Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Bu topraklara sahip olmanın bedelini ödüyoruz”

Devlet Övünç Madalyası ve
“Bu topraklara sahip olmanın bedelini ödüyoruz”

Devlet Övünç Madalyası ve Beratları Tevcih Töreni dün saat 17.00’de Hükümet Konağı B Blok Toplantı Salonu’nda Vali Mustafa Tutulmaz’ın katılımıyla yapıldı. 81 ilde aynı anda, Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, diğer illerde ise Valiler tarafından verilen Devlet Övünç Madalyası şehit yakınlarına Tevcih edildi. Afyonkarahisarlı olan 5 şehidin yakınlarına da Övünç Madalyası ve Beratları verildi.
Törene Vali Mustafa Tutulmaz, Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Özdemir Şan, Belediye Başkanı Mehmez Zeybek, Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanı Albay Hamza Çömez, İl Emniyet Müdürü Gürsel Yıldız, kurum müdürleri ve amirleri, Şehit Jandarma Uzman Çavuş Gökhan Şengül, Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Yunus Çiçek, Şehit Piyade Sözleşmeli Er Abdil Kılınç, Şehit Piyade Uzman Çavuş İbrahim Imış, Şehit Piyade Sözleşmeli Onbaşı Cumali Sarıtaş’ın yakınları katıldı.
“BEDELİ EN FAZLA ÖDEYEN
 İLLERİN BAŞINDA DA
AFYONKARAHİSAR GELMEKTEDİR”
Törende konuşan Vali Tutulmaz şunları söyledi: “Devletin size tevcih edeceği bu övünç madalyaları milletin size minnettarlığının, şükranının bir göstergesidir. Sizlerin evlatları, eşinizi, yakınınız, bu vatan için şehit oldu. Bu vatanı vatan yapan bu şehitlerimizin şahadetidir. Tarih boyunca bu topraklarda kalabilmenin, bu topraklara sahip olmanın hep bedelini ödüyoruz. Bu dönemde de sizin evlatlarınız, evlatlarımız ödedi. Ödemeye de devam ediyoruz. Daha dün bir şehidimizi İscehisar’ın Çalışlar Köyü’nde defnettik. Yine bir diğer hemşerimiz Ankara’da defnedildi. Bu topraklar tarih boyunca her dönem, sıkıntılı topraklar. Herkesin gözünün üzerinde olduğu topraklar. Bunun da bedelini hep beraber ödüyoruz. Bundan sonra da benzer sıkıntıların devam edeceğini bugüne kadar gelen mücadelede bunu görüyoruz. Etrafımız başta olmak üzere, Suriye, Irak, yukarıya doğru çıktığımızda Ukrayna olsun, karışık durumda. Bunların hep bir yansıması ülkemize oluyor. İşte 15 Temmuz’u yaşadık. 15 Temmuz aslında ülkenin bir işgal hareketinin başlangıcıydı. Eğer başarılı olunsaydı ülkede bir iç savaş zuhur edecekti. Planlanan o şekildeydi. Benzer bir şekilde iç güvenlikte uzun zamandır sıkıntılar var. Şükür son zaman iyi bir konuma doğru ilerliyoruz. Ancakbunun da tabi bir bedeli var. Bu bedeli en fazla ödeyen illerin başında da Afyonkarahisar gelmektedir. Afyonkarahisar vatan için, memleket için, bayrak için, fedakarlığı geçmişte Kurtuluş Savaşı’nda da önemli bir şekilde yapmıştır. Bugünde vatan için, bayrak için yapılacak ne varsa sonuna kadar yapma gayreti içesindedir. Bundan dolayı da hemşerilerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Ben buraya kadar geldiğiniz için sizlere özellikle teşekkür ediyorum. Allah inşallah bu millete bu acıları bir daha göstermez.”
Vali Tutulmaz’ın konuşmasının ardından Şehit Jandarma Uzman Çavuş Gökhan Şengül, Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Yunus Çiçek, Şehit Piyade Sözleşmeli Er Abdil Kılınç, Şehit Piyade Uzman Çavuş İbrahim Imış, Şehit Piyade Sözleşmeli Onbaşı Cumali Sarıtaş’ın tek tek özgeçmişleri okundu. Bu sırada evladının, eşinin veya kardeşinin resimlerini görenler gözyaşlarını tutamadı. Şehit yakınlarına tek tek Vali Tutulmaz tarafından Devlet Övünç Madalyası ve Beratları Tevcih edildi. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Haberi

 

ŞEHİT AİLELERİ ÖNDE, DEVLET ARKADA

Valilik B Blok Toplantı Salonu’nda gerçekleşen Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni için salona gelen Vali Mustafa Tutulmaz salonun oturma düzenini beğenmedi. Protokol erkanına her zaman olduğu üzere sahnede yer ayrıldığını gören Vali Tutulmaz, şehit yakınlarına yukarıdan ve karşıdan bakan bir pozisyonda olmak istemedi. Sahneden inerek şehit ailelerinin yanına gelen Vali Tutulmaz’a bu sırada yerlerini vermek isteyen şehit yakınları oldu. Kendilerinin önde, şehit yakınlarının arkada kalacağı bir düzenin de içine sinmeyeceğini belirten Vali Tutulmaz şehit yakınlarının arkasındaki sıraya geçip oturdu. Protokol de Vali’yi takip etti. Böylece şehit aileleri ön sırada, devlet arkanı arka sıralardaki yerlerini almış oldular. >> Ali Fuat Güçlüer’in Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti