Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cezaevi’nden örnek proje – Kocatepe Gazetesi

Bu haberin fotoğrafı yok
Cezaevi'nden örnek proje

Afyonkarahisar Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü, “Okulumuz Cezaevi” projesi gerçekleştirdi

Afyonkarahisar Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Afyonkarahisar Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü’nün ortak olduğu ‘Okulumuz Cezaevi’ projesi, Zafer Kalkınma Ajansı tarafından desteklendi. Projenin tanıtım toplantısı Korel Termal Otel’de gerçekleştirildi. Toplantıya Vali İrfan Balkanlıoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar, Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı ve 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Şahap Mutlu, İdare Mahkemesi Başkanı Hüseyin Bilgin, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Baro Başkanı Av.Turgay Şahin, ZEKA Genel Sekreter V. Sayın Veli Oğuz, adli yargı mensupları, il müdürleri, oda başkanları, STK temsilcileri, basın mensupları ve çok sayıda davetli katıldı.
MESLEK SAHİBİ OLMA İMKANI
Toplantıda konuşan Vali Balkanlıoğlu; “Bu proje gösteriyor ki istenirse başarılamayacak hiçbir şey yoktur. Eskiden kader mahkumları kaderlerine terk ediliyor, cezalarını çekiyor ve sonra toplumsal hayata karışıyorlardı. Şimdi ise artık bir taraftan cezalarını çekerken, bir taraftan da eğitiliyor ve bir şeyler üretmeleri sağlanıyor. Okuma yazma bilmeyenler okuma yazma öğreniyor. Hem boş zamanlarını değerlendiriyorlar, hem de harçlıklarını kazanıyorlar. Hiçbir şey bilmeyen insan buralarda meslek sahibi olup çıkıyor. Berber, terzi ve marangoz gibi mesleklere sahip oluyorlar. Kimisi de okuyor. Hatta üniversiteyi bile okuyanlar var. Bu bakımdan yapılan çalışmalar çok önemli. İnşallah kader mahkumları yapılanları fırsata çevirerek bir kazanım içerisine girerler” dedi.
ZEKA DESTEK OLDU
Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreter V. Veli Oğuz ise şöyle konuştu:
“Mesleki eğitim, sosyal-kültürel gelişim ve sportif alışkanlıklar ile hükümlülerin rehabilitasyonuna katkı sağlayıp iyileştirilmelerinin sağlanması, böylelikle topluma kazandırılması temel amacıyla hayata geçirilen projeye, 2012 Yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında Ajansımız yaklaşık yüzde 88 oranında 149 bin TL destek sağlamıştır. Proje ile 6 ayrı mesleki kurs (terzilik, berberlik, seramik-fayans, perdah elemanlığı, boya badana, bilgisayar) için gerekli makine/ekipman ve malzemeler temin edilmiş, bilgisayar laboratuvarı yenilenmiş, ilgili kurslar Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü işbirliği ile açılmıştır. Tamamlanan kursları başarı ile bitiren hükümlüler, MEB onaylı sertifikalarını alarak iş bulmalarını kolaylaştıracak bir meslek sahibi olmuşlardır. Ayrıca proje kapsamında konferans salonu iyileştirilerek burada sinema gösterimi, konferans, münazara, bilgi yarışması, tiyatro gibi faaliyetler düzenlenmiş; kütüphane zenginleştirilerek kitap okuma oranı arttırılmış, sportif etkinlikler düzenlenerek hükümlülerin katılımı sağlanmıştır.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti