Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

 “Basın dolaylı sansür altına alınıyor”

İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili

İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Hakan Şeref Olgun, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi.

Olgun, ‘Kardeşlerim’ diye seslendiği gazetecilerin Basın Bayramını kutladı.

MCG Çakmak Thermal Hotel’de düzenlenen kahvaltıda konuşan Milletvekili Olgun; “Ankara’da Türkiye Büyük Millet Meclisinde bir kardeşinizin, bir ağabeyinizin olduğunu unutmayın. Kapım 24 saat sizlere açıktır” dedi.

“BASIN DOLAYLI SANSÜR ALTINDA”

Basının, çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri ve haber alma, yayma özgürlüğünün en etkin aracı durumunda olduğunu ifade eden İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun; “Sizlere kardeşlerim diye seslenmek istedim çünkü Seçim döneminde hepimiz bir olup kardeşlik içerisinde çalıştık. Bilindiği üzere 24 Temmuz 1908 tarihi basından sansürün kaldırıldığı tarihtir. Bu tarihte gazeteler ilk kez sansürsüz olarak yayınlanmaya başlamıştır. Günümüzde artık basın, çağdaş ve demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olmuş durumdadır. Basından sansürün kaldırılışının yıldönümünde üzülerek ifade etmek isterim ki basın direk olarak olmasa da çeşitli yollarla sansürlenmek istenmekte, zaman zaman da bunda başarılı olunmaktadır. Basın hürriyeti içinde görevlerini yerine getiren Afyon basınımız, siyasal ve ekonomik açıdan kamuoyu oluşumunda büyük bir güce sahip olduğunu da biliyorum.

Bu güce sahip olan yerel basınımızın, ekonomik anlamda büyük bir sansürle karşı karşıya olduğunu da söylemeden geçemeyeceğim” diye konuştu.

“İLAN ÜCRETLERİ YENİDEN DÜZENLENMELİ”

Basın sektöründe işvereninden çalışanına kadar herkesin ekonomik sıkıntı içerisinde olduğunu belirten Milletvekili Olgun; “Yaşanan ekonomik kriz nedeniyle her gün iğneden ipliğe gelen zamlar nedeniyle her kesimin olduğu gibi basın çalışanlarının da zor günler geçirdiğini biliyorum. Patronundan çalışanına kadar hepsinin ekonomik sıkıntıları olduğunu söylemem yanlış olmaz. Bir yandan artan girdi maliyetlerinin her geçen gün yükselmesi, diğer yandan vergilerin ve sigorta primlerinin yüksekliği basındaki işvereni zorlamaktadır. Çalışan aldığı maaş artışı ise gelen zamlarla gün geçmeden erimektedir. Basının geliri olan ilan ve reklam fiyatları ise yerinde saymaktadır. Basının Basın İlan Kurumu tarafından verilen ilan ücretlerinin yeniden düzenlenerek yürürlüğe girmesinden yanayım” şeklinde konuştu.

“BASININ KATKISI YATSINAMAZ”

Olgun, Afyonkarahisar’ın her alanda hedeflenen başarıya ulaşmasında ve bu başarının ilin ekonomisine olumlu yönde yansımasına, basın mensuplarının gösterdikleri duyarlılık ve bu konuda yaptıkları başarılı çalışmaların büyük katkı sağladığını söyledi.

İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun; “Böylesine önemli bir görevi yerine getirmek için özveri ile çalışan, siz kardeşlerimin ‘24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutlar, sağlık, başarı ve mutluluklar dilerim. Son söz olarak şunu da bilmenizi isterim. Ankara’da Türkiye Büyük Millet Meclisinde bir kardeşinizin, bir ağabeyinizin olduğunu unutmayın. Kapım 24 saat sizlere açıktır. Tekrar Basın Bayramınızı kutlar beni kırmayarak buraya kadar gelmenizden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim” dedi.

24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla düzenlenen kahvaltıya katılımın yüksek olması dikkat çekti. Kahvaltı gazetecilerin soruları ve verilen cevaplarla sona erdi. >> Dilek ÇETİNKAYA’nın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti