• Haberler
  • Asayiş
  • Buca Belediye Başkanı Görkem Duman Gözaltına Alındı

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman Gözaltına Alındı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Buca Belediyesine yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda, Belediye Başkanı Görkem Duman ile önceki dönem Belediye Başkanı Erhan Kılıç'ın da aralarında bulunduğu 50 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, savcılık tarafından yürütülen soruşturma kapsamında toplam 62 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Kararın ardından İzmir merkezli olmak üzere 6 ilde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

Soruşturma kapsamında gözaltı kararı verilenler arasında belediyenin çeşitli birimlerinde görev yapan müdürler, müdür vekilleri, birim şefleri ve teknik personelin yanı sıra belediye iştiraklerinde görevli yöneticiler ile çalışanların da bulunduğu öğrenildi.

Operasyon kapsamında yakalanan şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği bildirildi.

Öte yandan İzmir'de geçen hafta yürütülen başka bir soruşturma kapsamında gözaltına alınan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay tutuklanmış, ardından İçişleri Bakanlığınca görevinden uzaklaştırılmıştı. Günay hakkında çeşitli yolsuzluk ve imar suçlamalarına ilişkin adli sürecin sürdüğü belirtilmişti.

Kocatepe Gazetesi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme