Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Burcu Hanım Tiyatrocu Olmalıymış. Desteksiz Atmanın Sonu Felaket Olur

MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt, belediye başkan adaylarına yapılan ortak canlı yayın çağrısını memnuniyetle kabul ettiğini, AK Parti adayının reddettiğini belirtti. Küçükkurt, “Biz memnun olurduk gelseydi, kenar mahallelerde fısıltıyla yaydıklarını ekranda da tekrarlasaydı.” dedi. CHP Başkan adayının cezbedici vaatlerine de değinen Küçükkurt, “Desteksiz atmalarla seçimi alalım da iş nereye varırsa varsın mantığı Afyonkarahisar’ı felakete götürür” dedi.

MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt, Seçim Koordinasyon Merkezi’nde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda; MHP İl Başkanı Ahmet Kahveci, Merkez İlçe Başkanı İbrahim Danaoğlu, KAÇEP Başkanı Av. Nesrin Çelikbilek, partililer, Belediye ve İl Genel Meclisi Üye adayları hazır bulundular.

BİZ NE GEREKİYORSA YAPTIK TAKDİR MEVLA’NINDIR

Toplantının açış konuşmasını MHP İl Başkanı Ahmet Kahveci, yaptı. 31 Mart Pazar günü yapılacak olan yerel seçim için son viraja girildiğini belirten Başkan Kahveci, şunları kaydetti:

“Yerel seçim için son viraja girmiş bulunuyoruz. Bugüne kadar hiç yaşanmamış bir seçim ortamı yaşandı. İnsanların fikri yapılarının olmadığı ya da çok farklı partilerden, farklı görüşlere mensup olanların farklı partilere geçiş yapabildiği, çok farklı görüşteki insanların adına menfaat mi denilir, çıkar mı denilir, hesap sorma mı denilir bilemem. Ama farklı partilerde, farklı yerlerde bulunduklarını gördük. Anadolu’da bir tabir var. At izi, it izine karıştı derelre ya bu seçim öyle oldu. Bu seçimde yine çok fazla seçim kanunlarının kurallarına uyulmadı. Siyasi gücü fazla olan partilerin siyasi güçlerini kullanarak çok farklı yerlerde oy devşirmek için çok farklı davranışlar içinde olduklarını hep birlikte izledik, gördük. İnşalah 31 Mart günü Pazar günü yapılacak seçimlerin öncelikli olarak milletimize, devletimize ve Afyonkarahisarımıza hayırlı olmasını şimdiden temenni ediyorum. MHP olarak iddiası olan partilerden birisi olarak biz bu seçimi alacağımıza inanıyoruz. Seçimi aldıktan sonrada projelerimizin tamamını gerçekleştireceğimize de inanıyoruz.  Biz adayımızla birlikte aralıksız, amasız, lakinsiz, fakatsız seçimin başlanagıcından bugüne kadar gezilmedik hiçbir kurum bırakmadık. Uğramadık hiçbir mahalle, hiçbir fabrika, çalınmadık kapı, sıkılmadık el, neredeyse bırakmadık. Bizler gerekenleri yaptık, elimizden geleni değil gereğini yaptık. Takdir Yüce Mevla’nındır. İnşallah seçimimizin tekrar vatanımıza, milletimize, Afyonumuz’a hayırlı olmasını diliyorum.”

SOKAK HAYVANLARI İÇİN BARINAKLAR İNŞA EDECEĞİZ

MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt, her hafta mutat düzenledikleri basın toplantısıyla Afyonkarahisar’ın sorunlarını ve buldukları çözümleri kamuoyu ile paylaşmaya devam ettiklerini söyledi. Küçükkurt, “Bugüne kadar; her hafta sizlerle yaptığımız toplantılarda, katıldığımız TV ve sosyal medya yayınlarında, tüm saha ziyaretlerimizde değerli hemşehrilerimize projelerimizi anlattık. İstihdamdan üretime, kentleşme-konutlaşmadan sosyal hayata şehrimizin kronikleşen tüm sorunlarını çözmek üzere hedeflerimizi, geliştirdiğimiz projelerimizi, belediyecilik vizyonumuzu ifade ettik. Bugünkü toplantımızda  paylaşacağımız ilk projemiz, Sokak hayvanları doğal yaşam alanı olacak. Sokaklarımızda hayvan sayısının kontrolsüzce artmaması, sokak hayvanlarının güven içinde yaşayabilmesi için hayvan barınakları inşa edeceğiz. Bu barınaklar beton üzerinde değil, toprakla temas halinde, bu canlıların doğasına uygun şartlarda inşa edilecek. Kuracağımız Mama fabrikasında üretilen besinleri beslenecek. Hem sokak hayvanları için vicdanların kabul ettiği bir ortam sağlanacak, hem istihdam sağlanacak, hem maliyet ortadan kaldırılacak. PET-OTEL Projesi ile tatile giden hemşehrilerimizin yanlarında götüremedikleri evcil hayvanlarına bakım ve konaklama hizmeti sunulacak. Hayvan mezarlıkları oluşturularak yaşam arkadaşlarını kaybeden hemşehrilerimize imkân sunulacak.” dedi.

HİLAL KARTLA GEÇİM SIKINTISI ORTADAN KALDIRILACAK

“Bugünkü basın toplantısında bahsedeceğimiz ikinci projemiz, Hilal Kart.” diyen Başkan Adayı Küçükkurt, “Daha önceki seçim dönemlerinde de vaatlerimiz arasında yer alan hilal kart projesiyle hedefimiz ihtiyaç sahibi hemşehrilerimizin geçim sıkıntılarını ortadan kaldırmaktır.  Hilal Kart projesiyle; Hane halkı gelirleri asgari ücret altında kalan tüm hemşehrilerimizin temel ihtiyaçları belediye tarafından karşılanacak. Belediye’nin sosyal tesis hizmetlerinde hilal kart sahibi emekli ve ihtiyaç sahiplerine ücretsiz hizmetler ve indirim sağlanacak. Hemşehrilerimizin tek ihtiyacının gıda olmadığının farkındayız. Seçimden seçime dağıtılan makarna kolilerinin gerçek anlamda yardım olmadığının farkındayız. Hz. Peygamber’in  ‘Giydiklerinizle donatın, yediklerinizle doyurun.’ ilkesi çerçevesinde evlerinin ihtiyaçlarını gönüllerince alabilecekleri bir sistem kuracağız.  Yardımlar yine kutlu peygamberin ‘Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek’ilkesi doğrultusunda tam bir gizlilikle ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.”  şeklinde konuştu.

PANORAMİK BİR MÜZE İNŞA EDECEĞİZ

“Zaferin Başkenti Afyonkarahisar” projesinden söz eden Başkan Adayı Küçükkurt, “Türk Tarih Kurumu, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Şuhut ve Kocatepe Belediyeleri ile işbirliği içerisinde Büyük Zafer’in hatırasını yaşatan bir panoramik müze inşa edilecek. Türk Tarihçiliğinin önemli isimleri ile gençlerimizin buluşmaları organize edilecek. Kocatepe Buluşmaları ile Kuvayı Milliye ruhu, Cumhuriyet şuuru, Cumhuriyetin kazanıldığı topraklarda yükselecek.  Türkiye Yüzyılı programları kapsamında ‘Torunları şehit dedelerini ziyaret ediyorlar’ parolası ile Türkiye’nin tüm illerinden çocuklarımızın Afyonkarahisar’a gelerek buralarda bulunan şehitlikleri ziyaretleri sağlanacak. Öğrencilerin Afyonkarahisar’da ağırlanabilmesi için Afyonkarahisar Belediyesi Türkiye’nin ilk çocuk misafirhanesini oluşturacak. Afyonkarahisar’ın tüm Türkiye ile manevi bağı kuvvetlendirilecek. Zafer Haftası kutlamaları ülke genelinde ses getiren hale büründürülecek. Hedefimiz Gazi Mustafa Kemal’in emperyalizme karşı demir yumruk duruşunu kavrayabilmiş, tarifini anayasamızda bulmuş olan ulus devleti tam manasıyla anlamış nesillerin yetiştirilmesine Afyonkarahisar Belediyesi olarak katkı sağlamaktır. Çünkü Anadolu’da bin yıl kesintisiz yaşayan tek millet olan Türk milletinin gelecek bin yılda da bu topraklarda hükümranlığını sürdürmesi kuvayı milliye ruhuna sahip gençlikle mümkündür.” diye konuştu.

FISILTIYLA YAYDIKLARINI EKRANDA TEKRARLAMALARINDAN MEMNUN OLURDUK

“Geçen hafta tüm belediye başkan adaylarına yapılan ortak canlı yayın çağrısını biz memnuniyetle kabul etmiştik. Ancak AK Parti adayı polemik çıkar gerekçesiyle reddetmiş.” diyen Başkan Adayı Küçükkurt, şöyle konuştu:

“Siyasetin temeli polemik değil mi zaten? Biz memnun olurduk gelseydi, kenar mahallelerde fısıltıyla yaydıklarını ekranda da tekrarlasaydı. Böyle bir yayında kendisine devletimiz bütün gücüyle deprem bölgesinde mağduriyetleri gidermeye uğraşırken 2 bin konutun nasıl ve ne zaman yapılacağını sorardık. Evlenenlere vaat ettiği 50 bin TL desteğin hangi şekil ve ad altında verileceğini de sorardık. Afray’ın Sayın Uluçay’ın dediği gibi tekerlekli mi yoksa Sn. Özkaya’nın dediği gibi raylı mı olacağını, ihalesinin ne zaman yapıldığını, kaç liraya hangi firmaya verildiğini, istimlakın ne zaman yapıldığını da sorardık. Cumhurbaşkanımızın ayırdığı söylenen 750 milyon liradan cumhurbaşkanımızın haberinin olup olmadığını da sorardık. CHP adayına HDP’yi savunan açıklamalarını, 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde HDP ile yapılan ittifakı, Türk ordusuna ve Atatürk’e yönelik hakaretlere mecliste neden sessiz kaldığını sorardık. Bütçenin yaklaşık yüzde 40’ına denk gelen vaatleri nasıl gerçekleştireceğini sorardık mesela. Ama böyle bir yayın gerçekleşmediği için soramıyoruz. Biz hangi kanalda ve ne şekilde olursa olsun ortak canlı yayına varız. Bu vesileyle çağrımızı tekrarlıyoruz. Gelin, hemşehrilerimizin önünde konuşalım.”

AFYON TEHDİT DİLİ VE VİZYONSUZLUKTAN PAZAR GÜNÜ KURTULMALI

Başkan Adayı Küçükkurt, sözlerine şöyle devam etti:

“Dört gün sonra yapacağınız tercih gelecek beş yılınızı derinden etkileyecektir. Afyonkarahisar 31 Mart Pazar günü; Kaldırım dahi yapamayan beceriksizlikten, Merkezi hükümetin yapmakta olduğu, imza aşaması dahi tamamlanmış çalışmaları halkımıza proje diye sunan samimiyetsizlikten, ‘Biz seçilmezsek hizmet gelmez!’ diyen tehdit dilinden, Akarçay’ı temizlemek gibi zaten belediyenin sorumluluğunda ve rutin olarak yapılması gereken bir çalışmayı proje zanneden vizyonsuzluktan bir an önce kurtulmalıdır. Afyonkarahisar; Ankara’da teröristin hamisi, etnik ayrımcılığın yılmaz savunucusuyken Afyon’da sahte milliyetçi maskesiyle dolaşan lümpen tavırlardan, ‘Ben beş fazla vereceğim.’ diyen bezirgan siyasetinden, şehrimizde olmayan siyasi gruplara savaş açan Don Kişot kahramanlığından bir an önce kurtulmalıdır. Emeklisinden dar gelirlisine, sanayicisinden işsizlerine, ev hanımlarından öğrencisine kadar her Afyonluya dokunacak, hizmet edecek projelerimiz hazırdır. Kadrolarımız hazırdır.  İnşallah, sizlerin takdiriyle seçimi kazanacağız. Sadece önümüzdeki beş yılı değil, nesillerin rahatı ve huzurunu sağlayacak projeleri gerçekleştirecek ve Marka Şehir Afyonkarahisar’ı birlikte inşa edeceğiz. Artık emanet ehil ellere devredilmeli, mantıklı değişim gerçekleşmelidir.”

BURCU HANIM ADAY DEĞİL TİYATROCU OLMALIYMIŞ

Toplantı soru yanıt bölümü ile devam etti. MHP İl Başkanı Ahmet Kahveci, CHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Av. Burcu Köksal’ın anket sonuçlarına göre yüzde 10 oranda yarışı önde götürdüğü iddiası hakkındaki görüşlerini açıkladı. Başkan Kahveci, şu ifadeleri kullandı:

“Burcu hanım galiba matematik hesabı yapmayı bilmiyor. Burcu hanımdan alıştığımız bir şey var. Aslında belediye başkanı adayı olmamalı, tiyatrocu olmalı. Hanımefendi siyasi propagandasına Afyon’da olmayan bir DEM’le başladı.  Sağ seçmenin oyunu almak için kurgulanmış bir oyundu bu. Ekrem İmamoğlu ile beraber kurguladıları bu tiyatroyu. DEM’in olduğu İstanbul’da İmamoğlu, DEM’e sahip çıkacak. Hanımefendi de burada olmayan bir DEM Parti’yi seçilirse Belediye’ye almayacağını bahsederek her iki tarafta da oylarını artırma hesabı yapmışlardır. Bu arkadaş siyaseti bırakmalı ve tiyatrocu olmalı bence. Yüzde 10 dedim ki Burcu hanımın Afyon’un tamamında partisinin bir seçim önce aldığı oyu kadar bile oyu yok. Yüzde 10 öndeyim demek yaklaşık 170 bin seçmenin olduğu bir yerde hesabına göre yüzde 10 önde ise 80 bin civarında oy alması lazımdır. Geçen seçimde 11 bin oy aldığı bir ilin merkezinde bu kadar oy almak için tabii ki bir matematik dehası olmalı. O da herhalde arkadaşta yok galiba. Biz anketlerde yaptırdık. Biz yaptırdığımız bazı anketleri takip ediyoruz. Afyon’da farklı anket yapan firmaları da takip ettik. Taraflı ve tarafsız olanlar da vardı. Eğer bir aday bir ankette önde görünüyorsa diğer tüm anketlerde önde olması gerekmez mi? Çok farklı şeylerle karşılaştık. Ama biz anketlerde hiçbir partiden geri değiliz. Arada yüzde 1 ile yüzde 1,5’luk bir dilim farkı vardır. O yüzden bence hanımefendi bir daha kontrol etsin. Yanlış görmüş olabilir.”

DİP DALGA BİZDEN YANA PAZAR GÜNÜ GERÇEĞİ HEP BİRLİKTE GÖRECEĞİZ

Anket çalışması sorusuna yönelik katkıda bulunan MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt, şöyle konuştu:

“Afyonkarahisar’da bu seçim döneminde MHP’ye, bizlere ve ekibimize gerçekten yüksek bir teveccüh var. Özellikle son 10 gündür bire bir temaslarımızda bizi arayan, hemşerilerimiz daha önce tercihini başka siyasi partilerden yana kullanmış olsalar da bu seçimde tercihlerini bizden, ekibimizden yana kullanacaklarını açıkça beyan etmekteler. Biz Afyonkarahisar’da bu seçim döneminde gerçekten bir dip dalganın olduğunun farkındayız. Bu dip dalganın Allah nasip ederse 31 Mart Pazar günü hepimiz sandığa nasıl yansıdığını hep birlikte göreceğiz ki bu da MHP’nin farkını ortaya koyacaktır. Hayali anketlerle Sayın İl Başkanımızın söylediği gibi mantığa uymayan, hesaba gelmeyen söylemlerle işimiz olamaz. Gerçeği Pazar günü göreceğiz. Bizim gördüğümüz gerçek onların gördüğü gerçekten çok farklıdır.”

MHP AK PARTİ İLE BİR TUTULUMAZ

MHP İl Başkanı Ahmet Kahveci, sol cepheden Cumhur İttifakı’nın unsurlarından olan MHP’nin ayrı bir aday çıkarsa da iktidar partisinin kopyası olacağı yorumunu değerlendirdi. Kahveci, şunları söyledi:

“O zaman DEM Parti ile CHP aynı değil mi? O zaman CHP’ye oy verirken DEM Partiye oy vermiş olmuyor muyuz? Bunlar birbirinin aynısı partiler kopyası bile değil. Bunlara niye oy veriyoruz biz? MHP 55 yıllık siyasi birikimi içerisinde örf faaliyetleriyle, gelenek ve görenekleriyle diğer partilerden farklıdır. MHP olarak bizi AK Parti ile bir tutmak mümkün değildir. AK Parti ile MHP olarak bizim genel seçimlerde bir ittifakımız oldu. Bu ittifak AK Parti ile dış politikada, ülkenin menfaatlerini gerektiren politikalarda mutlaka beraber ortak hareket edilerek seçime girildi. Yerel seçimlerde projeleri farklı, adayı farklı, misyonu ve vizyonu farklı olan bir adayla biz seçime giriyoruz. Burada yerel seçim olduğu için tabii ki tercihler farklı olabilir. Ama şu var, insan asla ve asla kan davalısı olduğu bir yerde bulunamaz ve oy veremez. Siyaset bu kadar ucuz değil. İnşallah anlatabilmişimdir.”

DESTEKSİZ ATMALARLA SEÇİMİ ALALIM MANTIĞI AFYON’U FELAKETE GÖTÜRÜR

MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt’a, “Kim ne veriyorsa ben beş fazla veriyorum.” eleştirisi doğrultusunda, muhalefet adayının verdiği vaatlere yönelik görüşü ve Belediye’nin böyle bir bütçesinin olup olmadığı soruldu. Küçükkurt, soruyu şöyle yanıtladı:

“Belediye’nin böyle bir bütçesi de yok, buna yasal bir imkân da yok. Defalarca yaptığımız açıklamalarımızda belirttiğimiz gibi bugün seçim ortamında fazladan desteksiz yapılan atmaları, vaatleri alt alta koyarsak Afyonkarahisar Belediyesi bütçesinin yüzde 40’ını aşan bir rakamla karşı karşıya kalıyoruz. Eğer ki Afyonkarahisar Belediyesi’nin bütçesinin yüzde 40’ını siz bu desteksiz atmalara ayırırsanız bundan 5 ay sonra Afyonkarahisar’ın şehir merkezinde çöpleri toplayamaz, suları akıtamaz hale gelirsiniz. Temel belediyecilik hizmetlerini yerine getiremez hale gelirsiniz. Hemşerilerimizin bunun bilincinde olması diliyoruz. Desteksiz atmalarla seçimi alalım da iş nereye varırsa varsın mantığı Afyonkarahisar’ı felakete götürür.”

Burcu Hanım Tiyatrocu Olmalıymış. Desteksiz Atmanın Sonu Felaket Olur

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti