Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ayza öğrencilerinin projesi tanıtıldı – Kocatepe Gazetesi

Özel Ayza Eğitim Kurumları
Ayza öğrencilerinin projesi tanıtıldı

Özel Ayza Eğitim Kurumları yönetimi Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM) salonunda öğrenciler tarafından hazırlanan proje hakkında bilgiler verildi.
TEMEL
 MUHATAP İNSAN
Programın açılış konuşmasını Özel Ayza Sağlık Koleji Müdürü Muharrem Günay yaptı. Yapılan hemen her işte muhatabın insan olduğunu sağlık ve eğitim sektöründe de durumun değişmediğini belirten Günay; “Mevlana Hazretleri Mesnevi eserinde diyor ki, ‘Cenab-ı Hakk kendi kudretini ve gücünü görmek isteyince dünyayı yarattı. Kendi zatını yani şahsını görmek isteyince insanı yarattı. İnsan yaratılmışların en şereflisidir. Yüce kitabımızdan öğrendiğimize göre yeryüzünde Allah’ın halifesidir. Bu yüzden çok değerlidir ve kıymetlidir. Biz insan yetiştiririz. İster hekim olalım, ister hemşire, ister sağlık memuru. Sağlıkçıların ise apayrı bir yeri ve önemi var. Kur’an-ı Kerim de bir ayeti kerime de, ‘Bir insanı suçsuz yere öldürmek veya ölmesine sebep olmak bütün insanlığı öldürmek gibidir.’ yine ‘Bir insanın hayatını kurtarmak veya bir insanın hayatının kurtuluşuna vesile olmak bütün insanlığı kurtarmak gibidir. Demek ki sağlıkçıların, eğitimcilerin yanı sıra bir insanı sağlıklı yaşatmak ve kurtarmak gibi iki ayrı önemi var. Bu yüzden ister eğitimci olalım ister öğretmenlik mesleği olsun. Her ikisi de çok yüce ve kutsal mesleklerdir” dedi.
“İŞİMİZİ İBADET AŞKI İLE
YAPIYORUZ”
Ayza Eğitim Kurumları olarak Fen Lisesi ve Sağlık Meslek Lisesi olmak üzere iki ayrı okulun hizmet verdiğini aktaran Muharrem Günay, şehirde eğitimde, sağlık alanında kalitenin artması adına büyük bir gayret içinde olduklarını söyledi. Geçen yıla göre öğrenci sayısını üçe katladıklarını aktaran Günay; “Geçen yıla göre öğrenci sayısın üçe katlayan bir eğitim kurumunun müdürü olmaktan onur duyuyorum. Biz eğitim ailesi olarak idareciler, kurucular, öğretmen arkadaşlarımızla işinizi ibadet aşkı ile yapan bir kurumuz. Her türlü kötü alışkanlıklardan uzaklaşmış, öncesine kendisine yararlı, sonra ailesine, içinden çıkmış olduğu topluma, millete, tüm insanlığa yararlı, edepli, terbiyeli, çalışkan, azimli bireyler yetiştirmek bizim yegane amacımızdır. Bu ideal çerçevesinde bugüne kadar çalıştık bugünden sonra da çalışma gayreti içerisindeyiz. Bu çalşımalarımızda bizlere destek olan öğrenci velilerimize, Milli Eğitim Müdürümüz Metin Yalçın’a, Müdür Yardımcılarına, Milli Eğitim Şube Müdürlerimize teşekkürlerimizi arz ediyoruz” diye konuştu.
ÖĞRENCİLERİN PROJESİ
MEMNUN ETTİ
Ayza Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı ve Kurucu Müdür Turan Demir programın son konuşmasını yaptı. Ayza Eğitim Kurumlarının, toplumların inşaasında ki en önemli unsurun mutluluk olduğuna olan inancını dile getiren Demir şöyle konuştu: “Bütün çabamız mutlu toplumlar inşaa edebilmektir. Oysa ki bu yoğun çaba içerisinde daha mutlu olmak adına yapmış olduğumuz yoğun iş hayatı trafiğinde mutluluğun temel taşı olan sağlığı ihmal etme alışkanlığını kazınmış durumdayız. Bu konuda duyarlı davranan öğrencilerimizin ‘Sağlık Olsun’ adı altında hazırlamş oldukları proje bizleri mutlu etmiştir.” Program proje tanıtımı ile devam etti. >> Burcu AYDIN’ın haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti