Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bolvadinli Yörükzade zengin içerikli programla anıldı

Bolvadinli Yörükzade Hazretleri pandemi

Bolvadinli Yörükzade Hazretleri pandemi şartlarına rağmen zengin içerikli bir programla vefat yıldönümünde anıldı

 

Haseniyye Medresesi ve Kütüphanesinin Açılışının 110. yılında 2-3-4 Nisan 2021 tarihlerinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Bolvadin Belediyesi ve Afyonkarahisar Necat Gençlik ve Spor Kulübü tarafından Yörükzade Yâd Günleri programı düzenlendi.
Program 2 Nisan Cuma sabah namazı ile Bolvadin Alaca Caminde Dua Programı ile başladı. Namaz sonrası Yörükzâde Hz. Kabiri ziyaret edildi. Aynı gün Alaca Cami’nde Cuma namazı çıkışında halka lokum, bükme ve ayran ikram edildi. 3 Nisan Cumartesi sabah namazında İstanbul Çamlıca Cami İmam Hatibi Yahya Özkul hocanın Alaca Caminden YouTube Dua Vaktim kanalından canlı yayınlanan Dua Programı ile devam etti. Aynı programda Hasan Gürkan Yörükzade Hz. ile ilgili kısa bir bilgilendirme yaptı. Av. Zekai Genç, programa ABD’den ilahi faslı ile katıldı.
Açılış konuşmaları bölümünde ilk söz programın Organizasyon Başkanı ve Necat Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Kahraman’a verildi. Program daha sonra İlmi Heyet Başkanı Prof. Dr. İbrahim Işıtan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır ve Bolvadin Belediye Başkanı Fatih Kayacan’ın konuşmaları ile devam etti. Kayacan; Yörükzade Hazretlerinin zamanında bölgesine muhteşem hizmetler veren manevi büyüklerden olduğunu ve toplumun ilim ve irfanla bütünleşmesinde çok önemli bir rol üstlendiğini ifade etti. İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır yaptığı konuşmada, Yörükzade Fevzi Efendi gibi değerlerimizin toplumum farkına varmasını ve gelecek nesillere aktarılmasını ümit ettiğini söyledi. Tanır, böylesi şahsiyetlerin günümüzde toplumun sıkıntı ve problemlerini manevi değerleri artırarak çözüm olabileceği düşüncesini dile getirdi.
>> Burak AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti