Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Borsa’da Brüt Takas Ne Demek?

Yüksek tutarlı arka arkaya yapılan alım ve satım işlemleri hissedeki dalgalanmayı artırarak, yatırımcıların zarar etmesine neden olabiliceğinden dolayı Borsa İstanbul zaman zaman Brüt Takas Uygulaması gerçekleştirir. Borsa’da Brüt Takas Ne Demek?

Yüksek tutarlı arka arkaya

Ekonomik açıdan biraz daha fazla gelir elde etmeyi isteyen birçok insan borsaya yöneliyor. İnsanların birçoğu borsayla yeni tanışırken karşılaştıkları bazı yeni terimlerin ne anlama geldiğini bilmiyor. Bunlardan birisi olan Brüt Takas’ın da ne olduğu merak ediliyor. Borsa’da Brüt Takas Ne Demek? bizde sizler için derledik.
BRÜT TAKAS UYGULAMASI
Borsa İstanbul’da yüksek tutarlarda arka arkaya yapılan işlemler o hisse senedinde aşırı şekilde dalgalanmalara neden olabiliyor. Bu dalgalanmalar sonucunda yatırımcılar da büyük zararlarla karşılaşabiliyor. Borsa İstanbul da bu sorunun önüne geçebilmek için bazı durumlarda hisse senedi özelinde Brüt Takas Uygulaması gerçekleştirebiliyor. Brüt takas uygulaması ile satın alınan hissenin aynı gün içerisinde satılması engelleniyor. Belirtilen (T+1) ifadesi ile en erken bir gün sonra satılabileceği belirtilmiş oluyor. Yani buradan anlaşılacağı üzere aynı gün içerisinde brüt takasta bulunan hissede al sat yapılamıyor. Satışı yapılan hissenin tutarı ile aynı gün içerisinde brüt takasa tabi olan bir hisse senedi en erken bir gün sonra (T+1) alınabilir hale gelirken, bu tutar ile brüt takasa tabi olmayan bir hisse senedini aynı gün alınabiliyor.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti