Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Belkaracaören ilgi bekliyor – Kocatepe Gazetesi

Belkaracaören ilgi bekliyor – Kocatepe Gazetesi
Belkaracaören ilgi bekliyor

Afyonkarahisar Merkez’e bağlı Belkaracaören köyü sakinleri, sudan, okuldan ve altyapıdan kaynaklanan bir çok sorunlarının olduğunu belirterek yetkililerden yardım istedi

Afyonkarahisar Merkez’e yaklaşık 15 km uzaklıkta olan Belkaracaören köyü sakinleri yaşadıkları sorunları dile getirerek sorunlarının çözümü için yetkililerden yardım bekliyorlar. Kısa bir süre önce köyün girişine yeni yerleşim birimi kurulduğunu belirten köy sakinleri, başta su kesintisi olmak üzere, eğitim ve ulaşım gibi sorunların yetkililerce çözüme kavuşturulmasını istediler.
“KÖYÜMÜZE OKUL
YAPTIRMAK İSTİYORUZ”
Sıkıntılarını dile getiren köy sakinlerinden inşaat işcisi Yıldırım Çakır, sorunlarını buldukları her fırsatta yetkililere aktardıklarını ancak bu güne kadar herhangi bir gelişme yaşanmadığını ifade etti. Çakır, “Köyümüzde okuyan öğrencilerimiz İlkokul seviyesindeler. Ortaokul seviyesinde okuyan çocuklarımızı ise Salar’a göndermek durumunda kalıyoruz. Köyümüzde kullanılamaz halde olan bir sağlık ocağı binası ve onun haricinde iki derslikli okul binamız mevcut. Öğrencilerimiz bu binalarda eğitim görüyorlar. Öğrencilerimiz ikiye bölünmüş durumda ve buna kısa süre içerisinde çözüm bulunması gerekiyor” dedi. Köye sekiz yıllık eğitim sağlayacak kapasitede bina ve öğretmen lojmanı yapılmasını istediğini de belirten Çakır, “Çocuklarımız sınıf denilemeyecek sağlıksız ortamlarda eğitim görüyorlar. Sağlık Ocağı’nın okul şeklinde kullanılması görev yapan aile dokturunu sıkıntıya düşürüyor. Bu nedenle halkın tedavileri başka yerlerde yapılmaya çalışılıyor. Yetkililerin bir an önce bu sorunlara çözüm getirmelerini bekliyoruz” dedi.
“ŞEBEKE SUYUNA ÇÖZÜM BEKLİYORUZ”
Köy sakinlerinden Hasan Akbayır ise köy girişine kısa süre içerisinde bir çeşme yapılması gerektiğini, köyün yukarısındaki şebeke sularının kesildiği anda mağdur kaldıklarını belirtti. Akbayır, “Su şebekeleri kesildiği anda bizler büyük sıkıntı yaşıyoruz. Köyün en öncelikli sorunu su sorunudur. Şebeke suyunun düzenlenmesi şart. Köy halkı tarafından toplanmış imzalar ve belgeler var fakat yaptığımız müracaatlardan bir sonuç alamadık” dedi. Köy yollarının yağıştan kaynaklanan çamur sebebi ile ulaşımda kendilerine güçlük yaşattığını da ifade eden Akbayır, “Yollarımızın sıkıntı yaratan bölgelerine kum veya çakıl dökülmesini yetkililerden rica ediyoruz” dedi.
“ARSAMIZA AİT TAPULARIMIZI ALAMADIK”
Bir diğer sıkıntının köy girişine yapılan binalara ait arsaların tapuları ve ulaşım sıkıntısı olduğunu söyleyen köy sakinlerinden Fatma Karakaya, “Biz bu köyün insanı değil miyiz? Biz evimizi yapalı neredeyse 10 yıl oldu ve henüz tapumuzu alamadık. Ne yapmamız lazım? Derdimizi gerekli mevkilere anlatmaya çalıştık fakat dinlemediler. Biz köylüyüz diye böyle mi yaşamamız lazım” dedi. Köyün girişinden itibaren tüm yol ve yokuşların çamur olduğunu da hatırlatan Karakaya, “Yollarımızda yürüyemez olduk. Milletin arabası var hayvanı var. Bu insanlar ne yapsın” dedi.
“YENİ BİR SAĞLIK OCAĞI
YAPILMASI TARAFTARIYIZ”
Sağlık Ocağı’nın düzgün şekilde çalışmadığını ve köye haftada bir aile hekimlerinin gelmesine rağmen tedaviye uygun bir yer bulunmadığını belirten Ümmet Akbayır ise, “Köyümüze Sağlık Ocağı’nın yapılmasını, yapılacak binaya bir doktor ile bir hemşirenin atanmasını istiyoruz” dedi. Sağlığın başta gelen sorunlardan bir tanesi olduğunu da hatırlatan Akbayır, “Bu sıkıntılarımıza kısa süre içerisinde bir çözüm bulunması taraftarıyız. Merkeze 15 kilometre uzaklıktayız. Yetkililerimizden taleplerimize ilgi göstermelerini rica ediyoruz” diye konuştu (Kocatepe)