Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çalışmalar meyvesini veriyor

Bir yanda MXGP organizasyonu

Bir yanda MXGP organizasyonu ile dünyanın bir çok bölgesinden konuklar Afyonkarahisar’a gelirken, yurt içi turlarla ilimize gelen konuklar da Afyonkarahisar’ın kültür çeşitliliği karşısında şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar. MXGP ile dünya ekranlarında Afyon tanıtılırken, gelen konuklar termal otelleri dolduruyor, yurt içi turlar Ayazini ve şehir merkezinde geziler düzenliyor, spor takımları ise kamp merkezi olarak Afyonkarahisar’ı tercih ediyorlar. Acenta sahipleri “Afyon’u mutlaka görmelisiniz” çağırısında bulunurken, ilimize gelen konuklar da “Bu şehir herşeyiyle tanınmalı” diyor

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek’in ekibiyle mesai mefhumu tanımadan İhsaniye ilçesine bağlı Ayazine köyünü birinci hedef alarak başlattığı ve turizm çeşitliliğini ön plana aldığı çalışmalar meyvelerini vermeye başladı. Geçtiğimiz aylarda Türkiye genelindeki seyahat acentalarının yetkilileri TÜRSAB organizasyonunda Afyonkarahisar’a gelmiş ve acenta yetkililerine Afyonkarahisar tanıtılmıştı. Bu tanıtıma katıldıktan sonra Ankara’daki müşterileri için Afyonkarahisar turu düzenleyen Cihan Balcı’ının Ankaralı konukları Afyonkarahisar’ı çok beğendi.
Ankara’nın tanınmış tur operatörlerinden Cihan Balcı il merkezinde Ulu Camii’nden Ayaziniköyüne, Frig Vadisi ve Meryem Ana Kilisesine kadar yaptıkları gezinin şahsını ve tur katılımcılarını çok etkilediğini söyledi. Cihan Balcı takipçilerine yaptığı çağrıda, “Afyonkarahisar gizemli bir birçok sırları yüreğinde barındıran şehirdir. Bu şehri görmeden ölmeyin, gelmeden, görmeden bilemezsiniz.” dedi.
DOĞA TARİH TERMAL ETKİLİYOR
Afyonkarahisar’da düzenlenen Dünya Motokros Şampiyonası’nın 8. ayağı Türkiye etabı kapsamında yerli ve yabancı turistlerin ağırlanırken, bir taraftanda Frigya’da Ayazini köyü, Emre Gölüne kültür-doğa turizm turları aralıksız sürdürülüyor. Termalin başkenti Afyonkarahisar’a gelen konuklara sunulan hizmetlerin yanı sıra spor kulüpleri içinde Afyonkarahisar öncelikli duraklardan biri haline geldi. Bilindiği üzere şu anda Denizlispor Afyonkarahisar’da kamp yapıyor. Frigya’ya turlarla gelen vatandaşlar gördükleri tarihi, doğal ve kültürel güzellikler karşısında şaşkınlıklarını gizleyemiyorlar.
ULU CAMİİ’NDEN TUT, MERYEM ANA KİLİSESİ’NDEN ÇIK
Cihan Balcı Turizm’in sahibi Cihan Balcı Frigya gezisini değerlendirdi. Balcı şunları söyledi: “Afyokarahisar’daAyazini köyünde Frigya Vadisi’nde gezerken şahsım ve geziye getirdiğim grubum adına çok mutlu oldum. Afyonkarahisar Valiliği, Belediye Başkanlığı, TÜRSAB Dumlupınar BTK tarafından düzenlenen bir tanıtım gezisine birkaç ay önce katılmıştım. O günden bugüne çok şeyler değişmiş. Gezdiğimiz her yerde bir çalışma ve güzelliğe şahit olduk. Bir eserin vücuda gelmesi ziyadesiyle sevindirdi. Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek başta olmak üzere Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e ve TÜRSAB Dumlupınar BTK Başkanımız Bilal Şenel’e yürekten teşekkür ediyorum. Tur gurubumuzla birlikte nice yerler gördük, tanıdık. Ulu Camii’nden tut da, Meryem Ana Kilisesi’nden çık.”
AFYON BİRÇOK SIRRI BARINDIRAN GİZEMLİ, BÜYÜLÜ BİR ŞEHİR
Balcı sözlerine şöyle devam etti: “Burada şu dikkatimi çekti; Afyonkarahisar denilince Konya aklınıza gelsin. Afyonkarahisar denilince Nevşehir aklınıza gelsin. Afyonkarahisar denilince Kastamonu aklınıza gelsin. Afyonkarahisar denilince Ankara başkentimiz, Polatlı ilçesinden tutun Safranbolu, Beypazarı, Ayaş ne aklınıza gelirse hepsi adeta Afyonkarahisar’da mündemiç, hepsi bir bütün olarak toplanmış haldedir. Bunun kıymetini bilmek lazımdır. Belki bu yüzdendir ki Afyonkarahisar büyülü şehirdir. Belki bu yüzdendir ki Afyonkarahisar gizemli bir şehirdir. Birçok sırları yüreğinde barındıran şehirdir. Bu şehri görmeden ölme, gelmeden, görmeden bilemezsiniz. Herkesi Frigya’dan gizemli, büyülü şehir Afyonkarahisar’a davet ediyorum”
AFYON TARİH KOKAN ŞEHİR
Ayazini köyü, Emre gölü ve Frig Vadisine turlarla gelen konuklar ise, “Afyonkarahisar gerçektende büyük şehirmiş. Burada bir Mevlevihane’nin olduğunu hatta Mevlevilik öğretisinin Afyonkarahisar’dan yayıldığını öğrenmek, derviş çilehanelerinden etkilenmemek mümkün değil. Frigya’nın doğal bir ortamda tarihi mirası barındırması ayrı bir güzelliktir. Kral mezarlarının şu anda iç içe olmasıda şahanedir. Afyonkarahisar tamamen tarih kokan bir şehir. Tarih kokan ve saklı kalmış gizemini koruyan bu şehrin dünyaya tanıtılması gerekir.” ifadelerini kullandılar.
BU ŞEHİR HERŞEYİYLE TANINMALI
Afyonkarahisar Mevlevihanesi’nde Sultan Divani Hazretlerinin kabir örtüsünün dikkat çektiğini belirten bir konuk şöyle konuştu: “Sultan Divani Hazretleri’nin sanduka örtüsü çok dikkatimi çekti. Osmanlı Padişahlarının Sultan Abdülmecit’in hediye göndermesi, Afyonkarahisar’a verilen değeri göstermektedir. Osmanlıların sahip çıktıklarına bizimde onların soyundan gelenler olarak sahip çıkmamız gerekmektedir. Bu şehir yani Afyonkarahisar herşeyiyle muhakkak tanınmalıdır.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti