Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Bonzai ve uyuşturucu kullanımı maddi özgürlüğün olduğu yerlerde daha yaygın”

Bu haberin fotoğrafı yok
“Bonzai ve uyuşturucu kullanımı maddi özgürlüğün olduğu yerlerde daha yaygın”

Uyuşturucu ve Bonzai ile Mücadele Spor Kulübü Derneği (UMB) Genel Başkanı Ahmet Akay, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Murat Diktaş’ı makamında ziyaret etti. Akay ziyarette yaptığı açıklamada, uyuşturucu ve bonzai kullanımının maddi özgürlüğün olduğu yerlerde daha yaygın olduğunu söyledi

Gençleri ve insanları uyuşturucu ve bonzaiden uzak tutmanın en iyi yönteminin spor olduğunu belirten Uyuşturucu ve Bonzai ile Mücadele Spor Kulübü Derneği (UMB) Genel Başkanı Akay, “Öncelikle gençlerimize spor bilincini aşılamamız gerekiyor. Eğitim ve bilgilendirmeyle başlayacak olan adım daha sonra sporla buluştuğunda gençlerimiz uyuşturucu ve bonzai gibi kötü alışkanlıklardan uzaklaşacaktır. Gençlerin beynini boş kalmaması ve bu tür kökü alışkanlıkları düşünmemesi için, kişinin ilgi alanına göre yönlendirmeler yapılması gerekiyor” dedi.
Bursa’nın İnegöl ilçesini pilot bölge olarak belirledikleri bir çalışma yaptıklarını ifade eden Akay, “Bir zamanlar burada birçok ölümlerin yaşandığı vakalar oldu. Burada yaptığımız çalışmalar ile, kullanımın ve ölümlerin önüne geçtik. Bonzai’yi ülke gündeminden bile çıkardık. Ancak burada yaptığımız bir çalışma kullanım ile ilgili ilginç bir veriyi ortaya çıkardı. Biz bu tür maddelerin kullanımın eğitime bağlı olduğunu düşünüyorduk. Ancak yaptığımız çalışma işin aslının ekonomik özgürlükle alakalı olduğunu gösterdi. İnegöl ve Bursa Türkiye’nin sıcak paranın en fazla dolaşımda olduğu yerler. Dolayısıyla burada gençlerde ekonomik özgürlük var ve biz madde kullanımının ekonomik özgürlükle bağlantılı olduğunu belirledik” diye konuştu.
Afyonkarahisar Halk Eğitim Müdürü Murat Diktaş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Diktaş, dernek ile olan ikili ilişkilerinin ve işbirliğinin sportif kurslar anlamında devam edeceğini aktardı.
Ziyarette UBM Genel Başkanı Akay ve Derneğin ana sponsoru olan İMG Sigorta ve Danışmanlık A.Ş. yetkilisi Güneş Ateşman, sportif kursların açılmasında destek veren Müdür Diktaş’a teşekkür plaketi verdi. Ziyarete Akay’ın yanı sıra UBM Genel Başkan yardımcısı Günay Barış, İMG Sigorta Danışmanlık yetkilisi Cüneyt Barış ve UBM Afyonkarahisar İl Başkanı Hakan Koç katıldı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti