Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Eroğlu, dekoratif parke ve bordür fabrikasını gezdi

Bu haberin fotoğrafı yok
Bakan Eroğlu, dekoratif parke ve bordür fabrikasını gezdi

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, YÜNTAŞ tarafından kurulan doğaltaş mermer fabrikası ile dekoratif parke ve bordür fabrikasında incelemelerde bulundu

Tesisi çok beğenen ve Doğaltaş Mermer Fabrikasında deneme üretimlerinin başladığını öğrenen Bakan Eroğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı tebrik etti.
Doğaltaş mermer Fabrikası’nda bazalt taşının kesilerek ebatlanacağını ifade eden Başkan Çoban, bu ebatlanan bazalt taşlarının sit Alanı içinde kalan 17 mahallenin yol ve kaldırımlarında kullanacağını dile getirdi. Başkan Çoban son derece kaliteli bir ürün olan bazalt taşının rezervinin de oldukça yüksek olduğunu anlattı.
Beton kalitesinde parke üretilecek
Dekoratif parke ve bordür fabrikası hakkında da bilgi veren Başkan Çoban; “Bu fabrikamızda ise çeşitli renk ve desenlerde, yüksek beton kalitesinde parke üretimi yapacağız. Su emme oranı hemen hemen sıfır olan bir bu parkelerin üretimini yapan Türkiye’de çok az belediye var. Üretime geçildiğinde Afyonkarahisar Belediyesi bu kalitede parke üretebilen belediyeler arasında yerini alacak.” dedi.
İlk örnek Dumlupınar
Mahallesi’nde kullanılacak
Bu özel desenli ve yüksek kaliteli parkelerin ilk örneklerinin Dumlupınar Mahallesi’nde kullanılacağını kaydeden Başkan Burhanettin Çoban, şehrimizde bazı yol ve bordürlerin ışıklandırılacağını da söyledi. Türkiye’de belediyeler içinde bu şe-kilde kendi ışıklı parke taşını üreten bir belediye daha olmadığını aktaran Başkan Çoban; Afyonkarahisar Belediyesi olarak engellilerin yaşam kalitesini arttırmaya yönelik çalışmaların da devam ettiğini ifade etti.
Engellilere özel parke üretilecek
2005 yılında çıkan Özürlüler Kanunu ile 2012 yılının Temmuz ayının 15’ine kadar kent içerisindeki tüm yolların engelliler için erişilebilir hale gelmesi gerektiğini altını çizen Başkan Burhanettin Çoban, Biz bu çalışmayı geçen sene başlattık. Bu tesisimizde ise engelliler için özel dizayn edilmiş beton parke üretecek” diye konuştu. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti