Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Avukatlar istişare etti – Kocatepe Gazetesi

Avukatlar istişare etti – Kocatepe Gazetesi
Avukatlar istişare etti

Afyonkarahisar Baro üyeleri, istişare toplantısında bir araya geldi. Baro üyeleri yürütülen çalışmalar ve yapılması gerekenler hakkında konuştu

Afyonkarahisar Baro Başkanlığı’nca düzenlenen İstişare Toplantısı 14 Ocak Cumartesi günü Baro Salonu’nda gerçekleştirildi.
Genel kurul Ekim’de
İstişare toplantısının açılış konuşmasını Baro Başkanı Av. Turgay Şahin yaptı. Şahin, kış şartlarına rağmen meslek sorunlarını önemseyerek ikinci istişare toplantısına katılan meslektaşlarına teşekkür etti. Sorunları enine boyuna tartışmayı amaçladıklarını belirten Av. Turgay Şahin, ilk istişare toplantısını 2011’in Haziran ayında yaptıklarını hatırlattı. O toplatıda bir takım kararlar alındığını ifade eden Şahin; “İlk istişare toplantımızda ikinci toplantı için hazırlanacak yönergeler, yapılacak çalışmalar gibi. Bu konuda çalışmaları arkadaşlarımız tamamladı. Bilindiği üzere yasamız gereği Ekim ayında olağan genel kurulumuzu yapmak durumundayız. Dolayısıyla bu yıl yapacağımız ilk ve son istişare toplantısı bu olacak. Biz yönetim kurulu olarak seçimden sonraki ilk yıl iki toplantı yapma kararı aldık. Seçimin olacağı yılda sonbahar aylarında genel kurul toplantısı olacağından, sene başında istişare toplantısı sene sonunda genel kurul toplantısı olacağını bildirmiştik. Bu toplantı bu senenin ilk ve son istişaresi olacak. Bir anlamda belki de Ekim ayında yapacağımız genel kurulun gündemini de tartışacağız.” dedi.
Kısıtlı süre verimli kullanılmalı
Baro Başkanı Av. Turgay Şahin, Baro’nun genel kurul toplantısında üye sayısının 500’ün altında olması nedeniyle tek yönde yapılabildiğini aktardı. Şahin, genel kurul toplantısında öğleye kadar gündem maddelerinin tartışılıp öğleden sonra seçime geçildiğini söyledi. Sürenin kısıtlı olması ve gündemin iyi duyurulamaması gibi nedenlerle avukatların meslek sorunlarını yeterince dile getirememekten şikayetçi olduklarını ifade eden Turgay Şahin;
“Bu toplantılarla kısmen bunu sağlamış olacağız. Ama genel kurul toplantısı için daha derli toplu bir gündem hazırlayıp, kısıtlı süreyi nasıl daha verimli hale getirebiliriz. Bunun arayışı içerisinde olmalıyız diye düşünüyorum.” diye konuştu.
Faaliyetler üyelere hatırlatıldı
Baro komisyon faaliyetlerini katılımcılara Baro Başkan Yardımcısı Av. Mesut Kuyucu okudu. Baro bütçesinin 1 Ocak-31 Aralık döneminde 886 bin TL toplam gelirin bulunduğunu aktaran Av. Mesut Kuyucu, 340 bin TL’lik giderin olduğunu belirtti. Yaklaşık 546 bin TL paranın mevcut bulunduğunu söyleyen Av. Kuyucu; “Adli yardım bütçesinde toplam gelir olarak 356 bin TL bulunmaktadır. Giderlerimiz 240 bin TL’dir. Toplam mevcut olarak şu anda 116 bin TL bulunmaktadır. CMK ücretleri bilindiği üzere sadece personel ödemeleri için gönderilmektedir. Şu anda mevcudumuzda 33 bin 500 TL para bulunmaktadır.” dedi. Av. Mesut Kuyucu faaliyet raporu hakkında da katılımcıları bilgilendirdi. Ülke barolarının tamamının bu dönemde tefriş edildiğini söyleyen Kuyucu, ilk istişare toplantısından bu toplantıya kadar tüm baro odalarına su sebili gönderildiğini anlatan Av. Mesut Kuyucu; “Bolvadin Baro Odasına ihtiyaç duyulan sehpalar gönderildi. Çay Adliyesi’ndeki Baro Odası’nın genişletilmesi için çalışmalar başlatıldı devam ediyor. Dazkırı Adliyesi’ndeki Baro Odası’nın genişletilmesi için yeni bir yer verildi.”dedi. (Kocatepe)