Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çalışma Saatleri Düşecek Mi?

Son günlerde memurların çalışma saatleri merak edilen konuların başında geliyor. Son olarak eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in gündeme getirdiği 6 saatlik mesai sonrasında, bugün de aynı konu merak edilenlerin başında geliyor. Çalışma saatleri düşecek mi? ayrıntılar yazımızda.

Son günlerde memurların çalışma

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, mesai saatleri konusunu gündeme getirerek; “Yaklaşık 100 yıl önce emekçiler eylem yapmıştı. İlk eylem Chicago’da çalışma sürelerinin 10 saate indirilmesi konusundaydı. Fakat daha sonra eylemler büyüdü. Dünya çapında yayıldı ve 8 saat talepleri ortaya çıktı. Yaklaşık yine 100 yıla yakındır veya 100 yıldan biraz daha fazla da dünyanın çeşitli ülkelerinde Uluslararası Çalışma Örgütü kuruluşuyla çalışma süreleri 8 saate indirildi. Şimdi bir başka çağda yaşıyoruz. Bu 8 saat talebinin olduğu dönem hepimizin bildiği gibi sanayi çağının başladığı dönemdi. Şimdi soru şu; bundan 100 sene önce işçiler 1 saatte ne kadar, çalışanlar 1 saatte ne kadar ürün üretiyordular, hizmet üretiyordular. Bugün 1 saatte ne kadar üretiyorlar? Herhalde araya giren bu teknolojik değişimle, bu teknolojik devrimle işçilerin, emekçilerin, hizmet sektöründe çalışan emekçilerin ürettikleri değer, ürettikleri ürün, ürettikleri hizmet katlanarak artmıştır. İngiltere’de bir pilot çalışma yapıldı ve 6 saat uygulamasına geçildi. 6 saatten sonra bunun da yetersiz olduğu için 5 saat denemesi yapılıyor. Dünyanın pek çok yerinde başta akademisyenler olmak üzere bu çalışmalar yapılıyor.” ifadelerini kullandı.
Orta Vadeli Programda da yer alan bazı maddelerde işgücü piyasalarının güvenceli esnekleştirilmesi gibi ifadelerin yer alması da çalışma saatleri ile ilgili bir düzenlemenin yapılıp yapılmayacağı konusunu alevlendirdi.
Son olarak muhalefet tarafından çalışma saatlerini 45 saatten 37,5 saate düşüren kanun teklifi meclise sunuldu. CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan tarafından imzalanarak meclise sunulan 4857 Sayılı İş Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi kapsamında, işçilerin haftalık çalışma saatlerinin düşürülmesi ile işçilere ödenen fazla çalışma ücretlerinin ve yıllık ücretli izin hakkının artırılması talep ediliyor. Meclis gündeminde konunun nasıl ele alınacağı, kabul edilip edilmeyeceği merakla bekleniyor. Alınacak karara göre mesai saatlerinin yeniden belirlenmesi ihtimali bulunuyor.

Çalışma Saatleri Düşecek Mi

 

 

 

 

 

 

 

Çalışma Saatleri Düşecek Mi

 

 

Çalışma Saatleri Düşecek Mi

 

Çalışma Saatleri Düşecek Mi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti