BBP'li Çağlar'dan Milletvekili Yurdunuseven'in Sözlerine Destek
Büyük Birlik Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Süleyman Çağlar, TV3'te katıldığı Diskur programında, TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi ve AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven'in 'İstiklal Marşı'nın bestesi' ile ilgili açıklamasına destek verdi.
Afyonkarahisar’ın yeni televizyonu TV3’de yayınlanan ve Kadir Kaplan’ın hazırlayıp sunduğu ‘Diskur’ programına konuk olan BBP İl Başkanı Süleyman Çağlar, hastanelerin özelleştirilmesiyle ilgili kendisinin de araştırma yaptığını belirterek hastanelerin değil, hastanelere bağlı arazilerin özelleştirilmek istendiğini ifade etti.
Başkan Çağlar; “Konuyu ben de daha öncesinde biraz araştırdım. Bildiğim kadarıyla hastanenin kendisi özelleştirilmiyor. Hastaneye bağlı bazı araziler var. Hastaneye bağlı âtıl durumda olan bazı araziler var. Zannedersem buraların özelleştirilip, buralardan elde edilecek gelirin de yine sağlık alanında harcanılması için bir uygulama, bir girişimde bulunuyor. Eğer böyleyse, anlatıldığı gibi ise evet buna olumlu yaklaşabiliriz. Ama yok hastanenin direkt özelleştirilmesi ise mesela biz Büyük Birlik Partisi olarak buna karşıyız” dedi.
“YENİDEN BESTE YAPILABİLİR”
İstiklal Marşı’nın bestesinin değiştirilebilir olduğuna da dikkat çeken BBP Afyonkarahisar İl Başkanı Süleyman Çağlar, İstiklal Marşı’nın sözlerinin bestesiyle uyum sağlamadığını ifade etti.
Çağlar; “İstiklal Marşı’nın bestesi bence kutsal değil. Yani değiştirilebilir. Sözleri aynı kalmak şartıyla, değiştirilebilir. Bestesinde bazen böyle anlaşılmayacak bir hal alıyor söylerken. Özellikle toplu söylemlerde… Buna farklı bir besteyle yeniden yapılabilir. Bu da kamuoyuna arz edilebilir. Kamuoyundan talep görürse yani onay görürse yapılabilir” diye konuştu.
ŞEHRİN İLK SORUNU KENTSEL DÖNÜŞÜM
Afyonkarahisar’ın sorunlarının başında kentsel dönüşümün en önde durduğuna işaret eden BBP İl Başkanı Süleyman Çağlar, bununla ilgili girişimlerinin de sonuçsuz kaldığını söyledi.
Kentsel Dönüşüm ile ilgili partisinin de çalışmaları olduğuna dikkat çeken Çağlar; “Bu konuyla alakalı biz çok hassasız. Daha önce de söyledim. Yerel seçimler öncesinde bu konuda biz projeler ürettik. O bölgede planlar çizdirdik. Bir mimar arkadaşla çalıştık. Hatta biz bu konu gündeme gelsin, gündemden hatta hiç inmesin diye. Bir basın açıklamamızda dedik ki Burcu Hanım Büyük Birlik Partisi'ne katılsın. Kendisine dönüşümle alakalı sıkıntıyı biz beraber çözelim. Sonra da partisine geri dönsün dedik. Bunu bir davetten ziyade biz o konuyu gündeme getirelim diye söyledik. Afyon'un en önemli konusu olduğunu düşünüyoruz. Çünkü oradaki insanlar çok uygun şartlarda yaşamıyorlar. O binaların uygun olmadığını hepimiz biliyoruz. Deprem bölgesiyiz. Her an Allah korusun o kötü anı yaşamayalım ama olabilir. O yüzden bunun önlemini almamız gerekiyor. Bu konuyu her şeyden önemli görüyoruz” diye konuştu.
BBP İL BAŞKANI ÇAĞLAR’DAN İDAM AÇIKLAMASI
İdamın tekrar gelmesi konusunda partisinin görüşlerini de aktaran Başkan Çağlar, şunları söyledi;
“Büyük Birlik Partisi olarak biz idamı 3 ana kategoride istiyoruz. Yani ne bileyim işte terör suçluları için. Yani bizzat tetiği çekmiş, Mehmetçiği şehit etmiş veya işte mayını döşemiş, patlatıp savunmasız masum insanları katletmiş teröristler için ve o emri veren kişiler için. İşte bu gencecik çocuklarımıza musallat olup, çok özür dilerim ırzına geçip boğup kör kuyulara atan sapıklar için. İşte bu uyuşturucu müptelasına gençlerimizi batağına sokan bu baronlar için biz idamın gelmesini istiyoruz. Yani çok öncelerden istiyoruz. Hatta bunun için biz Afyon'la dahi imza kampanyası başlattık bir dönem. Bütün Türkiye'de imzaları topladık, Meclis İmza Komisyonu'na teslim ettik. Daha sonra noter huzurunda oylama yaptık, meydanlara sandık kurduk idam istiyor musunuz istemiyor musunuz diye. Türkiye'nin yedi bölgesinde hatta Güneydoğu'da dahi anket yaptık meydanlarda. Yüzde doksanlar seviyesinde halkımız da idamın geri istiyor.”
TERÖRSÜZ TÜRKİYE HAKKINDAKİ GÖRÜŞÜ
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin söylemleri ile gündeme gelen Terörsüz Türkiye sürecinde, teröristlere güvenilmeyeceğinin ilk söyleyenlerin başında BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’nin olduğunu dile getiren Başkan Çağlar, bu süreçte verilen hiçbir sözün yerine getirilmediğine dikkat çekti.
Büyük Birlik Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Süleyman Çağlar, “İşte teröristler direkt silah bırakacaklar, faaliyetlerini sonlandıracaklar. Suriye'de de sonlandıracaklar. Kendilerini feshedecekler denildi. Ama geldiğimiz süreçte bakıyoruz denildiği gibi olmadı. Yani bizim dediğimiz gibi oldu. Yani karşı tarafa işte o teröristlere ve onların meclisteki temsilcilerine güvenilmediğini biz söyledik. Evet bu süreci başladıklarının biz iyi niyetinden şüphemiz yok. Çünkü geçmişte terörle mücadele noktasındaki politikaları da AK Parti hükümeti uyguladı ve başarılı bir şekilde uygulandı. Türkiye'de terör bitme noktasına geldi. O politikaları AK Parti uyguladı. Tebrik ettik, destek verdik ve yanında durduk. Ama şu süreçte karşı tarafa olan güvensizlikten dolayı, sırf bundan dolayı bu sürecin biz yanında değiliz” şeklinde konuştu.
Bakmadan Geçme
