Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Bilgilenmek halkın en doğal hakkı”

CHP İl Başkanı Yalçın

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, kovid-19 mücadelesinde il genelindeki durumu ilgili ve yetkili çevrelere sordu. Görgöz, “Ben CHP Afyonkarahisar İl Başkanı olarak ilgili ve yetkililere soruyorum. Virüsle mücadele de il genelinde ki durum nedir? Bilgilenmek halkımızın en doğal hakkıdır” dedi

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Yalçın Görgöz, kovid-19 virüs mücadelesi ile ilgili olarak yetkililerin doyurucu açıklama yapması gerektiğini bildirdi.
“VERİLER BAŞKA ÜLKERE GÖRE UMUT VERİCİ”
CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, Türkiye’nin dünyayı saran Kovid-19 virüsüyle ilk defa 11 Mart 2020’de tanıştığını virüsün kısa sürede tüm illere, ilçe ve köylere yayıldığını belirtti. Görgöz, bir takım önlem paketleri, uygulamalar ve yaptırımların açıklandığını belirterek, “Bu yaptırımlar açıklandı, hayata geçirildi ya da geçirilmedi. O günden bu güne 2,5 ay geçti. Önce ki gün yapılan açıklamaya göre 26 Mayıs koronavirüs tablosu; Test sayısı 19 bin 853, vaka sayısı 948, vefat sayısı 28, önceki gün iyileşen bin 492, toplam vefat sayısı 4 bin 397’dir. Bu verilere baktığımızda, giderek azalan vaka ve vefat sayısı dikkatimizi çekiyor. Bu verileri, diğer ülkelere baktığımızda, umut verici değerler olarak görüyoruz. Ancak ülkemizdeki bilim insanlarının söyledikleriyle, açıklanan veriler arasındaki farklardan ve beklenmedik bir hızla yaşanan normalleşme sürecinden dolayı hepimiz kaygılıyız.” dedi.
“İLDE TOPLAM VAKA SAYISI KAÇ?”
Salgınla mücadele devam ederken, ekonomik krizin giderek çok daha fazla derinleştiğini kaydeden Görgöz, “İşsizlikteki artışın daha fazla yükseldiğini gözlemliyoruz. Ekonomik kriz, sadece ülkemizi değil tüm dünyayı kıskacına almış durumda. Bu konuların her birisi, tarafsız bilim insanları, uzmanlar tarafından günlerce, belki de aylarca irdelenmesi gereken çok önemli konular. Tarafsız diyorum çünkü yapılan açıklamaların tamamı, verilere, bilime ve halkın güvenini sağlamaya yönelik olmalıdır. Şimdi ben CHP Afyonkarahisar İl Başkanı olarak ilgili ve yetkililere soruyorum; İlimiz genelinde toplam vaka sayısı kaç? İyileşen hasta sayımız ne kadar, hangi hastanede kaç hastamız var? Hastaların kaçı yoğun bakımda, kaçı entübe ve bugüne kadar Kovid-19’dan toplam kaç insanımızı kaybettik. İlçelerimizdeki durum nedir? Bilgilenmek halkımızın en doğal hakkıdır. Bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.