Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bolvadin’de tarihi dönüşüm

Bolvadin Belediye Başkanı Fatih

Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan, seçimlerde kendilerine tarihi destek veren ilçe halkına hizmet etmek için gece-gündüz demeden ekip ruhu içinde çalıştıklarını söyledi. Başkan Kayacan, “Bolvadin ilçemiz günümüzde tarihi desteklere kavuştuğu bir dönemi yaşamaktadır” dedi

 

 

“İLK GÜNKÜ AŞKLA 8. YILDA GÖRDEVİMİZE DEVAM EDİYORUZ”
Bolvadin ilçesinde iki dönemdir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Fatih Kayacan, “Elhamdülillah yaklaşık 8 yıldır Belediye Başkanlığı yapıyoruz. Bolvadin halkımızın bize büyük teveccüh göstermesiyle elhamdülillah görevimizi ifa ediyoruz. Bolvadin için koyduğumuz hedefler vardı. 2019 yılında biz yola çıktığımızda ‘Biz hayallerimizi Bolvadin için kurduk.’ cümlesiyle başlayan bir söylemimiz vardı. Bu söylemimizi ihtiva eden unsurlar; Bolvadin’de ki alt yapı eksikliği, Bolvadin’deki imarsal sorunlar çarpık yapılaşmalar ve Bolvadin’in gözbebeği olan o günkü ismiyle Heybeli Termal Tesisleri bugünkü ismiyle Bolvadin Termal Tesisleri idi. Bolvadinimizin bu ara başlıklarda tanımladığımız sorunları vardı. Günümüz itibariyle bu sorunların birçoğunu ortadan kaldırmış bir idaremiz vardır. Örneğin; Bolvadin Termal Tesisleri şu anda bölgenin gözbebeğidir. Yenilenen yüzüyle de müthiş bir beğeniyle Bolvadin halkına ve tüm Türkiye’yi hizmet etmektedir. Bolvadin’in önemli sorunlarından biri olan alt yapı sorununa ciddi bir neşter vurduk. Dönemimizde Bolvadin’de doğalgaz kullanımı yüzde 90’lara ulaştı. Geçmiş dönemleri katlayacak oranda yol, kaldırım ve çevre düzenlemesi yaptık. Dillere destan bir Şehitler Caddemiz vardır. Elhamdülillah çok ciddi alt yapı çalışmaları yaptık. Kentsel yenilemeye dair de Çarşı Merkezi’nde hayallerin ötesinde bir yapılaşma gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Şu anda zaten 5 yılda ortaya koyduğumuz hedefler ikame oldu ki ikinci dönemde bizi daha güçlü bir şekilde göreve getirdi. İlk günkü aşkla 8’nci görev yılımızda hizmete devam ediyoruz.” dedi.

“BOLVADİN YATIRIMLARI OLAN FİNANSAL OLARAK GÜÇLÜ BİR BELEDİYE”
Fatih Kayacan, Bolvadin Belediyesi’nin 8 yıldır hem yönetim, organizasyon anlamında hemde şehirleşme, belediyecilik felsefesi anlamında çok ciddi mesafeler aldığını söyledi. Kayacan, “Belediye’nin bütçe-finans yapısı, Bolvadin Belediyesi’nin iş üretme mekanizmaları şu anda elhamdülillah çok sağlıklı bir durumda ve her gün inşallah bu şehrin dönüşümü ve değişimi anlamında da büyük işler becerip başarmaktadır. Biz bu dönemde 22 aylık periyota girersek artık Bolvadin’de daha göze değen dönüşüm ve değişimi inşallah Bolvadin halkı yaşayacak. Genel anlamda 8 senelik süreci tahlil edersem, 8 yılda Bolvadin Belediyesi’nin geldiği nokta yatırımları olan bir Belediye, finansal anlamda güçlü bir Belediye’dir. Birçok temel sorununu çözmüş ve çözecek olan bir Bolvadin Belediyesi tanımlaması yapmak zannederim genel anlamda çok uygun olur kanaatindeyim.” diye konuştu.
“İNŞALLAH BU SENE YOLLARIMIZI YAPACAĞIZ”
Bolvadin’de kanalizasyon işinin yıllar önce çözüldüğünü belirten Kayacan, “İçme suyumuzda elhamdülillah şu anda Çay Barajı’dan da su alıyoruz, nitelikli bir suya kavuştuk. Şehir merkezimizde bir bölgemiz var ki cidden bu lokasyonumuz yenileşme ihtiyacı içerisindedir. Biz oraya programa aldık. ODEDAŞ ve Telekom çalışmalarının bitmesini bekliyoruz. Sekiz yıldır oluşturduğumuz envanterle içme suyu ile ilgili ciddi bir sorunumuz var. Onu da çok köklü bir projeyle ihya dönemine başladık. İnşallah içme suyu hatlarını yeniledikten sonra Bolvadin’in temel alt yapı sorunu kalmayacak. Covid-19 pandemi döneminde ekonomik sorunlardan mütevellit birde kaplıcaya odaklanmamızdan kaynaklanan yol sorunumuz var. Bunları da inşllah bu sene içerisinde çok ciddi bir yol organizasyonuyla yapacağız. Bolvadin’de geçmiş dönemlerde doğalgaz, OEDAŞ veya bizden kaynaklı sorunlu olan yolların tamamı bu sene halledilecek. Alt yapı üst yapı konusunda toparlarsak doğalgazı tamamlanmış, içme suyu hattı sorunu olmayan yerlerdeki tüm hatlarımızı, yollarımızı bu sene inşallah yapacağız. Hatta bu vesile ile milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Şu anda yaklaşık 1,5 kilometrelik asfaltı çözeceğimiz bir bütün anlamında bakanlığımızdan hibe desteği de aldık. Bu vesileyle AK Parti Afyonkarahisar Milletvekillerimize, AK Parti İl Başkanımıza, AK Parti Bolvadin İlçe Başkanımız olmak üzere hepsine teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.
“İNŞALLAH BOLVADİN KIŞA
HAZIR HALE GELECEK”
“AK Parti Milletvekillerimizin desteği ile 2 milyon TL değerinde asfalt ham maddesi belediyemize hibe olarak temin edildi.” diyen Başkan Kayacan şu ifadeleri kullandı: “Bolvadin’de inşallah bu sene ciddi bir çalışma yapılacak. Vatandaşlarımız haklılar geçen seneden doğalgaz çalışmasından kalan yollarımız var. Malum olduğu üzere kış bu sene ağır geçti. Allah’tan sağ olsunlar vatandaşlarımız bizleri çok anlayışla karşıladılar. Kendilerine minnet ve şükranlarımızı ifade ediyoruz. Ama hızlı bir şekilde inşallah Kurban Bayramı’ndan sonra Bolvadin’de çok yoğun bir yol ve kaldırım çalışması inşallah yapılacak. Bolvadim ilçemiz inşallah kışa hazır olacak. Herkes rahat olabilir. Doğalgazı gelmeyen yerlerde bunun gelmesini bekleyeceğiz. Bundan 7 ay önce alt yapısı tamamlanan her yeri tamamen yapacağız.”
“TARIMA DAYALI HAYVANCILIK
2 YIL İÇİNDE İHYA EDİLECEK”
Bolvadin ilçesinde organize hayvancılık konusunda çok ciddi bir aşamaya geçildiğini anlatan Kayacan, “Şu anda müteşebbis heyet kurulması aşamasına geçtik. Yıllardır bizim bu yolda ilerlememize engel olan sorunlarımızıda bertaraf ediyoruz. İnşallah hızlı bir şekilde tarıma dayalı organize hayvancılığı ihya edeceğiz. İnşallah bu yaklaşık 2 yıllık süreçte neticelenecek. Biz bundan sonra bu işlere mecburiyet anlamında baskı kuracağız. Ama şu anda şehir içerisindeki hayvancılığın ortadan kalkması için tek bizimde devreye girmemiz şifaen yeterli olmuyor. Tarımın, halk sağlığının yani paydaş kurumların mücadele vermeleri gerekiyor. Biz belediye yönetimi olarak sadece şunu yapıyoruz; Dışarıya hayvansal atıkları bırakanlar konusunda bastırıyor, onların tahliyesine yardımcı oluyoruz. Birde malum ekonomik bir kriz var. Vatandaş iki ineğiyle o ineklerin sütünden sağladığı gelirle hayatını idame ettirebiliyor. Bunlara belli süreler tanımaya çalışıyoruz. Ama yazın bu sorun çok dahü büyüyor. Şikâyetçi olan vatandaşlarımız haklılar. Sinek v.b hastalıkların oluşmasına da sebebiyet veriyor. Biz bunlara tertip oluşturmaya çalışıyoruz. Özellikle bu işlerin çok yoğun yapıldığı yerler var. Biz oralara çok müdahale etmiyoruz. Ama şehir merkezinde olanlar konusunda halk sağlığı ve tarımla görüşmelerimizi devam ettiriyoruz. Mutlaka vatandaş bilmeli bazen tek başına bu konuda Belediye’yi sorumlu zannediyor. Biz bunun tamamen izalesi ortadan kaldırılması noktasında tek yetkili değiliz. Ortak bir çalışma ile çözülecek ama malumdur bu bir sıkıntıdır.” ifadelerini kullandı.
“BOLVADİN TERMAL SPORA
MADDİ DESTEK BEKLİYORUZ”
Bolvadin termal sporun iki yıldır çok başarıyla ikame ettiğini belirten Kayacan şu ifadelere yer verdi: “Belediye Bolvadin Termal Spor çok başarılı bir sezon geçirip iki yılda şampiyonluğu ve en son 7. penaltı da 3. lige çıkmayı kaybetti. Muhteşem bir ahenk ve birlik vardı. Belediye Başkanlarının destekleriyle Burdur’da Bolvadin Termal Spor şaha kalktı. Ama 7. penaltı sonrası hepberaber üzüldük. Bu sene formatımızı yeniledik. Değerli Başkanımız Cavit beye minnet ve şükranlarımı ifade ediyorum. Tüm yönetim kurulu üyelerine de teşekkür ediyorum. Cok güzel birliktelikte büyük başarılar elde edildi. Bizler, Başkanımız, yönetimle istişare ettik. Bu sene Başkanımız farklı bir organizasyon planlıyor. İnşallah daha yoğun nitelikli, gençlerden oluşan bir takım olacak. Çok kaliteli bir hoca ile anlaşıldı. Altay Takımının alt yapısında görev alıp bu takımda yardımcı hocalık yapmış bir isim kendisi. Tansu hoca ile kulübümüz anlaştı. Bu sene de bir takım oluşturulacak. Ama imkânlarımızı zorlamadan, asli vazifelerimizi ihmal etmeden, Bolvadinli ve Afyonlu gençlere daha fazla yer verdiğimiz bir konseptte bir takım oluşturulacak. Altını çizmek isterim maliyetli işler oluyor. Ekonomik destek gerektiriyor. Sağ olsun Bolvadinimiz, 123 iş insanımız, vatandaşımız bir katkıda verdiler. Ama büyük müteşebbislerimizden, Bolvadin dışında yaşaan iş insanlarımızdan destek bekliyoruz. Belediye Bolvadin Termal Sporumuz daha sağlıklı bir alt yapıyla belki büyük başarıların zamanla kendi evlatlarıyla oluşacağı bir mekanizma ile inşallah bundan sonra yüyüyecek. İki senedi biz bu ligin en ekonomik şartlarına rağmen büyük başarılar elde ettik. Arkadaşlarmıız ve bizler bu konuda da çalışıyoruz.”
“BU SENE 20 KİLOMETRELİK
DOĞALGAZ YATIIRIMI YAPILDI”
Şu anda Ağılönü Mahallesi, Gölbaşı mevkiinde, Hacı Ömer’de ve Şıhlar’da bir doğalgaz çalışması olacağını aktaran Kayacan şunları söyledi: “Malumdur Türkiye ve dünya ekonomik süreçte geçiyor. Emtia fiyatları çok yükseldi. Doğalgaz firmamız bu şartlara rağmen güzel bir yatırım yapıyor. Bolvadin de bu sene yaklaşık 20 kilometrelik bir yatırım yapıldı. Bununla birlikte Bolvadinimizin yüzde 95’i doğalgazı tamamen kullanır hale geliyor. Vatandaşlarımızın birşeyi algılamalarını istiyoruz. Doğalgaz dediğimiz sistem birbirine ulanarak ilerleyen bir mekanizmadır. Bu bağlamda kenar uçtaki mahalllerimiz biraz daha geç alacak veya mahallenin uç mevkiinde olan yerler biraz daha geç alacaklar. Bu sene ki programda kısmen Gölbaşında kalan noktalarımız olacak. Çok az kısmen Hacı Ömer’de kalacak noktımız olacak. Şıhlar’da çok azda olsa Depremevlerinin tamamının bitirilmesini çok arzu ettik ama şu anda firma imkânlarını zorluyor. Zannederim sıkıntı var. Orada bir kısım kalacak olacak. Mesela Kale Mahallemiz firmamızın bu sene planladığı dört tane girizgâh anlamında sokak var. Ama Karabağlar itirilecek, Müslümana bitirilecek, Bağlarüstü bitecek. Bu işte maalesef kenar mahalleden merkezden dışa hatlama yayıldığından otomatikman o bölgelerde biraz sıkıntı oluyor. Üzüldüğüm nokta şudur; Bazen muhtar arkadaşlarımız olayı çok kontrollerinin dışında hareketlerle yönlendiriyorlar. Mesela biz Kale Mahallesi’nde bu sorunu yaşadık. Genel proje vatandaşlara takdim edilerek olacak havası verildi. Mesela şimdi de doğalgaz bölge müdürümüz sorun yaşıyor. Biz onlarla sorun yaşıyoruz. Çünkü onların çok önceden planladıkları bir lokasyon var. Oradaki kardeşlerimize söyledik. Allah’ın izniyle seneye zaten çok uç noktalar dışında her taraf bitecek. Ama bu sene bu imkanlarla şehirden dışarıya açıldığı için ki Türkiye’nin her yerinde durum böyledir. İstanbul’da da önce doğalgaz merkeze geldi sonra Beylikdüzüne gitti veya Büyükçekmece’ye, Çatalca’ya, uçlara gitti. Durum Afyon’da da aynıdır. Yanlış bilgilendirmeler sonucu arada kalan arkadaşlar bizleri üzüp incitiyorlar. Bu işin doğası budur. Şu anda biz Afyon’un en yüksek yatırımını alan il merkezinden sonra birinci ya da ikinci ilçeyiz. Ama üzüldüğüm şu ekonomik şartlarda 20 kilometre yatırım yapıp maalesef yine baz odaklar bu işi manipule ediyor. Maalesef bunları yapanlar sıfatlı arkadaşlar. Birde bunları üslupsuzcu yapıyorlar. Bunları sosyal medya üzerinden yapıyorlar. Böylece vatandaşların yanlış yönlendirilmesine sebebiyet veriyorlar. AK Parti İlçe Başkanımız Sayın Hasan Topçu ile Bölge Müdürümüzü birlikte ziyaret ettik. İlave birşey alabilir miyiz diye. Bu noktada biraz destek istirham ediyoruz. Bu sene dediğim gibi sadece Kale’de bir bölgemiz kalacak. Şıhlar’da, Hacı Ömer’de, Gölbaşı’nda küçük lokasyonlar kalacak. Zaten Kırkgöz, Selçuklu olmak üzere onların hepsini toparladık. Yani yerleşimin olduğu Bolvadin’in bütün mahallelerini toparladık. Biraz Bucak’ta imar hatları açılmadığından binalar açılmadığı için sıkıntılı yerler var. Yıkılması gereken binalar yıkılmadığından sorunlar var. Değerli Doğalgaz Müdürümüz Sayın Tuncay Gezer ve Bolvadin’deki ekip cansiperane ve büyük fedakârlıklarla bu noktada destek oluyorlar. Bu noktada onun bunun dolduruşuna gelmeye gerek yoktur. Ben 8 senedir vazifedeyim. Benden önce yani 8 yıl önce bu doğalgaz Bolvadin’e gelmiş. Yüzde 10 seviyesinden bizim zamanımızda şu anda bu yılsonu itibariyle yüzde 95’lere gelecek. Elhamdülillah çok ciddi çalışmalar yapıldı. Kale ve Şıh’ta çok ciddi beklenti var. Görüşmeler devam ediyor. Lüften bu samimiyete kulak versinler. Kendini bilmez insanları sıfatlıda olsa yaptığı yorumlara aldırış etmesinler.”
“DEPREM RİSKİNDEKİ BOLVADİN’DE CİDDİ BİR KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN ÇALIŞILIYOR”
Bolvadin’de kentsel dönüşüm çalışmasının durumu hakkında bilgi veren Kayacan şöyle konuştu: “Kentsel dönüşüm aslında çok önemli bir konudur. Şöylesi bir durumda kalıyoruz; Bir gurup var ‘Başkan müteaahhitlik yapıyor.’ diyorlar. Bolvadin’in ciddi bir depremsellik riski var. Afyon ve Bolvadin ilçesi Türkiye’nin depremselliği açısından ön planda. Türkiye’deki depremselliğin yüzde 10’u Afyon’da vardır. Bunun en önemli noktalarını Çay-Sultandağı-Bolvadin ilçelerinin üçgeni oluşturuyor. Biz şu anda Bolvadin merkezde çoklu mülkiyette ki kıyamete kadar bırakılsa çözülemeyecek sorunları çözmeye çalışıyoruz. Mesela eski Belediye’nin orada yıktığımız yerde 800’e yakın insanımızla muhatap oduk. Şu anda kentsel dönüşüm anlamında onların emanetleriyle gece gündüz yenilenmesi için uğraş veriyoruz. Yüzde 99’u halleşerek, helalleşerek vekaletlerini verdiler. Allah onlardan razı olsun. Üç ya da beş kişiyle şu anda hukuki süreç devam ediyor. Mesela Erkmen Yakup Şevki bölgemizde çok ciddi bir imarsal sorun var, çarpık yapılaşma var. Burada bir dönüşüm şarttır. Yine Çardaklı’da ciddi sıkıntımız vardır. Bucak’ın belli noktasında sıkıntımız vardır. Ama biz buralarda Belediye marifetiyle değilde Bolvadin’de cidden müteahhit hizmetleri çok gelişmiş durumdadır. O arkadaşlar ciddi bir dönüşümü yapıyorlar ve Bolvadin’de ki açık ve net konuşuyorum; Yapı fiyatları bir çok ile göre maliyet analizi yaptığımızda fahiş bir fiyatlandırma yoktur. Belki TOKİ’nin ödeme kolaylığı farklıdır. Ama müteaahitlerimizin bir çoğu TOKİ fiyatlarına işler yapmaktadır. Biz bu manada kendimizi sorunlu alanlarda tanımlıyoruz. Dört kardeşin birleşip yapamadıkları, 30 kişinin yapamadıkları işleri yapmakla bu dönemimizde uğraş veriyoruz. Bu bağlamda bu dönemimizde Çarşı merkezinin ihyası ve inşaası için tanımlıyoruz. Ama bu bağlamda 20 dönümlük eski cezaevi arazisini dikkatlere sunuyorum. Kelimenin altını çiziyorum; Kentsel dönüşümdür. Şu anda kentsel dönüşüm rezerv alanı olarak almaya çalışıyoruz şu anda. Orayı aldığımızda zaten ciddi bir çarpık anlamda zayıf doku anlamında, depreme dayanıksızlık anlamında çalışmalarımız devam ediyor.”
“TÜRKİYE’NİN YÖNETİMİNE
DÜNYA İMRENİYOR”
Yerleşik alanından kopuk bir lokasyon olduğunu belirten Kayacan şunlarıı kaydetti: “Yerleşik alanından kopuk lokasyon için bir şey söylemek mümkün değildir. Bitişik ya da yaklaşık yapıların tamamı yapılacak. Ama doğalgaz firması ekonomik kriz nedenli metedoloji değişikliğine gitti. Bir hatta doğalaz hattı döşediğinde ortalam 10-15 metrekareye bir abone düşmeyen yerlerde şu anda işlem yapmak istemiyor. Arz talep dengesi sözkonusudur. Selçuklu ve Kırkgöz’ün biz boşluklarının tamamlanmasını planlamıştık. Kültür Sitesi’nde herkes fiiliyat ve duruş anlamında aynı duruşu sergileyemedi. Eğer bir birliktelik sağlarlarsa biz hemen varız. İnşallah ifade ettiğim gibi bu sene doğalgaz çalışması yapılarak bozulan yolların tamamını biiznillah yapacağız. Şu anda dünya bir ekonomik girdap içesinde. Bu yaşıma kadar görmediğim bir daralma görüyorum. Bizde aynı küre-i arzda yaşıyoruz. Israrla şunu söylüyorum; Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirmek isteyenler önce yurt dışındaki akrabalarını bir arasınlar. Oralarda neler yaşandığını öğrensinler. Çok sevdiğim 35 yıldır öz ağabeyimden öte bir kişi olan İtalya’da yaşayan Hasan Çelik, ‘Ben 35 yıldır İtalya’dayım. Son iki senede yaşadığımı hiçbir zaman yaşamadım.’ diyor. Türkiye’de 2 yılı aşkındın bu süreçten geçiyor. Karadeniz bölgemizde bir sorun yoktu. Orada da Ukrayna-Rusya savaşı başladı. Dört tarafımızda ateş yanarken elhamdülillah geminin kaptanı gemiyi batırmadan, dünya şartlarında çok büyük başarıyla bir yerlere taşımaya çalışıyor. Uzaktan ahkâm kesmek çok kolaydır. Şu anda Türkiye cidden dünyanın imrendiği bir yönetimle idare ediliyor. Tarih ve zaman geçtikçe bu daha iyi anlaşılacak. Dünyada ki kriz Türkiye’yi, Türkiye’de ki krizde Belediyeleri etkiliyor. Şu anda Sayın Cumhurbaşkanımız KDV düşürdüğü için inanın zararına su satıyoruz. Çünkü süsbanse ediyoruz. Bir duruş lazım diye bunu yapıyoruz. Şu anda hepimiz milli bir ekonomik seferberlik halindeyiz. Bu mücadele herkes birbirine yardımcı olacak. Vakti geldiğinde günahlar ve sevaplar teraziye konulur. O ayrı birşeydir. Ama eleştirirken konuşurken ahvali şeraiti yani dünyanın içerisinde bulunduğu noktayı, dünyanın geçtiği süreci dikkatlerden kaçırmamak lazımdır.”
“BOLVADİN’İN NÜFUSU ARTTI
İŞ BEĞENMEME SORUNU VAR”
Bolvadin ilçe nüfusunun geçen yıl yaklaşık bin kişi üzerinde arttığını belirten Kayacan, “Türkiye’nin ve Bolvadin’in eskiden kaydın sağlıklı olmayan zamanlarda nüfusta ciddi sıkıntılar vardı. Sağlıklı bir kayıt düzenine geçildikten sonra şehirlerin gerçek nüfusları ortaya çıkmaya başladı. Sekiz senedir Bolvadin Belediye Başkanıyım. Sekiz sene önce göreve aldığım zamandan daha fazla bir nüfusa şu anda sahibiz. Demek ki 8 senedir Bolvadin nüfusu azalmıyor. Aksine Bolvadin’de ciddi ekonomik atılımlar vardır. İşten söz ediyorlar doğrudur. Ama insanımızda da biraz iş seçme olayı vardır. Bir enerji firmasına ilanlar vermemize rağmen uzun süre personel bulamadık. Dişli bizim gözbebeği bir beldemizdir. Oradaki fabrika 3 kilometre mesafede ve servisi vardır. Yeterli istihdama yönelik personel bulamıyoruz. İnsanlarımızda biraz iş seçme var. İş beğenmeme var. Belediye’ye gelen vatandaş masa başı iş istiyor. Herkes kafasında kurduğu modele iş arıyor. İnşallah OSB’ye şu anda ciddi bir yatırım desteği alındı. Bolvadin’de inşallah 1,5 yılda OSB’de 200 kişinin istihdam edileceği tesisler kurulacak. Ailelere sesleniyorum; Çocuklarınızı çıraklığa zaanat öğrenecekleri işlere yönlendiriniz.” dedi.
“SENEYE MERKEZE OTOPARK
YAPMA PLANIMIZ VAR”
Eski Belediye’nin bulunduğu yere otopark yapacaklarını dile getiren Kayacan, “Hacı Mahmut Camii arkasında bir park yerimiz var. Orada iki yapı satın aldık. Yıkımını yapıyoruz orada bir otopark projesini hayata geçireceğiz. Bizim projelerimizin ana noktalarından birisi altlarında otopark olmasıdır. İmaret Camii ve eski Belediye lokasyounda en az 240 araçlık bir otopark planlamamız mevcuttur. Seneye Allah ömür verirse Bolvadin merkezde bir yer altı otopark alanı vücuda gelmiş olacak. Mevcut otoparkların kulllanımı ekonomik değil. Oraya koyduğumuz personelin karşılığını alamıyoruz. Bir süre sonra bu nedenle bu işi alan insanlar işi bıraktılar. Önümüzdeki sene daha sağlıklı bir otoparka kavuşacağız.” diye konuştu.
“SOKAK KÖPEKLERİ İÇİN HIZLI
BİR ÇALIŞMA BAŞLATILDI”
Fatih Kayacan, Temmuz ayında ihale yapılarak Afyonkarahisar genelinde köpeklerin sağlıklı şekilde kısırlaştırılıp tedavi edilip bulundukları yere bırakılmaları konusunda bir çalışma olduğunu aktardı. Kayacan, “Bu çalışma hemen direk sonuç vermesede bundan sonra köpek popülasyonunda ciddi bir azalmaya götürecek. İnşallah Haziran ayı sonu Temmuz ayı başında yapılacak ihaleden verimli bir sonuç çıkarsa Afyon genelinde 6 bölgeye ayrıldı. Afyon merkez Belediyemiz de dahil tüm belediyelerimiz Mehmet Zeybek Başkanımla oluşan Encümen’de hep beraber kararı çıktı. Temmuz ayı içerisinde Afyon’da ciddi bir hareket başlayacak. Hatta Afyon merkezde şu anda OSB çevresinde sokak köpekler için hızlı bir kısırlaştırma ve tedavi etme çalışması başlatlıdı. Tabii ki onlarda bir candır. Sağlıklı olanlar ve sağlığına kavuşacaklar tedavi edilmektedir.” şeklinde konuştu.
“KIRKGÖZ KÖPRÜSÜ İÇİN
ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ”
Bolvadin’de Kırkgöz köprüsü ve antik yol çalışmaları hakkında bilgi veren Kayacan, “Vali Gökmen Çiçek’i hayırla yâd ediyoruz. Kırkgöz köprüsü özel olarak ilgilendiği alanlardan biriydi. Onun döneminde Ulaştırma Bakanlığı vasıtasıyla birçok proje yürütüldü. Burada şu anda o dönemde başlayıp devam etmekte olan projeler var. Abdülvahap Hazretleri Türbesi de Bolvadin’in tarihi mekânlarındandır. Şu anda orada bir hayırseverimiz düzenleme yapıyor. Burada dönüşüm var. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile bizim şu anda kültür fonlarından talep ettiğimiz bazı tarihi dokuların güncellenmesiyle ilgili yenilenmesiyle ilgili çalışmalarımız var. Kırkgöz köprüsünde en önemli farkındalık Türkiye genelinde değerli Valimiz Gökmen Çiçek’in katkılarıyla oluşmuştur. İnşallah bunlar devam edecek. Bakanlıklarla birlikte koordineli şekilde dünya turizmine tanıtım anlamında elimizden geldiğince İl Müdürlüğümüzle koordineli şekilde çalışmaları yürüttük.” dedi. Kesler Mahallesi’ndeki kentsel dönüşümle ilgili durumu açıklayan Kayacan, “Orası tescilli yapılarımızın yoğun olduğu bir lokasyondur. Orada bir revizyon çalışması vardır. Sonra onun bir bölümünde biz tekrar açılma yaptık.” ifadelerini kullandı.
“CEYLAN EMET VAKASI AÇIKTIR
YASANIN GEREĞİ YAPILMIŞTIR”
Bolvadin Belediye Meclis Üyesi Ceylan Emet’in meclis üyeliğinden düşürülmesi konusu hakkında konuşan Kayacan şunları söyledi: “Sayın Ceylan Emet AK Parti Belediye Meclis Üyelerimizdendi. Belediye mevzuatında üç dönem üst üste mazeretsiz olarak Meclis Toplantılarına katılmayanların Belediye Meclis Üyeliği meclis kararıyla düşürülür denilmektedir. Ceylan bey bizim Ocak, Şubat ve Mart aylarındaki meclis toplantılarımıza katılmadı ve bir mazeret beyanında bulunmadı. Kendisine mazereti sorulduğunda da el yazısıyla bize üç tane mazeret beyan etti. Birincisinde ben Covid-19 oldum dedi. Afyonkarahisar’daki bir hastaneyi adres gösterdi. İlgili yazışmalarımızı yaptık. İl Sağlık Müdürlüğü’nden Covid-19 olmadığına dair bir evrak aldık. Bir yakınının vefat ettiğini söyledi. O yakının vefat tarihi ile meclis toplantı tarihi arasında bir münasebet yoktur. Hatay’da beşince dereceden bir akrabasının vefatına gittiğini söyledi. Tüm bu üç mazeret gerekçeleriyle birlikte mazeret olarak kabul edilecek evsafta olmadığı için konu meclise tevdii edildi. Bolvadin Belediye Meclisi on kabul, üç çekimser, bir ret oyu ile yani çoğunluk oyu ile Sayın Ceylan Emet’in Belediye Meclis Üyeliğinin düşürülmesine karar verdi. Konuya binaen söylemek istediğim bir husus vardır. Bazı insanlar bazı kimliklerle toplumda bir kavga oluşturmaya çalışıyorlar. Gazete haberlerine bakıyorum; Ceylan Emet hakkında ‘hayırsever iş adamı’ tabirleriyle bir mağduriyet havası oluşturulmaya çalışılıyor. Net söylüyorum; Biz Bolvadin Belediye Meclisi olarak bir defa buraya zorla kimse getirilmiyor. Kişiler ben bu işi yapacağım diye göreve seçiliyor. Toplantıya üs üste üç defa katılmamış. Mazeret beyanlarında da kendisinin doğru beyanı yoktur. Zaten biz tüm bunları mahkemeye sunacağız. Covid-19 olduğunu iddia ediyor, İl Sağlık Müdürlüğü Covid-19 kaydı yok diyor bunun belgesi elimizdedir. Bir yaygara koparılmaya çalışılıyor. Bunun özüne gidersek Fatih Kayacan’ın 2019 yılında Bolvadin Çarşı Meydanı’nda Cumartesi günü meydandan söylediği bir cümle vardı. O cümle, ‘Böyle hayırsever işadamı postuna bürünerek toplumda algı oluşturmaya çalışmalarına karşı bir mücadelemiz vardır.’ Kendisine o gün meydanda söylediğimiz Ceylan Emet Camii müştemilatını alacağımızı o gün söylemiştik. Bunun gasp edildiğini, 20 yıldır buranın kirasının ne şekilde alınıp, kullanıldığının bilinmediğini de söyledik. Mahkeme de bizim tavrımızı tescilleyip o mülklerin Belediye’ye iade edilmesine dair kararı açıkladı. Şu anda biz geçmişe dönük 20 yıllık kira bedelinin ödenmesi talebiyle uğraşmaktayız. Kimliklerle idareye karşı farklı hareketlerde bulunmanın bir anlamı yoktur. Hakkın varsa masaya koyarsın, yanlışın varsa hukuku beklersin. Toplumda algı oluşturma çabasının anlamı yoktur. Hatta gazetelerde şu partiden seçildi gibi haberler oluşturulmuş. Tekzip etme ihtiyacı hissetmedik. Ben bağımsız seçildim. Bizi seven kardeşlerimiz BBP’den Meclis Üyesi oldular. Hepsi de çok kıymetli insanlardır. Konu şu anda Danıştay’a iletildi. Kararı hukuk verecek. Bizde o karara uyacağız. Göreve seçilen kişi görevinin başına gelecek. Gelmiyorsa da geçerli mazaretini beyan edecek. Çünkü burada bir kamu ciddiyeti vardır. Belediye başıboş bir kurum değildir. İnsan halidir gelinemeyebilir. Toplantılara gelemeyen arkadaşlarımız olmaktadır. Ama mazeretlerini bir dilekçe ile hemen bildirmektedirler. Meclis üyeleri bu mazereti kabul veya ret ediyorlar. Üç ay üst üste toplantıya katılmayan üye mazeret bildirmez, Belediye mazeret sorduğunda sunulan mazeret doğru değilse üyelik görevi düşer. Açık söylüyorum ben kuru gürültüye pabuç bırakacak adam değilim. Zamanında kuru gürültülerle bir yerlere gelmiş olabilirler. Ama Allah’a hamd olsun biz 8 senedir duruşumuz bellidir. Kimsenin hayırsever postuna bürünerek oluşturacağı havadan korkacak değiliz. Sekiz senedir korkmadık ve korkmadığımızı da gösterdik. Onun için sosyal medya da ve gazetelerde haberler yaptırarak bir yere varılamaz. Meclis üyeliği görevinden çıkalı kaç ay oldu? Sayın Emet Meclis Üyeliğinden Nisan ayında düşürüldü. İki ay sonra Haziran ayının sonuna yaklaşırken bu haberlerin yapılmasının manidar olduğunu düşünüyoruz.”
“EMANETİN YOĞUNLUĞUNU
HÜCRELERİMİZDE HİSSEDİYORUZ”
Bolvadin’de yapılanları ilçe dışından gelenlerin direkt fark ettiklerini ifade eden Kayacan şöyle konuştu: “Allah’tan insanlarımıza bizi mahcup etmemesi ve emanetlerini onlara layıkıyla teslim edebilmemiz için dua ediyor bu gayretle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ölüm elbette hak ama bunun için ölmekten bile korkuyoruz bazen. Ya Rabbi emanetini üzerimizdeki emanetleri teslim ettikten sonra al diyoruz. Pek çok insanımız bizim yüzümüzü dahi görmeden İmar Müdürlüğümüz kanalıyla vekalelerini vermeleri önemlidir. Kağıdı okumadan bize vekalet verenler var. Yurt dışında Bolvadinimizin eniştesi olan Ahmet Kutlu ağabeyimiz var. Kendisinin yüzünü görmedim ama eşi Allah razı olsun eşi Türkan ablamız aracılğıyla bana vekalet gönderdi. ‘Başkan bey okudunuz mu? Alma, satma herşey var b uvekalette.’ deniliyor. Yüzümüzü görmeden bu yetkiyi içeren vekaleti Allah razı olun bize veriyorlar. Biz emanetlerin yoğunluğunu hücrelerimizde hissetiyoruz. Saçımızdaki aklar arttı. Rabbim bizleri o insanlarımıza mahcup eylemesin. Bizi hak ve adalet çizgisinden bizi saptırmasın.”
“PARTİMİZE DÖNDÜKTEN SONRA CUMHURBAŞKANIMIZ ÇOK DESTEK OLDU”
Fatih Kayacan, Belediye Başkanlığı görevine bağımsız seçilip AK Parti’ye döndükten sonra partisinin Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çok yakın ilgi ve desteğini gördüğünün altını çizdi. Kayacan sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz partimize geri döndükten sonra Sayın Cumhurbaşkanımız sağ olsunlar çok yakın ilgi ve desteğini gördük. Hükümetimizin ve değerli milletvekillerimizin katkılarıyla da büyük destek gördük. Cidden Bolvadin tarihi destekleri yaşandığı bir dönemi şu anda yaşamaktadır. Allah hepsinden razı olsun en son kentsel yenileme ile ilgili 35 milyon TL’ye yakın finansal destek aldık. O’nun bir miktarı hibedir yani karşılıksızdır. Şu ekonomik krizde Allah’ın izniyle Bolvadin Belediyesine karışılıksız bu yıl 6 trilyon 750 bin TL hibe alınmıştır. Bir kısmı kulanıldı bir kısmıda kullanılacak. Bazen biz konuşmuyor, söylemiyoruz ama müthiş bir çalışma, gayret var. Yarınlar inşallah çok güzel olacak diyorum.”
“VALİMİZ ILIMLI, DONANIMLI, AFYON’UN KONULARINA VAKIF VE ÇOK DENEYİMLİ”
Fatih Kayacan, Afyonkarahisar Valisi Doçent. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın ilgili olarak şöyle konuştu: “Sayın Valimiz hanımefendiyi heyet olarak ziyaret ettik. Kendileri ilçemize teşrif buyurdular. Bir defa şunu net söyleyeyim; Tamam Gökmen Çiçek valimiz gittiğinde çok üzüldük. Ama yerine gelen valimiz Sayın Kübra Güran Yiğitbaşı çok ılımlı ve donanımlı bir kişidir. Biz bu durumu kendisini ziyaretimizde de müşahede ettik. Afyon’un konularına çok vakıftır. Demek ki Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, birisini bir yere Vali olarak gönderirken boşuna atamıyor. Çok deneyimli bir valiye sahibiz onu söyleyeyim. Hanımefendi Sayın Valimiz Doçent. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’na çok teşekkür ediyoruz. Kısa sürede Afyon’un sorunlarına vakıf olmuşlar. Biz kendisini ziyarete gittiğimizde Bolvadin’in ihtiyaç ve sorunlarını takır takır önümüze koydu. Sağ olsunlar öneriler sundular, girişimlerde bulundular. Vali hanımada minnet ve şükranlarımızı ifade ediyoruz.”
>> Burak AYDIN’ın Özel Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti