Büyük Taarruz'un Nadir Görülen Fotoğrafı
Gazeteci Cüneyt Şaşmaz, Afyonkarahisar'daki Kocatepe sırtlarında başlayan Büyük Taarruz'un nadir görülen bir fotoğrafını paylaştı
Milli Mücadele’nin kesin zafere uzanan en büyük hamlesi olan Büyük Taarruz ile ilgili pek çok fotoğraf ve bilgi bulunuyor. Bazı fotoğraflar ise yeni yeni gün yüzüne çıkıyor. Gazeteci Cüneyt Şaşmaz da 26 Ağustos 1922’de Afyonkarahisar’ın Kocatepe sırtlarında başlayan Büyük Taarruz’un pek bilinmeyen bir fotoğrafını paylaştı.
“ATATÜRK, TÜRKLERİN İLERLEYİŞİNİ İZLİYOR”
Cüneyt Şaşmaz, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
“Venizelos Arşivi’ndeki bu fotoğrafın açıklamasında; ‘Afyonkarahisar Savaşı sırasında Kemal Atatürk Türklerin ilerleyişini izliyor’ yazıyor. BBC Türkçe’ye konuşan tarihçiler, Kocatepe fotoğrafının Sakarya Meydan Muharebesi’nde (23 Ağustos 1921-13 Eylül 1921) kazanılan zaferin ardından işgal güçlerine karşı Milli Mücadele’de son noktanın konduğu anı, aynı zamanda duruşu ve düşünceli hali ile Mustafa Kemal’in omuzlarındaki sorumluluğu temsil ettiği yorumunu yapıyor.”
Bakmadan Geçme





