Bakanlık Açıkladı. Yine Malum Firmalar Listede

Tarım ve Orman Bakanlığı gıda ürünlerinde sahtekarlık yapan firmaları bir kez daha ifşa etti. Afyonkarahisar'dan daha önce de listede yer alan iki firma listede

Tarım ve Orman Bakanlığı, halk sağlığını tehdit eden taklit ve tağşiş ürünlere yönelik denetimlerinin ardından güncellediği ifşa listesini kamuoyuyla paylaştı. Bakanlık, alınan örneklerin laboratuvar analizleri sonucunda sahtecilik tespit edilen ürünleri ve firmaları bir kez daha açıkladı. Listede tereyağı, yoğurt, kıyma, bal, sucuk ve lahmacun harcı gibi temel gıda ürünlerinde ciddi hilelerin yapıldığı görüldü. Afyonkarahisar'dan 1 süt firması ile bir et firması son listede yer aldılar.

Bakanlık Açıkladı. Yine Malum Firmalar Listede

Afyonkarahisar Merkez'de faaliyet gösteren Ertürk Et ve Et Ürünleri Firması, piyasaya sürdüğü Efem marka piliç sucuğunda mekanik ayrılmış kanatlı eti ve soya kullanması nedeniyle ifşa edildi. Üründe, içeriğe aykırı bileşenler tespit edildiği belirtildi.

Şuhut ilçesinde üretim yapan ATK Süt ve Süt Ürünleri Firması’nın Emirdağ marka tam yağlı kaşar peynirinde olması gerekenin altında yağ oranı bulunduğu ve üründe bitkisel yağ tespit edildiği açıklandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda güvenliği çerçevesinde yürüttüğü bu denetimlerin düzenli aralıklarla devam edeceğini belirtti.

Bakanlık yetkilileri, vatandaşları şüpheli gıda ürünlerine karşı dikkatli olmaya çağırırken, benzer durumların bildirilmesi için ALO 174 Gıda Hattı’nın aktif olarak kullanılmasını istedi. Yapılan açıklamada, bu tür ifşaların sektörde caydırıcılığı artırmaya yönelik olduğu vurgulandı.

İŞTE SON LİSTEDE YER ALAN FİRMALAR

Bakanlık Açıkladı. Yine Malum Firmalar ListedeBakanlık Açıkladı. Yine Malum Firmalar ListedeBakanlık Açıkladı. Yine Malum Firmalar ListedeBakanlık Açıkladı. Yine Malum Firmalar Listede

Kocatepe Gazetesi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme