Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Bir son değil, yeni bir başlangıç”

Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği
“Bir son değil, yeni bir başlangıç”

Afyonkarahisar Gazetecileri Dayanışma Derneği (AGD) üyelerinin katılımı ile 26 Mayıs Cumartesi günü AKSAM’da olağan genel kurul toplantısı düzenlendi. Toplantıdan derneğin tasfiye kararı çıktı.
Genel kurul divanı Türkeli Gazetesi sahibi H. Hakkı Özsoy’un Başkanlığı’nda Hakan Dilek ve Hüseyin Oysal’dan oluştu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla toplantı devam etti.
“DANIŞMADAN TEK ADIM ATMADIK”
Toplantının açılış konuşmasını AGD Başkanı Mehmet Abdioğulları yaptı. Aile içi kısa bir konuşma yapmak istediğini belirten Abdioğulları, “AGD’yi biz yönetim kurulu olarak emanet aldığımızda ahilik ve ustalık geleneği üzerine yürüteceğimize bir akit ve söz verdik. Rabbime şükürler olsun ki bugüne kadar büyüklerimize ve meslektaşlarımıza danışmadan tek bir adım atmadık. Rabbime şükürler olsun ki yapmış olduğumuz projelerle AGD bir marka oldu. Sadece Afyonkarahisarımız da bölge de, ülke genelinde bir marka oldu. Bunu Türkiye genelindeki meslektaşlarımız tarafından takdir edilerek Ege Gazeteciler Federasyon Başkanlığını AGD’ye teslim ettiler” dedi.
“KİMSE ÇARESİZ VE ÇÖZÜMSÜZ DEĞİLDİR”
AGD Başkanı Mehmet Abdioğulları, dernek yönetimi olarak yaptıkları çalışmalar sonucu 81 ilin dâhil olduğu Türkiye Gazeteciler Federasyonunun da Genel Başkan Yardımcılığını aldıklarını hatırlattı. Bu görevi de halen yürüttüklerini belirten Abdioğulları, “Geldiğimiz süreçte AGD tavsiyesi söz konusudur. Bu tasfiye hayırlı bir işe başlamak için atılan bir adımdır. Birlikte hayır vardır. Bu birlikte hayrı da meslekteki büyüklerimizle istişare ederek tamam deyip oyun bozan biz olmayalım dedik. Ülkenin konjonktürü, siyasi gelişmeler, bölgenin konjonktüründen dolayı bu birleşmenin Afyonkarahisarımıza hayırlı ve uğurlu olacağına kanaat getirdik.” diye konuştu.
“ALLAH’IN İZNİYLE BAŞARDIK”
“AGD’yi kapatmamız demek tamamen her şeyin bittiği anlamına gelmiyor” diyen Abdioğulları, “Daha güzel projelere, daha güzel bir Afyonkarahisar medyasına atılmış bir adım olarak değerlendirmemizde fayda vardır. Çoğumuz basında kartelleşme endişesi taşıyoruz. Hayır, kardeşim; Demokrasinin ve özgürlüğün olduğu bir ülkede kartelleşme diye bir şey söz konusu değildir. Hele hele bizim coğrafyamızda Afyonkarahisar gibi güzide bir ilimizde böyle bir kartelleşme söz konusu değil. Tamamen demokratik ortamlarda, demokrasinin getirdiği özgürlükler çizgisinde daha birkaç gün önce hür yayın hayatına bir gazeteci arkadaşımız gazetesinde başladı. Sever veya sevmezsiniz. Ama birkaç gün önce yayın hayatına başladı. Bu nasıl bir kartelleşme? Bu birlikteliğe engel olmak isteyen düşüncelere prim vermememiz gerekiyor. Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz. Allah’ın izniyle yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla çok başarılı bir süreç yaşadık ve başardık” şeklinde konuştu.
“YARIN DA RİSK
ALIP BEDEL ÖDEMEYE HAZIRIZ”
Mehmet Abdioğulları, 15 Temmuz darbe girişimi gibi olağanüstü bir durumda Türkiye’de hiç kimsenin Afyonkarahisar’da kapatılan 5 gazete için kılını kıpırdatmadığı bir ortamda 16 Temmuz 2016 günü AGD’nin basın açıklaması yaptığının altını çizdi. Abdioğulları şöyle konuştu: “Biz arkadaşlarımızı tanıyoruz. Kefiliz bu hata düzelecektir demişizdir. Altı ay gibi kısa bir sürede beş gazetede iade-i itibarını almıştır. Sivil toplum olarak risk almamız gerekirse risk aldık. Bedel ödememiz gerekirse bedel ödedik. Yarın da bu riskleri almaya ve bedel ödemeye hazırız. Kimse umutsuzluğa, tükenmişliğe kapılmasın. Ben gerçekten kalben inanmamış olsam böyle bir yola çıkmayacağımı bilirsiniz. Allah’a çok şükür AGD’nin omurgası yerindedir. Bizim de omurgamız yerindedir. Biz büyüklerimize danışarak hayır dualarını alarak yola çıktık. Bu yolda da hayır duası ile devam edeceğimizi biliyorum. Ben hakkımı helal ediyorum, sizlerden de helallik istiyorum.”
15 TEMMUZ DİRENİŞİNİ AGD BAŞLATTI
Yönetim kurulu, denetim kurulu ve faaliyet raporları tek tek okunarak tek tek oybirliği ile ibra edildi. Yönetim Kurulu raporunu Murat Arısoy okudu. AGD olarak sektörün sorunlarını çeşitli mecralarda dile getirerek meslektaş dayanışmasını üst düzeye çıkarmak için gayret gösterdiklerini söyledi. Sorunların dile getirildiği en önemli mecranın Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu olduğunu vurgulayan Arısoy, “Konfederasyon da gazetecilik mesleğinin hak ettiği itibarı görmesi için çalışmalar yapıldı. AGD’de de faaliyetlerde ki etkin konumuyla beraber Konfederasyon Genel Başkan Yardımcılığını üstlendi. Aynı zamanda Ege Gazeteciler Federasyon Genel Başkanlığını da derneğimiz üstlenmiş durumda. Derneğimiz Basın İlan Kurumunun akredite uygulamasından sonra akredite dernek olarak her zaman akreditasyonunu almıştır. Bu konuda değerli meslektaşlarımızın katkısı bizim için çok önemlidir. AGD olarak her Ramazan gelenekselleşen bir iftar yemeği düzenledik. Bu vesile ile meslektaşlarımızla sohbet etme imkânı bularak dayanışmanın artmasını sağladık. 24 Temmuz ve 10 Ocak etkinliklerinin düzenlenmesinde derneğimiz öncülük etmektedir. Özellikle kurumların gazetecilere bakış açısını derneğimiz bu faaliyetlerle değiştirmektedir. 15 Temmuz hain darbe girişimi yaşandığında Whatsapp gruplarından ve Anadolu da ki çeşitli gazetecilik birlikteliğinin sağlandığı yerlerde ilk kez AGD direniş başlatmıştır. Darbenin sonucu ne olacak diye bekleyenlere karşı AGD etkin rol alarak darbenin hükümete karşı değil devlete, millete karşı olduğunu söyleyerek propaganda yapmıştır” dedi.
Gündem maddelerinin görüşülmesinden sonra Divan Başkanlığı’na verilen önerge ile Afyonkarahisar Gazeteciler Dayanışma Derneği’nin feshedilmesi ve mevcut hakları ile varlıklarının yeni kurulan Afyonkarahisar Basın-Yayın Derneği’ne devredilmesi konusu görüşüldü. Yapılan oylama ile AGD’nen feshine ve varlıklarının yeni derneğe devrine karar verildi.  >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti