Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP Grup Başkanvekili Köksal: Çiftçiye Destek Değil, İpotek Projesi

CHP Grup Başkanvekili ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, çiftçilere cansuyu olacağı iddia edilen “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var-Büyükbaş” projesinde çiftçilerin tam tersine mağdur olduklarını söyleyerek, “Proje kapsamında başvuruda bulunan çiftçilerimiz hangi nedenlerle reddedildi.” dedi.

CHP Grup Başkanvekili ve

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, HAYKOOP ve Ziraat Bankası’nın ortaklığında hayata geçen “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var-Büyükbaş” projesinden yararlanabilmek için başvuran üreticilerin reddedilmesini TBMM gündemine taşıdı.

“ÇİFTÇİLERİN BAŞVURULARI REDDEDİLİYOR, ARAZİLER İPOTEK EDİLİRSE KREDİ KULLANDIRILIYOR”

Çiftçileri destekleme amacı ile hayata geçirilen projenin cansuyu olması gerekirken birçok çiftçiye kredi verilmemesi, arazilerine ipotek şartı koyulduğu iddialarını Meclis gündemine taşıyan Grup Başkanvekili Köksal, “Ziraat Bankası Tarım Ekosisteminin Finansmanı olarak adlandırılan tarım bankacılığı stratejisi kapsamında büyükbaş hayvancılığın geliştirilmesi ve desteklenmesi amacıyla Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var-Büyükbaş projesini hayata geçirdiğini duyurdu. Üretici başına 600.000 TL’ye kadar kredi kullanımının sağlandığı, ilk 18 ay anapara ödemesiz olmak üzere 84 aya kadar taksit imkanı tanındığı, kredi teminatının kredi ile alınan hayvanların rehni ve kefaletle sağlanacağı, geri ödemelerin süt bedellerinin belirli kısmından kesinti yapılarak gerçekleştirileceği projede HAYKOOP ve Ziraat Bankası ortaklaşa yer almaktadır. Çiftçilerin üretimini desteklemek için gibi gözüken bu projeye girebilmek için Afyonkarahisar başta olmak üzere büyükbaş hayvancılığın yaygın olduğu birçok bölgede çiftçilerin başvuruda reddedildiği, hisseli arazilerinin ipoteği karşılığında kredi kullandırılma şartı olduğu iddiaları yer almaktadır.” şeklinde konuştu.

“PROJEYE AFYONKARAHİSAR’DAN KAÇ ÇİFTÇİ BAŞVURDU? KREDİ KARŞLIĞINDA KAÇ ARAZİ İPOTEK EDİLDİ”

Projenin çiftçiler için cansuyu değil, canın çıksın projesi olduğunu kaydeden Köksal, “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var-Büyükbaş projesine Türkiye genelinde kaç kişi başvurmuştur? Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var-Büyükbaş projesine Afyonkarahisar il genelinde kaç kişi başvurmuştur? Türkiye genelinde söz konusu projeye başvuran kaç çiftçi reddedilmiştir? Afyonkarahisar genelinde söz konusu projeye başvuran kaç çiftçi reddedilmiştir? Hali hazırda üretim yapan çiftçiler banka tarafından hangi nedenler ile reddedilmiştir? Söz konusu proje kapsamında kaç çiftçinin hisseli arazileri kredi karşılığında ipoteklenmiştir?” ifadelerini kullandı.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti