Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkan: Uzmanların eğitimleri sürüyor – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Başkan: Uzmanların eğitimleri sürüyor

Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Fikret Başkan, yıl sonunda Kardiyovasküler cerrahi alanında ameliyatlara başlamayı düşündüklerini söyledi. Başkan, konuyla ilgili uzmanların eğitimlerinin İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nde devam ettiğini ifade etti

“AKARÇAY YANINDAKİ ARAZİ OTOPRAKA DÖNÜŞTÜRÜLECEK”
Gün FM’de yayınlanan Sağlık Olsun programına katılan Afyonkarahisar Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Fikret Başkan, “Göreve başladığım zamandan bu yana geçen yaklaşık 4 aylık sürede öncelikle hastanelerimizi tanıdım. Hastanelerin durumlarını gözden geçirdim. Hastanelerin ne durumda olduğu ve neler yapılabileceğini gözlemledim. İkinci olarak il dışına hangi hastaların sevk edildiğini ve bunun önüne nasıl geçebileceğimizi tespit ettik. Mevcut verilen hizmetleri öğrenerek, bunlara nelerin eklenebileceği üzerinde durduk. Ayrıca Devlet Hastanesi’nin yanına inşa edilen Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin birleştirilmesi konusunda çalışmalarımız var. Bizler var olan bu çalışmayı hızlandırmaya çalıştık. Devlet Hastanesi’nin çevresinde otopark sorunu var. Bu konuda Sayın Valimizin, Belediye Başkanımızın ve İl Özel İdaresi Başkanımızın katkılarıyla yakın zamanda Akarçay kenarındaki araziyi otoparka dönüştürmeyi düşünüyoruz” dedi.
“KREŞ AÇMAYI DÜŞÜNÜYORUZ”
Sağlık çalışanlarının çocuklarına yönelik kreş açılmasıyla ilgili girişimleri olduğunu belirten Başkan, “Afyon Devlet Hastanesi’nin bünyesinde veya yakınlarında bir kreş açmayı düşünüyoruz. Afyon Devlet Hastanesi’nin hizmet çeşitliliğini arttırmak da önemli hedeflerimiz arasında. Pek çok yeni branş hizmete girdi. Şu anda Afyon Devlet Hastanesi’nde 152 uzman hekimimiz var. Buna Kadın Doğum da eklenince yaklaşık 180 civarı uzman hekimle hizmet vermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
“UZMANLARIMIZIN
EĞİTİMLERİ SÜRÜYOR”
Yılsonunda Kardiyovasküler cerrahi alanında ameliyatlara başlamayı düşündüklerini altını çizen Başkan sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bunun için İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nde uzmanlarımız eğitimlerini tamamlayıp hizmet vermeye başlayacaklar. Sonuç olarak bu hizmeti de Afyon halkımıza kazandırmış olacağız. Afyon Devlet Hastanesi’nde modern bel fıtığı tedavisi yöntemlerinden epidroskopi uygun olan hastalara uygulanmaya başladı. Çocuk Psikiyatrisi Uzmanımız Zübeyde Hanım Kadın, Doğum ve Çocuk Hastanesi’nde göreve başladı. Sigara bıraktırma polikliniği ile Onkoloji ve Romatoloji uzmanlarımız da Devlet Hastanemiz de hizmet veriyorlar. Ayrıca lazerle varis tedavisi de hastanemizde yapılıyor.” (Kocatepe Haber Merkezi)