Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bursaspor Futbol Okulu açıldı – Kocatepe Gazetesi

Bursaspor Futbol Okulu açıldı – Kocatepe Gazetesi
Bursaspor Futbol Okulu açıldı

Afyonkarahisar’da futbola çocukluk yıllarından bu yana hizmet veren futbolcular Hüseyin Şahin, Muaz Kurtay, Ahmet Gözükara ve Davut Başer Afyon Bursaspor Futbol Okulu çatısı altında bir araya geldi. Hem antrenörlük hem de ağabeylik yaparak futbolcuların yetişmesini istediklerini belirten Afyon Bursaspor Futbol Okulu Kurucuları Hüseyin Şahin ve Muaz Kurtay, öğrencilere sadece futbol eğitimi vermediklerini anlattı. Gazeteniz Kocatepe’ye Afyon Bursaspor Futbol Okulu’nu anlatan Şahin ve Kurtay, öğrencilerle birlikte kitap okuduklarını, çeşitli ödüller verdiklerini, beslenme alışkanlıklarını sporcuya uygun hale getirdiklerini, eğitim gördükleri okullarında da antrenör, veli ve öğretmenleri ile gözetim altında tuttuklarını anlattı.
“BİRLİKTE HARETEK ETTİK”
Kocatepe: Bursaspor Futbol Okulu ile nasıl irtibat kurdunuz?
Muaz Kurtay, “Bursa’da futbol oynadığım dönemde edindiğim kişisel dostluklarla alt yapı antrenörleri ile tanıştım. Bursaspor alt yapı antrenörleri ile de futbolcumla tanışmış olduk. Daha önce de Hüseyin Şahin ile alt yapı okulu tarzında birlikte adım atmak istedik. Sonrasında Bursa’da futbol sezonunu bitirip Afyon’a geldim. Hüseyin ile konuyu tekrar görüştük. Bursaspor ile irtibat kurduk. İrtibat sonrasında olumlu sonuçlar aldık. Bursa’ya giderek 1 yıllık sözleşme yapma kararı aldık ve sözleşmemizi imzaladık” dedi.
“60’TAN FAZLA ÖĞRENCİ İLE ÇALIŞMALARA BAŞLADIK”
Kocatepe: Sözleşme imzalandıktan sonra ilk ne yaptınız?
Hüseyin Şahin, “Bursa’dan dönerken sosyal medya çalışmalarına başladık. Afyon’a geldiğimizde afiş, broşür gibi tanıtım çalışmalarımızın hazırlığını yaptık. Yaklaşık 3 haftadan kısa sürede 60’da fazla öğrenci ile antrenmanlara başladık. Şuanda çalışmalarımız da yaklaşık bir ayı geride bıraktık. Temmuz ayının başında Bursa ve Kütahya’da oluşturulacak merkezlerde turnuvalar düzenlenecek. Bizde turnuvalara katılarak sporcularımızı vitrine çıkaracağız. Bu sayede de sporcularımızın sosyal gelişimlerine katkı yaparken ayrıca da maç tecrübesi kazandırmış olacağız.
“KİTAP OKUMAYA
TEŞFİK EDİYORUZ”
Kocatepe: Futbol dışında okulda başka etkinlikleriniz var mı?
Muaz Kurtay, “Okullarımızda yaptığımız çeşitli aktivitelerle de öğrencilerin gelişimlerini destekliyoruz. Tesislerimizde bulanan kafe bölümünde kitap okuyoruz. Antrenmanlardan önce yaklaşık 15 dakika tüm sporcularımızla birlikte kitap okuyoruz. Bu sayede hem kitap okuma alışkanlığı kazandırmış oluyoruz hem de sporcularımız zihinsel anlamda gelişmiş oluyor. Ayrıca kitap bitiren öğrencilerimizi çeşitli hediyelerle ödüllendiriyoruz.
“SPORCU HEM OKULDA
HEM ANTRENMANDA GÖZETİMİMİZ
ALTINDA OLACAK”
Kocatepe: Diğer kulüplerden sizi ayıran daha çok ön plana çıkaracak bir projeniz var mı?
Hüseyin Şahin, “Projelerimiz içinde bizi en çok ön plana çıkaracak bir adımımız var. Türkiye’nin çoğu yerinde olmayan, Afyon’da da ilk kez uygulanacağını düşündüğümüz bir proje ile öğrencilerimizi kontrol altında tutuyoruz. Proje ile öğrencilerimizi eğitim gördükleri okullarında da takip altına alacağız. Bunu biraz açarak örneklendirecek olursak, futbolcumuz hem okulda hem de antrenmanlarda veya spor hayatında kontrolümüz altında olacak. Sporcumuzun antrenörü, velisi ve öğretmeni ile hem spor anlamında hem de zeka gelişimi desteklenecek ve gözetim altında olacak.
“SPORCULARIMIZI
SPORCU VÜCUDUNA UYGUN HALE
GETİRECEĞİZ”
Kocatepe: Sporcuların beslenme alışkanlıklarını değiştirecek misiniz?
Muaz Kurtay, “Tabi ki. Sporcularımızın beslenme alışkanlıklarını sporcu vücuduna uygun hale getirmek için değiştireceğiz. Yememesi gereken ve yemesi gereken vitamin, protein, karbonhidrat gibi vücudun genel ihtiyaçlarını bilerek sporcularımıza nasıl hareket etmeleri gerektiğini işaret ediyoruz. Bunun sonucunda da sporcu fiziğine ulaşmasına katkı sağlıyoruz. Çocuklarımızın, sigara, alkol, uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için ve bu alışkanlıklardan çocuklarımızı korumak için spor çok önemli.
“HAYDİ ÇOCUKLAR BURSASPOR’A”
Kocatepe: Bursaspor’un anlatır mısınız?
Hüseyin Şahin, “Türkiye’nin en iyileri arasında yer alan Bursaspor Alt Yapıları, hemen hemen her yaş grubunda şampiyonluk yaşayan ve sürekli futbolcu fabrikası haline gelmiştir. Bursaspor; potansiyeli yüksek, alt yapıya önem veren sporcuların gelişimini ve geleceğini en iyi şekilde değerlendiren bir kulüptür. Her şey Afyon için, her şey çocuklarımız için, her şey geleceğimiz için, haydi çocuklar Bursaspor’a. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Özel Röportajı