Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Birlik Vakfı 53. şubesini Afyon’a açtı

Birlik Vakfı Afyonkarahisar Şubesi

Birlik Vakfı Afyonkarahisar Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Aksoy,
36 yıllık köklü vakfın 53. şubesinin Afyonkarahisar’a açıldığını kaydetti.
Aksoy, şube yönetim kurulu üyeleri arasında görev dağılımının yapıldığını ifade etti

 

Birlik Vakfı Afyonkarahisar Şube Başkanı Eyüp Aksoy, kadim şehir Afyonkarahisar’ın, M.Ö. 3000 yılına kadar uzanan köklü geçmişi ile birçok medeniyete beşiklik ettiğini belirtti.
“53. ŞUBE
AFYONKARAHİSAR’A AÇILDI”
Şube Başkanı Eyüp Aksoy, Afyonkarahisar’ın, Osmanlı ve Selçuklu Devletleri zamanında önemli bir konuma sahip olduğunu, Ahmed Şemseddin Karahisârî ve Hz. Mevlâna’nın torunlarından Sultan Dîvanî Hz. gibi büyük İslâm Âlimlerine ev sahipliği yaptığın kaydetti. Aksoy sözlerini şöyle sürdürdü: “Afyonkarahisar en büyük ikinci Mevlevîhâneyi içinde barındıran, yakın geçmiş ve günümüzde ülkemizin önemli devlet, siyaset ve iş adamlarını bağrından çıkarmıştır. Geleceğimizin teminatı olan insanımızın inançlı, vatansever, kültürlü, ilmî seviyesi yüksek, çağdaş, bilimsel ve teknolojik bilgilere sahip birer şahsiyet olmalarını sağlamak; milletimizin birlik, beraberlik ve huzurlu biçimde, her alanda kalkınma ve gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla Birlik Vakfı 1985 yılında İstanbul’da kurulmuştur. Türkiye’nin en köklü sivil toplum kuruluşlarından birisi olan ve ülkemizin her alanda gelişmesine katkı sağlamayı kendisine şiâr edinmiş olan Birlik Vakfı; 53. şubesini Afyonkarahisar’da açarak, faaliyetlerine başlamıştır. Her şeyden önce bu memleketin birer evlâtları olarak; Vakfımızın bizlere yüklemiş olduğu sorumluluğun bilinci ile var gücümüzle gayret göstereceğimizi beyan ederiz.”
GÖREV DAĞILIMI YAPILDI
Eyüp Aksoy açıklamasında verdiği amaçlara ulaşabilmek için Birlik Vakfı Afyonkarahisar Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleriyle yaptıkları toplantı sonucu şube yönetiminde görev dağılımını yaptıklarını bildirdi. Aksoy şunları kaydetti: “Birlik Vakfı Afyonkarahisar Şube Başkan Yardımcılığına Şemseddin Yasan, İl Sekreterliğine Ömer İstek, Muhasipliğe Doğan Öztürk getirildi. Yönetim Kurulu Asil Üyeliklerinde; Ahmet Ayçiçek, Ahmet Bırtıl, Saadettin Ulusoy, Sami Çetinaktı ve Süleyman Karakuş yer almaktadır. Yönetim Kurulu Yedek Üyeliklerinde ise; Abdurrahman Kocaçil, Fatma Akbaba ve Hüseyin Seçkin bulunuyor. Denetleme Kurulu Asil Üyeliklerine; Yusuf Zorluer, Murat Ayçiçek ve Hatice Yonca Onur; Denetleme Kurulu Yedek Üyeliklerine Sibel Göktaş ve İbrahim Aslan getirildi.”
>> Mustafa ERTÜRK’ün Haberi