• Haberler
  • Genel
  • BBP İl Başkanı Çağlar: En Ağır Şekilde Cezalandırılmalı

BBP İl Başkanı Çağlar: En Ağır Şekilde Cezalandırılmalı

Büyük Birlik Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Süleyman Çağlar, öğretmeninin hayatına son veren öğrencinin büyük bir cezaya çarptırılması gerektiğini belirtti

Büyük Birlik Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Süleyman Çağlar bir öğretmenin, öğrencisi tarafından öldürülmesine tepki gösterdi. Başkan Çağlar, “Maalesef İstanbul Çekmeköy’de 17 yaşındaki sözde bir öğrenci bıçakla saldırarak bir öğretmenimizi katletmiş, bir öğretmenimizi ve bir öğrencimizi de yaralamıştır. Öncelikle çok üzgünüz.  Hayatını kaybeden öğretmenimiz Fatma Nur Çelik’e Yüce Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve eğitim camiamıza başsağlığı-sabır niyaz ediyorum.  Alçakça gerçekleştirilen bu saldırıda yaralan öğretmen ve öğrencimize de acil şifalar diliyorum.  17 yaşındaki bir katil asla çocuk statüsünde yargılanmamalıdır. Çünkü çocuk değildir. Bu saldırıyı bile isteye gerçekleştirmiştir. Büyükler gibi yargılanmalı ve en ağır şekilde cezalandırılmalıdır ki, herkese ibret olsun” dedi.

Başkan Çağlar, şu ifadelere yer verdi:
“Bu sebeple yargılamada çocuk yaşının derhal 15 yapılması gerekmektedir.  Bu türden suçlarda çocuğun anne ve babasının da ceza almasını sağlayacak yasal düzenlemeler acilen hayata geçirilmelidir. Özellikle eğitim bahsinde kesintisiz eğitim saçmalığına son verilmelidir. Lise eğitimi almak istemeyen, meslek edinmek isteyenleri zorla okutmak kadar garabet bir şey olamaz. Zorunlu eğitim sebebiyle hayattan bir beklentisi olmayan 17-18 yaşındaki gençler okullarda terör estiriyorlar. Hedefi olan, başarılı gençleri de olumsuz olarak etkiliyorlar.”

Kocatepe Gazetesi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme