Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’Lİ BAKAN: AFYON’UN KARANLIK DEHLİZLERİ… AK PARTİLİ ÖZKAYA: BU BEYANINIZI KINIYORUM

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın gündeme getirdiği ‘Belediye’de böcek var’ iddiasının ardından siyaset, tartışmalara sahne oluyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan’ın konu hakkındaki paylaşımına AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya tepki gösterdi

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu

Cumhuriyet Halk Partisi İçişleri Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı VE İzmir Milletvekili Murat Bakan, Afyonkarahisar Belediyesi’ndeki böcek iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Sosyal medya hesabından görüşlerini paylaşan Bakan, şu ifadeleri kullandı:

“Afyon Belediyesinde, Belediye Başkanımız Burcu Köksal’ın makam odasında, başkanımızın kişisel çabası ile tespit ettiği ‘böcek’ diye tabir edilen görüntü ve ses kayıt cihazları faciasında göründüğünden daha büyük bir skandalla karşı karşıyayız!

Bildiğiniz üzere, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından 79 yıl sonra AKP’den CHP’ye geçen Afyonkarahisar Belediye binasının pek çok yerine yerleştirilen gizli kamera ve böcekler bulundu.

CMK’nın ‘Teknik Araçlarla İzleme’ başlıklı 140. maddesinde, Türk Ceza Kanununda yer alan belirli suçlar için;

– Teknik araçlarla izlemeye hâkim, gecikmesinde sakınca bulunan hâllerde Cumhuriyet savcısı tarafından karar verilir. Cumhuriyet savcısı tarafından verilen kararlar yirmi dört saat içinde hâkim onayına sunulur. Hâkim kararını en geç yirmi dört saat içinde verir. Sürenin dolması veya hâkim tarafından aksine karar verilmesi hâlinde kayıtlar derhâl imha edilir,ve

– Teknik araçlarla izleme kararı en çok üç haftalık süre için verilebilir. Bu süre gerektiğinde bir hafta daha uzatılabilir” hükmü bulunuyor!

Buna göre; CMK m.140 gereği teknik araçlarla izleme kararı alınmadan kolluğun görüntüleme ve ses kaydı alması hukuka aykırıdır.

Yani; polis, jandarma, MİT bu tedbiri sadece adli olarak kullanabilir.

Kullanılan tüm cihazlar kurumların envanterinde, zimmetinde kayıtlı cihazlardır. Kayıtsız cihaz kullanılmaz!

Bu sebeple hangi cihazın, kim tarafından, hangi amaçla ne zaman, Afyon Belediyesi’ne yerleştirildiği çok rahat tespit edilebilir!

Hal böyleyken; Sayın Burcu Köksal’ın 31 Mart’ta seçildiği, sonrasında ise bayram tatili olduğu için Belediye’de mesai dahi yapamadığı, hiçbir suç oluşturabilecek karar almadığı göz önüne alındığında “teknik izleme araçları” hangi adli kararla, hangi suç isnadıyla ve kim/kimler tarafından yerleştirilmiştir?

Ya da şöyle sormak aslında daha mantıklı; Kim/kimler “suç yaratmak” için hukuku hiçe sayarak düzenek kurmuştur?

Devlet vatandaşına pusu kurmayacağına göre buna cesaret eden kimlerdir?

Her kim ise Afyon’un karanlık dehlizlerinde kaybolmasına izin vermeyeceğiz! Afyon halkı tarafından seçilen Belediye Başkanımız Burcu Köksal’a kurulan bu tuzağın peşini bırakmayacak, er ya da geç sorumluların ortaya çıkmasını sağlayacağız.”

ÖZKAYA’DAN SERT CEVAP

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av.Ali Özkaya ise bu üslubun hukukçu bir milletvekiline yakışmadığını belirterek şu vurguları yaptı:

“Sayın Murat Bakan;

Açıklamanızı hukukçu bir milletvekiline yakıştıramadım.

Belediye Başkanı, ‘makam odamda görüntü ve ses kaydı cihazları var’ dediği saatten biraz sonra Ak Partinin Afyonkarahisar milletvekilleri olarak TBMM’de akşam saatlerinde basın toplantısı yapıp ‘varsa böyle bir durum derhal savcılığa şikayet edin’ diye çağrıda bulunduk. Ancak şu saate kadar basın ve kamuoyunda velveleye vermekten, konuyu Türkiye gündemine taşımaktan başka bildiğim kadarıyla şu an itibarıyla hiçbir şikayet sözkonusu değildir.

TCK m.132 ve devamında düzenlenen Özel Hayata ve Hayatın Gizliliğine dair suçlardan; 132 ve 133’ün soruşturma ve kovuşturması şikayete tabidir. 134,135,136 ve 138 ise şikayete tabi değildir.

Hukukçu bir belediye başkanınınyapması gereken, derhal delillerin karartılıp değiştirilmesi veya doğru toplanmasına engel olunmadan savcılık ve emniyet ile paylaşılması gerekirdi. Bunun yapılmaması asla iyiniyetli olmayıp yapılan memur/işçi kıyımı, sürgün ve mobingi gizleme amacına matuf olduğunu veya Belediye makam katında yapılmak istenen değişikliğin gerekçesini oluşturmak olduğu düşünülmektedir. Hizmet yapmak yerine şovlarla ülke gündemine gelmeyi esas alan siyaset tarzına Belediyede de devam edeceği anlaşılmaktadır.

Bugün itibariyle Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü tarafından inceleme başlatılmıştır. Hepimiz inceleme/soruşturmanın sonucunu bekleyip göreceğiz.

Bu konu belediye tiyatrosuna ilham kaynağı olacak bir süreçte seyrediyor. Şahsen bir böcek veya dinleme kaydedici cihaz olduğuna ihtimal vermiyorum. Kamera deliği olarak gösterilen boşluğun Başkanlık Makamının tam karşısında kurulu televizyon kablolarının geçtiği boşluk olduğunu ilgililer ifade etmiştir. Ancak emniyet bizim düşündüğümüzün aksini tespit ederse de suçlu kim ise mutlaka cezasını çekecektir.

Afyonkarahisar’ın karanlık dehlizleri yoktur. Bu sözleriniz Afyonkarahisar halkını rencide edicidir. Bu beyanınızı kınıyorum.

Doğruların mutlaka günyüzüne çıkma özelliği vardır. Bekleyip göreceğiz…”

 

CHPLİ BAKAN AFYON’UN KARANLIK DEHLİZLERİ AK PARTİLİ ÖZKAYA BU BEYANINIZI KINIYORUM CHPLİ BAKAN AFYON’UN KARANLIK DEHLİZLERİ AK PARTİLİ ÖZKAYA BU BEYANINIZI KINIYORUM

 

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti