Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Ayıyı vurun talimatı vermedim” – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
“Ayıyı vurun talimatı vermedim”

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Erzurum’un Pazaryolu ilçesinde köy imamını parçaladığı belirtilen ayı için ‘vur emri’ vermediğini söyledi

Hayvanları Koruma Günü’nde bazı açılış ve incelemeler için Kırıkkale’ye gelen Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu, Kırıkkale Valiliği ziyareti sırasında Cihan Haber Ajansı’nın vur emri verildiği söylenen ayı hakkındaki sorularını cevapladı.
12 Eylül seçimleri sırasında görevli olan imamın görevi bittikten sonra köyüne dönerken bir ayı tarafından parçalanarak yaşamını yitirdiğini açıklayan Bakan Eroğlu, “Bu ayı birkaç defa insanlara hücum etmiş ve vatandaşları zor duruma sokmuş. Bazı gazetelerde “Bakan ayıyı vur emri verdi” yazıyor. Yazıları, gazeteleri ben de gördüm. Böyle bir şey yok. Bakan vur emriyle uğraşmaz. Gazeteleri görünce şaşırdım. Böyle durumlarda ne yapalım diye bakanlığa sormuşlar. Bakanlıkta yönetmelik maddelerini göndermiş. Eğer ayı insanlara zarar veriyor ise lütfen ayı bekle deme şansın yok. Bir şekilde imha edeceksin. Şu anda ayı bulunamadı. Orada birkaç tane ayı var. Fakat o ayıyı bulmak mümkün değil. O olay gündemden kalktı. Şu anda nereye gitti bilemiyoruz. Meselenin özü bu.” dedi.
“Uydudan bakın,
değişimi göreceksiniz”
İstanbul’a 3 köprü yapılmaması için eylem yapanlara da seslenen Bakan Eroğlu, “1994 yılından önce ve günümüze kadar uydudan çekilen resimlere bakın, İstanbul’un nasıl yeşillendirildiğini göreceksiniz. 3. köprü güzergahı ile ilgili olarak Ulaştırma Bakanlığı ile görüşerek ormanlar ve içme suyu havzaları için geçilebilecek en güzel alan olduğunu söyledim. Biz Ulaştırma Bakanlığı ile anlaştık. Tünelle geçilmesi gereken yerlerde tünellerle geçilecek. Viyadüğe uygun alanlara viyadükler yapılacak. Bu arada kesilebilir ağaçlar olabilir. Her kesilen ağaç için en az 10 fidan dikilecek.” değerlendirmesinde bulundu. (Cihan)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti