Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Biz yaşasın Cumhuriyet diyoruz” – Kocatepe Gazetesi

Adalet ve Kalkınma Partisi
“Biz yaşasın Cumhuriyet diyoruz”

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Afyonkarahisar İl Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven partide düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Toplantıda AK Parti İl Başkan Yardımcıları Hüseyin Tutumlu, Ahmet Yeşilırmak ve Mustafa Ötken’de hazır bulundu.
ANAYASA ÇALIŞMALARI İÇİN TOPLANILDI
AK Parti İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, TBMM’de geçen hafta Anayasa değişikliği teklifinin kabul edildiğini belirtti. Kabul edilen Anayasa değişikliği teklifinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a incelemesi için gönderildiğini söyleyen Yurdunuseven; “Öncelikle bu anayasa değişikliğinin vatanımıza milletimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Bununla ilgili olarak geçen hafta sonu Sayın Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu’nun riyasetinde ‘Anayasa Çalışmaları ve Hükümet Sistemi’ isimli bir toplantı gerçekleştirdik. Burada üniversitelerden anayasa hukuku profesörleri ve partimizden de bizim Anayasa Komisyonu Başkanımız Sayın Mustafa Şentop, yine eski Anayasa Komisyonu Başkanımız Sayın Burhan Kuzu ve Abdülhamit Gül bey oldular. Diğer üniversitelerden gelen profesörlerle beraber anayasa sistemleri, anayasa çalışmaları son değişiklikle ilgili bir çalıştay yapıldı” dedi.
KARARI MİLLET VERECEK
Afyonkarahisar’da ki toplantıda anayasa değişikliği ile nelerin olacağının, bunun halka anlatılması yönünde bir istişare de bulunulduğunu kaydeden Yurdunuseven; “Anayasa değişkliği ile ilgili 2007’de bir referandum yapılmıştı. Bu da referandumla birlikte anayasa da ki değişiklikle cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi oylandı ve halkımız tarafından kabul edildi. Bunun neticesi olarak da 10 Ağustos 2014 tarihinde şimdi ki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı halk yüzde 52 oyla Cumhurbaşkanı olarak seçti. 2007 yılında ki bu referandum değişikliği bir kademe daha durumu ilerletiyoruz. Artık Cumhurbaşkanlığı dediğimiz bir sistem içerisinde halkın ve milletimizin odaklandığı ve karar vereceği şekilde bir cumhurbakşanı seçilecek. Akabinde yine aynı gün parlamento da bir seçim yapılacak. Halk karar verecek. Bunu vurgulayarak söylüyorum; Milletimiz, vatandaşımız karar verecek. Yüzde 50 artı bir oy alan artık cumhurbaşkanı olacak ve parlamento şekillenecek” diye konuştu.
SİSTEM TIKANIKLIĞI GİDERİLECEK
“Burada bir sistem değişikliği sözkonusudur. Hiçbir şekilde diğer muhalefet partilerinin söylediği gibi bir rejim değişikliği sözkonusu değildir” diyen Yurdunuseven; “Biz her zaman şunu söylüyoruz ki; Cumhuriyetimizin 1923 yılında temelleri atılmış ve inşallah ebediyete kadar devam edecek bir sistemdir, bir rejimdir. Biz yaşasın Cumhuriyet diyoruz. Başka bir şey demiyoruz. Ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nde ki sistem tıkanıklığının giderilmesi içinde bu değişikliğin yapılması gerektiğini ısrarla söylüyoruz. İnşallah bu da gerçekleşti. Halkımızın milletimizin yararına olacaktır. Artık inşallah 2 ya da 9 Nisan gibi bir tarihte halkımız referandum da anayasa değişikliğini büyük bir çoğunlukla kabul ettikten sonra inşallah bundan sonra cumhurbaşkanlığı dediğimiz sistemde halkımız cumhurbaşkanını ve parlamentoyu seçecektir” şeklinde konuştu.
“HAYIR DİYENLERE
BİR BAKMAK LAZIM”
İbrahim Yurdunuseven, referandumda Anayasa değişikliğine hayır diyenlere bakıldığında Gezi Parkı olayları ile başlayan hayır kampanyası olduğunu hatırlattı. Yurdunuseven şöyle konuştu: “Neye hayır diyorlardı? Üçüncü havalimanına hayır diyorlardı. Üçüncü köprüye hayır diyorlardı. Nükleer santrala hayır diyorlardı. Teröristlerle mücadeleye hayır diyorlardı. Şimdi de bu anayasa değişikliğine, referanduma hayır diyorlar. Bu pakete hayır diyorlar. Bence hayır diyenlere bir bakmak lazım. Bunu görmek lazım. Kimlerin de bu işi desteklediklerine bakmak lazım. Biz hep söylüyoruz, hayırcılar maalesef bugüne kadar ülkemizin hayırına bir şey söylemediler. İnşallah bu değişiklik halkımızın oyu ve kararıyla gerçekleşecek. Türkiye Cumhuriyetinde yeni bir dönem Cumhurbaşkanlığı Sistemi dediğimiz yeni bir dönem başlayacaktır”
“AFYON İYİ SONUÇLA ÇIKACAK”
Geçen hafta AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı olarak parti çalışmaları ve ziyaretlerine devam ettiklerini belirten Yurdunuseven; “Biz her zaman söylüyoruz. Bir seçimini akabinde ertesi gün parti olarak yeni bir seçim olacakmış gibi çalışmalara hazırlıklıyız. İnşallah bundan da özellikle Afyonkarahisar için iyi bir sonuçla çıkacağız kanaatindeyiz” ifadelerini kullandı.
AÇIK KALP AMELİYATI SEVİNDİRDİ
İl için sevindirici bir gelişme yaşandığını belirten İbrahim Yurdunuseven şunları söyledi: “Birde sevindirici bir haber vermek istiyorum. Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde ilk defa bir açık kalp ameliyatı yapıldı. Bu da Afyonkarahisar’ın nerelere geldiğini göstermek açısından önemlidir. Burada tabii Devlet Hastanesi’nin başta Genel Sekreteri olmak üzere tüm doktorlarına ve çalışanlarına en aşağıda ki sekreterinden en tepede ki sekreterine kadar tüm pesonele çok teşekkür ediyoruz. Afyonkarahisar için çok ciddi bir adımdır. AK Partinin Afyonkarahisar’a kazandırdığı Devlet Hastanesi’nde yapılan bu faaliyetin inşallah daha da üstünü bir bölge hastanesi gibi bir üniversite hastanesi gibi çok büyük ameliyatlara ekibimiz imza atacaktır”
AK PARTİ VE
MHP İKİ FARKLI PARTİ
Bir gazetecinin “Referandum için sahaya ne zaman ineceksiniz? Sahaya MHP ile birlikte mi ineceksiniz?” sorusuna Yurdunuseven şu cevabı verdi: “Tabi MHP ve AK Parti iki farklı parti. Benim görüşüm çalışmalarımız farklı olacaktır kanaatindeyim. Sayın Başbakanımızın 7 Şubat tarihinde tekrar sahaya inecekmiş gibi meclisi tatilinden sonra tahminimce 7 Şubat’tan sonra bir program çerçevesinde inşallah sahaya ineceğiz. Genel Merkezimiz tarafından ortaya konulan bir çalışma yürütülecek. Bir program ve strateji çerçevesinde inşallah bize gelecek stratejiye göre bir çalışma yapacağız. Yerel bazda bazı özel çalışmalarımız olacak. Ama bu stratejiyi taşmayacak şekilde inşallah saha da olacağız.”
AFYON YÜZDE
60’IN ÜZERİNE ÇIKAR
Afyonkarahisar’da referandum için bir tahmin yapmanın şu an için çok mantıklı olmadığını savunan Yurdunuseven; “Referadum da ilimizin yüzde kaç oranında evet diyeceğini sahaya indiğimizde göreceğiz. Ama biz eminiz ki şunu özellikle söylüyorum; Allah’ın da inayetiyle tüm Türkiye’de değişikliğin yüzde 60 oranında oyla geçeceği kanaatindeyiz. Afyonkarahisar’da her zaman bunun üzerinde olmuştur. Onun üzerinde bir oyla Afyonkarahisar’da desteğini gösterecektir. AK Parti temellerini Afyonkarahisar’dan attı. İnşallah bu rejim değişikliği de tevafuk olarak değişikliklerle ilgili çalışmalar da Orman ve Su İşleri Bakanımızın çalışmaları yine Afyonkarahisar’da yapıldı. Afyonkarahisar’ın AK Parti’de çok önemli bir nirengi noktası, AK Parti’de çok önemli bir yeri olduğunu vurgulamak istiyorum. Bilindiği üzere istişareler de Afyonkarahisar’da yapılıyor. Afyonkarahisar AK Parti’nin çok önemli bir merkezi konumunda” ifadelerini kullandı. >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti