Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AYÖP’e tazminat kararı – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
AYÖP'e tazminat kararı

AYÖP Platformundan yapılan açıklamada, haklarında izinsiz gösteri ve yürüyüş yaptıkları gereği ile 52 AYÖP üyesinin yargılandığı davada bu kişilerin demokratik haklarını kullandıkları gerekçesiyle mahkeme tarafından serbest bırakıldıkları açıklandı. Mahkemeden tazminat ödenmesi kararının çıktığı belirtildi

Eğitim sorunlarına ve öğretmen atamalarının adaletsizliğine tepki olarak kurulduğu belirtilen, sorunlarını çeşitli platformlarda dile getiren AYÖP üyeleri “2010 KPSS Skandalı” gerekçesiyle Abdi İpekçi Parkında yaptıkları eylemde gözaltına alınmışlardı. Haklarında izinsiz gösteri ve yürüyüş yaptıkları gereği ile 52 AYÖP üyesinin yargılandığı davada üyelerin demokratik haklarını kullandıkları gerekçesiyle mahkeme tarafından serbest bırakıldıkları bildirildi.
Afyon Ataması Yapılamayan Öğretmenler Platformu’ndan (AYÖP) yapılan açıklamada, mahkemenin arkasından platform üyesi Nergis Koçak’ın haksız yere 9-10 saat özgürlüğünün kısıtlandığı, öğretmenlik kimliğinin zan altında bırakıldığı gerekçesiyle devlete tazminat davası açtığı kaydedildi. Açıklamada; “Dava 3 Nisan’da karara bağlandı ve devlet davacı Nergis Koçak’a 250 TL avukatına ise 2 bin 400 TL tazminat ödemeye karar verdi. Bilindiği üzere 2010 KPSS’nde çok ciddi kopya çekilmiş ÖSYM’de kopya çekildiğini kabul ederek eğitim bilimleri sınavını iptal etmişti. Kamuoyunda büyük tepkiye yol açan olayı AYÖP üyeleride protesto etmişti. Kopya çekenler hala yargı önüne çıkarılmadı fakat kopya skandalına ve atama adaletsizliğine dikkat çekmek için demokratik hakkını kullanan öğretmenler yaka paça gözaltına alındı: Birde üstüne dava açıldı. Kopyacılar ellerini kollarını sallaya sallaya dolaşırken kopyacılardan hesap sorulmasını isteyenler yargılandı. Bu davada kazanılan miktarın elbette önemi yok. Bu dava polisin keyfi gözaltısını protesto etmek ve öğretmenlerin taleplerinde ne kadar haklı olduğunu göstermek amacıyla kazanılmış önemli bir dava. Temenni edilen odur ki 2010 sınavında kopya çekenler ve buna yardım edenler biran önce yargı karşısına çıkarılır.” denildi. (Kocatepe)