Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Babaannesinin böbreğiyle hayata tutunan Mustafa Kemal’in okul özlemi

Afyonkarahisar’da doğuştan böbrek yetmezliği

Afyonkarahisar’da doğuştan böbrek yetmezliği teşhisinin ardından 9 ameliyat geçiren 7 yaşındaki Mustafa Kemal Akkaz, 2 yıl önce ise babaannesi Melek Akkaz’dan yapılan nakille hayata tutundu. Bağışıklığının zayıf olması
nedeniyle evinde izole yaşam sürdüren Mustafa Kemal’in en büyük isteği okula gidip arkadaşlarıyla resim yapmak

 

Afyonkarahisar’da Volkan ile Halime Akkaz çiftinin oğlu Mustafa Kemal, doğumundan sonra yapılan tetkiklerde böbrek yetmezliği teşhisi konulması nedeniyle 45 gün yoğun bakım servisinde tedavi gördü. Bebekliğinden itibaren 6’sı böbrek yetmezliği nedeniyle 9 ameliyat olan Mustafa Kemal Akkaz, çocukluğunun büyük bölümünü hastane odasında geçirdi. Mustafa Kemal 5 yaşına geldiğinde böbrek nakli yapılmasına karar verildi. Bu süreçte babaanne Melek Akkaz (60), torununa böbreğini vermek istedi. Yapılan kontroller sonrası naklin uygun görülmesi üzerine Mustafa Kemal, 5. yaşında 10. ameliyatını oldu. 2 yıl önce yapılan operasyonla Mustafa Kemal’e babaannesinin böbreği nakledildi.
Nakil sonrası sağlığına kavuşan Mustafa Kemal, evine gelen eğitmeninden ders alıyor. Bağışıklık sisteminin zayıf olması nedeniyle okula gidemeyen Mustafa Kemal, gelecek yıl okula başlamak için gün sayıyor. Resim yapmayı ve boyama etkinliğini seven Mustafa Kemal, evinde anne ve babasının belirlediği kişilerle görüşüp, izole yaşam sürüyor. Babası Volkan Akkaz, Mustafa Kemal’in bağışıklık sisteminin gelişmesi için bir süre daha izole ortamda kalması gerektiğini anlattı.
“CANIMIN CANI”
Tekstil fabrikasında çalışan babaanne Melek Akkaz, “Doktorlar böbrek naklinin torunum için daha sağlıklı olduğunu söyledi. Ben de oğlumla konuştum. Beraber testlerimiz yapıldı. Uygun görülünce torunuma böbrek nakli gerçekleştirildi. İkimizin de sağlığı çok iyi. Mustafa Kemal’in tedavi sürecinde çok üzüldük. Canımın canı, babaannesinin canı iyi oldu.” diye konuştu.
Mustafa Kemal Akkaz da Mustafa Kemal’in iyileştiği için çok mutlu olduğunu ve okula gidip arkadaşlarıyla resim yapmayı istediğini anlattı. Akkaz, böbreğini bağışlayan babaannesine sarılıp, onu sevdiğini belirtti.
>> Burak AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti