Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Barzani’nin referandumu, Türkiye’ye darbedir” – Kocatepe Gazetesi

Milliyetçi Hareket Partisi İl
“Barzani’nin referandumu, Türkiye’ye darbedir”

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mehmet Karagöz, gündemdeki konulara ilişkin basın açıklaması yaptı. Karagöz, “Misak-ı Milli sınırları içinde kalan Kerkük ve Musul’un statüsü, Türkiye-Irak sınırının nasıl belirleneceği Lozan Barış Antlaşması’nın 3’üncü maddesiyle düzenlenmiştir. Bu madde Lozan’da bir anlaşma sağlanamadığını, daha net bir ifadeyle Türkiye-Irak sınırının belirsiz kaldığını ortaya koymaktadır. Yine bu maddenin gereği olarak bugünkü Birleşmiş Milletler’e gidilmiş ve oradan da bir uzlaşma çıkmamıştır. 5 Haziran 1926 tarihli Ankara Antlaşması, Lozan’ın tamamlayıcısı niteliğinde bir belgedir ve bugünkü Irak sınırı belirlenmiştir. Bu Antlaşmanın 5’inci maddesi ile bugünkü sınırların değişmezliği karşılıklı olarak taahhüt edilmiştir. Ayni anlaşmada bu topraklar üzerinde ilhak, istiklal veya herhangi bir idare şekli hakkında esas kabul edilen veya edilecek olan bütün kararlar konusunda, Türkiye’nin söz hakkına sahip olacağı saklı tutulmuştur” dedi.
BARZANİ
YANMAYI GÖZE ALDI
Referandumdan sonra Irak’ın toprak bütünlüğünün tehdit altında olacağına dikkat çeken Karagöz, “Tartışmalı alanlar da dahil olmak üzere, Irak topraklarının yüzde 34’ünü ambargo altına alan ve dört ayaklı Kürdistan için bahane ve basamak görülen 25 Eylül komplosu Türkiye’nin milli güvenliğine de büyük bir tehdit, hatta darbedir. Barzani ısrarla ateşle oynamış. elbette yanmayı da göze almıştır. Tek taraflı, hukuksuz, gayri meşru ve yok hükmünde olan 25 Eylül korsan referandumunun vahim sonuçları pek yakında görülecektir. Bu değerlendirme bir vehmin ürünü değildir. Irak’ın Kuzeyinde ilan edilecek bağımsız terör devlet yapılanması ülkemiz ve bölgemizin dengelerini tamamen bozma riski taşımaktadır” diye konuştu.
“KARARINIZ KESİN, DURUŞUMUZ NET”
Karagöz, şöyle devam etti:
“Türkiye’deki Barzani severler, ihanet ve melanete hizmet eden bölünme hizmetkarları boşuna heveslenmemeli, boşuna çırpınmamalıdır. Soydaşlarımız namusumuza emanettir. Can, mal ve vatan şuna destek vermek boynumuzun borcudur. Bu kapsamda ‘en az beş bin ülkücü gönüllü’ başta Kerkük olmak üzere, Türkmenlerin yaşadığı Türk kentlerindeki varlık, birlik ve didik mücadelesine katılmak üzere hazır beklemektedir. Türkmenler sahipsiz ve yalnız değildir, acı verici etnik soykırıma, vatansızlığa da asla terk edilmeyeceklerdir. Kararımız kesin, duruşumuz net, sözümüz senedir.”
>> Murat ARISOY’un Haberi

 

SİNANPAŞA İLÇE
BAŞKANI BELLİ OLDU

 

Milliyetçi Hareket Partisi Sinanpaşa İlçe Başkanı Bilal Kurnaz oldu. Kurnaz, “Sinanpaşa İlçe Teşkilatı’nı oluşturmuş durumdayız. Genel Merkez’in onayından sonra partimizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Liderimizin emrindeyiz” dedi.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti