Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“CHP iktidarında işsizlik ve enflasyon düşecek”

“CHP iktidarında işsizlik ve enflasyon düşecek”
“CHP iktidarında işsizlik ve enflasyon düşecek”

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve 1’nci sıra Milletvekili Adayı Burcu Köksal, CHP’nin kuracağı hükümetin izleyeceği politikalarla işsizliğin ve enflasyonun düşeceğini belirtti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve 1’nci sıra Milletvekili Adayı Burcu Köksal ile CHP Afyonkarahisar Milletvekili Adayı İsmahan Nergiz, Dinar İlçesi’ni ziyaret etti.
“HALKIN İKTİDARINDA
İŞSİZLİK ORANI DÜŞECEK”
Dinarlı vatandaşlarla bir araya gelen CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, halkın iktidarında işsizlik oranının düşeceğini belirtti.
Köksal, “1 Kasım’daki seçimlerde iktidara geldiğimizde insani gelişmişlik endeksinde Türkiye’yi ilk 20 ülke arasına taşıyacağız. Verimliliğin büyümeye katkısını artırarak, yıllık ortalama büyüme hızını yüzde 6’ya çıkaracağız. Yatırımları ve üretimi ayağa kaldırarak yılda en az 1 milyon kişiye istihdam imkânı sağlayacağız. İşsizliği yüzde 5’in altına indireceğiz. Enflasyonu yüzde 4’ün altına düşüreceğiz” dedi.
“TÜRKİYE, CHP’NİN ÜRETİM
POLİTİKASI İLE BÜYÜYECEK”
CHP’nin Türkiye’yi üretimle ayağa kaldıracağını aktaran Köksal, “Yoksulluk, işsizlik ve kayıt dışılıkla mücadelede, iş gücünün niteliğinin yükseltilmesi ve düşük ücret sorunlarının çözülmesinde devletin düzenleyici ve denetleyici rolünden etkin bir şekilde yararlanacağız. Büyüme stratejisini; üretim, gelir dağılımı, sosyal kapsayıcılık ve sürdürülebilirlik ilkeleri ışığında tasarlayacak ve uygulayacağız. Yeni teknoloji alanlarının yanı sıra, geleneksel üretim sektörlerinde katma değeri yüksek ürün ve faaliyetleri geliştireceğiz. Yerel yatırımlarla ve doğrudan yabancı yatırımlarla, üretim kapasitelerinin artırılmasını sağlayacağız. Dışa açık, ama finansal dalgalanmalara karşı dayanıklı, yatırım odaklı bir istihdam ve büyüme stratejisi izleyeceğiz. Devletin istihdam ve rekabet alanında kolaylaştırıcı ve destekleyici olmasını sağlayacağız. Özel sektörün faaliyet göstermediği alanlarda, bölgesel gelişmişlik ve gelir farklılıklarının giderilmesi için kamuyu öncü konuma getireceğiz. Kamu yatırımlarında etkinliği, saydamlığı ve kurumlar arasındaki eşgüdümü sağlayacak reformları gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)