Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Beşer’den ses getiren organizasyon

Beşer’den ses getiren organizasyon

Afyonkarahisar’daki faaliyetlerini Başkent Ankara’ya taşıyan, Türkiye-Çin İş Geliştirme ve Destekleme Derneği Genel Başkanı hemşehrimiz İhsan Beşer, ülke çapında önem taşıyan yeni bir organizasyonu hazırlanıyor. Beşer’in Çin ile Türkiye arasındaki ticarete katkı sunmayı hedeflediği çalışmaları yaygın basında da geniş yer buluyor

Türk iş dünyası Kovid-19 süreci sonrası Çin ile ilişkileri güçlendirmek için çalışmalara başladı. Türkiye-Çin İş Geliştirme ve Destekleme Derneği Başkanıhemşehrimiz İhsan Beşer, “Çin’e yapılan ihracatın doğru bir çalışma ile çok kısa sürede 2 katına yani 6 milyar dolara çıkması hayal değil” dedi.

Afyonkarahisar’da faaliyet gösterirken ABD ve Çinliler başta olmak üzere bir çok yabancı diplomatı ilimizde ağırlayan, daha sonra faaliyetlerini Başkent Ankara’ya taşıyan, Türkiye Çin İş Geliştirme ve Destekleme Derneği Başkanı hemşehrimiz İhsan Beşer’in konuyla ilgili olarak yaygın basında yer alan haberlerinde şu görüşlere yer verildi:

Dernek Başkanı Beşer, bir grup gazeteciye yaptığı değerlendirmede haziran ayında Çin ve Türk iş insanlarını biraraya getirecekleri bir organizasyon planı içinde olduklarını belirterek, “Önümüzdeki yıl Türkiye ile Çin arasındaki ilişkilerin başlamasının 50’nci yıl dönümü sebebiyle Çin’den 100 kadar iş adamımızı Türkiye’ye davet ettik. Çin ile beraber demir İpek Yolu güzergahındaki bütün ülkeleri de kapsayacak şekilde iş adamlarımızı bir organizasyonla buluşturacağız. Birebir görüşmelerle karşılıklı ticaret hacminin artması noktasında ülkemiz adına 5 gün sürecek çok faydalı toplantılar düzenleyeceğiz. Maden, gıda ve tarım, enerji, e-ticaret ve bilişim ile müteahhit hizmetleri ve turizm ve lojistik konuları işlenecek” diye konuştu.

“HER BÖLGEDEN ÇİN’E İHRAÇ EDİLEBİLECEK ÜRÜNÜMÜZ VAR”

Türkiye ve Çin arasındaki ticaret hacmini değerlendiren Beşer, “Yaklaşık 18,5 milyar dolar ithalatımız, 3 milyar dolar ihracatımız var. Ama Çin çok büyük bir pazar. Bu pazara ciddi manada çalışarak, özellikle Kovid-19 sonrası yeni dönemde Türkiye’deki ihracatçı ve üreticilerin girebileceği; doğru bağlantılar yaptıkları taktirde de uzun ve sürdürülebilir bir ticaret ağının oluşabileceği bir ülke. Madenden gıdaya, çeşitli süt ve süt ürünler, su ve su ürünleri, kanatlı hayvan ve ürünleri, yaş meyve sebze gibi Türkiye’nin her bölgesinden Çine ihraç edilebilecek ürünlerimiz var” şeklinde konuştu.

“ÇİN DEVLET BAŞKANININ AÇIKLAMALARI ÖNEMLİ”

Çin Devlet Başkanı ŞiCinping’in bir ithalat fuarında söylediği sözü hatırlatan Beşer, “ŞiCinping yaptığı bir konuşmada ülkeler ekonomisine pandemiden sonra katkı sağlamak amacıyla Çin pazarını dost ülkelere açarak ithalatın artırılacağını söylemişti. Bu açıklama bizim için hakikaten çok önemli” değerlendirmesinde bulundu.

“ÇİN PİYASASINA PEYNİRLE DE GİRMELİYİZ”

Yeni dönemde Çin’e yönelik hangi ürünlere talep olabileceğini de değerlendiren Beşer, “Süt ve süt tozu ürünleri anlaşması yeni yapıldı. Süt tozuyla beraber artık Çin pazarına peynirin de girmesi için çalışıyoruz. Bu ürünü eğer şimdi tanıtmaya başlarsak 2-3 sene içerisinde pazarda ciddi manada bir ihracat kalemi olur” ifadelerini kullandı.