Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Belediye, sporcunun yanında – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Belediye, sporcunun yanında

Afyonkarahisar Belediyesi, şehir merkezinde faaliyet gösteren 64 kulübe toplam 128 bin lira para desteğinde bulundu

Afyonkarahisar Belediyesi, bu kez de 64 kulübe kulüp başı 2’şer bin lira parasal yardımda bulundu. Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen törene il protokolünün yanı sıra spor camiasının önde gelen isimleri, kulüp temsilcileri ve öğrenciler katıldı.
Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Burhanettin Çoban; geride kalan 4,5 yıl boyunca sporun ve sporcunun daima yanında olduklarını vurguladı. Afyonkarahisar Belediyesi’nin birçok ilkleri başardığına dikkat çeken Başkan Burhanettin Çoban; “Bu ilklerden bir tanesi de spora ve sporcuya olan desteğimizdir. Spor denince akla futbol geliyor. Ama biz vücut geliştirmeden, eskrime kadar, masa tenisinden atletizme kadar, basketboldan güreşe kadar aklınıza gelen gelmeyen tüm spor dallarına destek verdik. Görev yaptığımız 4,5 yıl boyunca sporun ve sporcunun daima yanında olmayı kendimiz için görev bildik. İki yıl önce Afyonkarahisar tarihinde ilk defa tüm amatör spor kulüplerine malzeme yardımında bulunduk. Şimdi ise Gençlik Spor İl Müdürlüğümüzün verilerine göre aktif olan kulüplerimizden bu aktifliklerini müsabakalara katılmak sureti ile gösteren 64 kulübe hiçbir ayrım yapmaksızın net 2 bin lira para yardımı yapıyoruz. 64 spor kulübümüzden yaklaşık yüzde 75’i okullarımızdan oluşan spor kulüpleri; diğerleri ise kendi yağı ile kavrulmakta olan, gelir bulmakta ciddi manada zorlanan kulüplerimiz. Bugün burada nakit yardımı alan kulüplerimizin zaten bir yıllık bütçeleri 5 bin lira bile değil. Neredeyse önemli bir miktarını biz karşılamış oluyoruz. İnşallah ileriki yıllarda da Afyonkarahisar Belediyesi olarak bu tür yardımlarımız devam edecek” dedi.
“BELEDİYESPOR KÂĞIT ÜZERİNDE BİR KULÜPTÜ”
Konuşmasında Afyonkarahisar Belediyespor’un bütçesinden de bahseden Başkan Çoban; ‘Biliyorsunuz Belediyespor olarak futbol ve diğer branşlarda varız. Bunun yanında voleybolda üçüncü ligde, basketbolda bölgesel amatör ligdeyiz. Afyonkarahisar Belediyespor’un bu yılki bütçesi 500 bin lira. Paramız hazır, kasamızda duruyor. Afyonkarahisarspor’a ise geçen yıla kadar 3,5 yıl içerisinde toplam 1 milyon 100 bin lira nakit para yardımı yaptık. Temlik koymadan, karşılığında bir senet almadan, hiçbir şey beklemeden parayı verdik, karşılığında da makbuzu aldık. Bunlar Afyonkarahisar’da ilk defa yapılan şeyler. Belediyespor’un bütçesi yıllık bırakın 500 bin lirayı, 50 bin lira bile değildi. Boş bir kulüp, hiçbir aktivitesi olmayan, parası olmayan kâğıt üzerinde kurulmuş yılda 3-5 bin liralık bir aktiviteyle ayakta kalmaya çalışan bir kulüptü. Allah’a şükür bu durumlara geldik” dedi.
“SPOR
KOMPLEKSİ’NİN TÜRKİYE’DE ÖRNEĞİ YOK”
2014 yılı içerisinde hizmete girmesi beklenen Spor Kompleksi’nin Türkiye’de bir örneği daha olmadığını söyleyen Başkan Burhanettin Çoban, “650 bin metrekarelik bir alan içerisinde stadyumu stadyum altında bin araçlık otoparkı, su kayak tesisi, açık ve kapalı tenis kortları, yüzme havuzu, güreş eğitim tesisi, atletizm alanları, idare binaları, lojmanlar vb. spor denince aklınıza gelebilecek her türlü etkinliğin yapılabileceği alanlarımız ziyadesiyle mevcut. İlimize gelecek spor kulüpleri gerek salon sporlarında gerekse futbolda aradığı aktiviteyi Spor Kompleksinde bulabilecek. Gerek bu tesisler sayesinde gerekse iler ki yıllarda artan desteğinizle göreceksiniz Afyonkarahisar’daki spor kulüpleri isimlerinden ülke genelinde adından söz ettirmeye başlayacaklar” dedi.
“AKTİF KULÜPLERE
DESTEK OLDUK”
Neden tüm kulüplere değil de 64 kulübe destek olduklarına da açıklık getiren Başkan Burhanettin Çoban, “64 kulübümüzün tamamı da Afyonkarahisar merkezimizde olan ve yine ayrıca sadece kâğıt üzerinde kurulu olmayıp bizzat aktif olan, müsabakalara katılan kulüplerimizden oluşuyor. Kağıt üzerinde kurulu kulüplerimizde ileriki yıllarda aktivitelerini arttırırlarsa, müsabakalara katılmaya başlarsa onları da bu listeye seve seve gönülden dahil ederiz. Hiç kimseye bir kastımız, asla olmadı, bundan sonra da olmaz.” diye konuştu.
Başkan Çoban konuşmasını şöyle tamamladı. “Bu vesileyle okullarımızın çok değerli beden eğitimi öğretmenlerini, kulüplerimize kıt imkanlarla cebinden destek sağlayarak götürmeye çalışan kulüp idarecilerimizin, her zaman spora destek veren Gençlik Spor İl Müdürümüzü ve değerli çalışanlarını, yine spor denince ‘biz varız’ diyen gözlemcilerimizi, hakemlerimizi, antrenörlerimizi, amatör spor kulüplerimizin federasyon yetkililerini, Afyonkarahisarımızı her yerde başarıyla temsil eden Masterler Kulübümüzü canı gönülden kutluyorum. Alacağınız paralar, hayırlı, uğurlu, bereketli olsun” dedi.
Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın konuşmasının ardından törene katılan protokol üyeleri tarafından 64 kulüp yöneticisine 2’şer bin TL’lik sembolik çekler takdim edildi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti