Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BELEDİYE, BİNA YÖNETİCİLERİNİ UYARDI: Asansörlerin bakım ve kontrollerini yaptırın

Afyonkarahisar Belediyesi, bakımı yapılmayan

Afyonkarahisar Belediyesi, bakımı yapılmayan asansörlerde meydana gelebilecek kazalarla ilgili bina yöneticilerine uyarılarda bulundu

 

Afyonkarahisar Belediyesi, bina yöneticilerine önemli bir uyarıda bulundu. Belediye’den yapılan açıklamada, “Asansör İşletme ve Bakım Yönetmeliği ile Asansör Periyodik Kontrol Yönetmeliği gereğince Asansörlerin yıllık kontrollerinin yaptırılmasıyla ilgili olarak, Afyonkarahisar Belediyesi ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş A Tipi Muayene kuruluşu olan Kent Grup Asansör Kontrol Muayene Belgelendirme Ltd. Şti. arasında görevlendirme sözleşmesi protokolü 01.01.2021 tahinden itibaren geçerli olmak üzere imzalanmıştır. Firma, Belediye sınırları içerisinde yetkili firma olarak görevine başlamıştır.” denildi.
“CAN VE MAL GÜVENLİĞİ
İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”
Açıklamada şu vurgular yapıldı:
“Asansörlerinin güvenli bir şekilde kullanımını sağlamak amacıyla düzenli olarak bakımını, periyodik kontrolünü ve onarımını yaptırmaktan sorumlu olan bina yöneticilerinin asansörlerinin her yıl periyodik kontrollerini yaptırmaları; ilgili yönetmelikler gereği yasal zorunlulukları olup, bakımcı ve montaj firmalarının görevlerini tam olarak yerine getirip getirmediğinin kontrolünü sağlamak ve binalarında bulunan asansörlerin kullanıcılarının can ve mal güvenliklerini sağlanması hususunda önem arz etmektedir. Bina Yöneticilerince yıllık periyodik kontrolleri yaptırılmayan asansörler, Asansör İşletme ve Bakım Yönetmeliği ile Asansör Periyodik Kontrol Yönetmeliği gereğince Belediye tarafından mühürlenmek suretiyle devre dışı bırakılacaktır. Asansör periyodik bakımları vatandaşların sağlıklı koşullarda asansör kullanmaları için gerekmekte olup Belediye tarafından özenle hassasiyet gösterilmektedir.” >> Ş. Cüneyt BURSALIOĞLU’nun Haberi

 

İLGİLİ FİRMAYA NASIL ULAŞABİLİRSİNİZ?
Afyonkarahisar Belediyesi’nin açıklamasında asansörlerin yıllık kontrolü için protokol imzalanan firmanın da ismi ve adresine yer verildi. Firma ile ilgili bilgiler şöyle:
Kent Grup Asansör Kontrol Muayene Belgelendirme Ltd. Şti
Karaman Mh. Mine Cad. Mine Apt. No:1/12MerkezAFYONKARAHİSAR
İletişim: 0552 870 70 36
e-mail: afyonkarahisar@kentbelgelendirme.com

 

YASAL UYARI

Kocatepe Gazetesi’ne ait haberlerin alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır. Haberlerin belirli bir kısmını alarak yada başlığını değiştirerek veyahut alt üst edilerek de (gazeteci tabiri ile takla attırıp) alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde de yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti