Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çevre duyarlılığını artıran proje – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Çevre duyarlılığını artıran proje

Çevre duyarlılığını artırmak amacıyla hazırlanan Kadınlar İleriyi Düşünüyor, Geri Dönüştürüyor projesine katılanlar, sertifikalarını aldı

Zafer Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen “Kadınlar İleriyi Düşünüyor, Geri Dönüştürüyor” projesinde eğitim faaliyetlerine katılan hanımlar sertifikalarına kavuştu. Etkili iletişim yöntemleri, enerjiyi verimli kullanma, geri dönüşüm farkındalığı, ev ekonomisi, genel malzeme bilgisi ve çevre bilinci konularında uzman eğitmenler tarafından ev hanımlarına yönelik eğitimler verildi.
ARKASI GELECEK
Eğitimleri başarıyla tamamlayanlar, sertifikalarını Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın elinden aldı. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, “Bu proje birliğimizin ilk projelerinden bir tanesidir. Zafer Kalkınma Ajansı’nın finansıyla gerçekleştirildi. Hem Zafer Kalkınma Ajansı’na hem de üniversitemize desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Gerek Birlik Müdürümüz, gerekse çevre mühendisi arkadaşlarımız ve personeli bu konuda çok güzel bir çalışma ortaya koydular. Arkadaşlarımız; vatandaşımızın çevre konusunda farkındalık oluşturulması, yönünde büyük bir gayret içerisindeler. Kendilerini tebrik ediyorum. Bu tür projelerin arkası gelecek” diye konuştu.
TÜRKİYE İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
Proje eğitim firma yetkilisi Osmangazi Üniversitesi’nden Doç. Dr. Mehmet Kaşlı ise projenin Türkiye’nin geleceği açısından oldukça önemli bir çalışma olduğunu ifade etti. Projenin ülke genelinde ses getirecek bir çalışma olacağını söyleyen Doç. Dr. Mehmet Kaşlı “Projeyi ilk duyduğumda böyle bir projenin Türkiye’nin geleceği açısından oldukça önemli olduğunu gördüm. Böylesi önemli bir projenin bir parçası olmak istedim. Özellikle çalışma arkadaşlarımız bu konuda büyük çaba gösterdiler. Buraya geldiğimde eğitim ortamları nasıl olacak diye düşünürken mahallelerimizde böyle nezih ortamların olması çok hoşuma gitti. Bu projenin ülke çapında ses getireceğini düşünüyorum. Projenin sonuçlarının elde edilmesi uzun vadeye bırakılmamış ve kısa vadede çözümü gerçekleştirilmesi için hem ev hanımlarımıza çeşitli eğitimler verildi, hemde orta ve uzun vadede geleceği garanti altına almak için bu eğitimlerin ilköğretim okullarından başlanacak olması güzel bir gelişme. Projenin hayata geçmesi için bizlere bu ortamı hazırlayan Belediye Başkanımıza Zafer Kalkınma Ajansı yetkililerine, Çevre Hizmetleri Birlik Müdür ve personeline teşekkür ediyorum” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)