Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bebek Dostu Adliye

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Serhat Korkmaz, bebek ve emzirme bakım odası bulunan, personele de emzirme ve anne sütü eğitimi verilen Afyonkarahisar Adliyesi’ne “Bebek Dostu Destekleyici Kuruluş Unvanı” plaketi takdim etti.

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Serhat Korkmaz, Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak’ı makamında ziyaret etti.

Sağlık Bakanlığı tarafından 1991 yılından itibaren anne ve çocuk sağlığı hizmetleri kapsamında çocuk sağlığının korunması, hastalıkların azaltılması, ölümlerin önlenmesi amacıyla diğer çocuk sağlığı programlarına paralel olarak “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” yürütüldüğün kaydeden Korkmaz, “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı kapsamında “Bebek Dostu Destekleyici Kuruluşta 7 Adım” kriterlerini yerine getiren kurum ve kuruluşlara “Bebek Dostu Destekleyici Kuruluş” unvanı veriliyor. Eğitim ve denetimleri Müdürlüğümüzde görevli, eğitim almış program yürütücüleri tarafından yapılan kurumlardan biri Afyonkarahisar Adliyesi idi. “Bebek Dostu Destekleyicisi Kuruluşta 7 Adım” stratejileri çerçevesinde, adliyede görev yapan bütün personelin iki saatlik eğitimleri tamamlanarak, emzirme odası ve anne bebekle ilgili alanlarda gerekli fiziksel düzenlemeler yapıldıktan sonra yerinde değerlendirildi. Müdürlüğümüzce yerinde değerlendirme sonucunda Afyonkarahisar Adliyesi’nin kıstasları sağladığı görülerek, gerekli dosya düzenlenip Sağlık Bakanlığı “Bebek Dostu Üst Komitesi”ne sunuldu. Komite değerlendirmesi sonucunda da “Afyonkarahisar Adliyesi Bebek Dostu Destekleyicisi Kuruluş” unvanı almaya hak kazandı.” dedi.

Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak’a  “Bebek Dostu Destekleyici Kuruluş Unvanı” plaketi takdim eden Müdür Korkmaz’a ziyaretinde Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Ayşana Zehra Keklik ve programda görevli sağlık personeli eşlik etti.