Başkan Özaşkın: Taze Fasulye Piyasasını Şuhut Belirliyor
Şuhut Belediye Başkanı Muhittin Özaşkın, ilçede taze fasulye hasadının tüm hızıyla sürdüğünü belirterek, günlük 400-500 ton arasında ürünün hasat edilerek Türkiye'nin farklı bölgelerine gönderildiğini açıkladı.
Şuhut Belediye Başkanı Muhittin Özaşkın Belediye Başkan Yardımcısı Yalçın Özgür, birim müdürleri ve MHP Şuhut İlçe Başkanı Kürşat Ağduk ile birlikte Fasulye Pazarı’nı ziyaret etti. Başkan Özaşkın, üreticiler ve alışveriş yapan tüccarlarla görüşerek üretim, fiyatlar ve satışlar hakkında bilgi aldı.
FASULYE PAZARI HAFTANIN 6 GÜNÜ AÇIK
Afyonkarahisar’ın Şuhut İlçesinde taze fasulye hasadının devam ettiği bildirildi. Şuhut İlçesinin verimli topraklarında yetiştirilen kaliteli fasulyeler, haftanın 6 günü açık olan Fasulye Pazarı’nda satışa sunuluyor. Taze fasulye başta büyükşehirler olmak üzere çevre illere gönderiliyor. Günlük 400 ile 500 ton arasında taze fasulyenin tüccarlar aracılığıyla sevk edildiği ilçede, sıcak hava koşullarına rağmen tarım işçileri tarlalarda yoğun mesai harcıyor. Fasulye üretimi, hem üreticilerin gelirine hem de ilçe ekonomisine önemli katkı sağlıyor. Üreticilerin ürünlerini doğrudan satışa sunabildiği Fasulye Pazarı’nda sezon başında kilogramı 50-60 TL seviyelerinde alıcı bulan fasulye, bugünlerde cins ve kalitesine göre 30-35 TL arasında işlem görüyor.
“TÜRKİYE’NİN EN GÜZEL FASULYELERİ ŞUHUT’TA YETİŞİYOR”
Fasulye Pazarında, pazarcılar ve vatandaşlarla bir araya gelen Şuhut Belediye Başkanı Muhittin Özaşkın, şunları kaydetti: “Taze fasulye piyasası Şuhut’ta belirleniyor. Şuhut ilçemiz patates, sucuk ve keşkeğin merkezi olurken bunun yanına taze fasulyeyi de ekledik. Türkiye’nin en güzel fasulyeleri ilçemizde yetişiyor. Şuhut’ta her gün farklı cinslerde ortalama 500 ton taze fasulye tüccarlar tarafından alınarak farklı illere gönderiliyor. Türkiye’de taze fasulye piyasasını Şuhut belirliyor. Fiyatlar sezonda başında 60 TL’den başladı. Şimdi 30- 35 TL arasındadır. Bu sene çiftçimiz fiyatlardan memnun. Bereketli bir hasat zamanı geçiriyoruz. Çiftçimizin emeğinin karşılığını alması ve ticaretin hareketlenmesi bizleri memnun ediyor. Şuhut’un tarımsal üretimdeki değerini artıracak çalışmalara belediye olarak her zaman destek vermeye devam edeceğiz.”
Bakmadan Geçme





