Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“CHP zaferin partisi olarak kuruldu”

CHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı

CHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı tarafından partinin kuruluş yıldönümü nedeniyle Kocatepe Parkı’nda çelenk töreni düzenlendi. Törende konuşan CHP Milletvekili Av. Burcu Köksal, “Cumhuriyet Halk Partisi lüks otellobilerinde, bir avuç insanın çıkarı için değil, savaş meydanlarında emperyalizme karşı verilen mücadelenin ve zaferin partisi olarak kurulmuştur” dedi

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 96. kuruluş yıldönümünü nedeniyle CHP İl Başkanlığı tarafından Kocatepe Anıtı’na çelenk sunuldu. Burada düzenlenen törene CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, İl Başkanı Nevzat Ercan, Kadın Kolları Başkanı Meral Doğan, Gençlik Kolları Başkanı Can Kolsuz, eski milletvekilleri, eski il, ilçe ve belde başkanları katıldı.
Törende ilk konuşmayı CHP Afyonkarahisar İl Gençlik Kolları Başkanı Can Kolsuz yaptı. Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilk günkü heyecanını hala daha yüreklerinde taşıdıklarını söyleyen Kolsuz, Mustafa Kemal’in emaneti olan CHP’nin 96 yıl sonra da mücadelesine aynen devam ettiğini belirtti.
Parti kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını saygı minnetle andığını belirten CHP Afyonkarahisar İl Kadın Kolları Başkanı Meral Doğan, CHP’li olmanın bir ayrıcalık olduğunu söyledi. Sivas Kongresi’nin esas alınmasıyla birlikte Partinin 100 yaşında olduğunu belirten CHP İl Başkanı Nevzat Ercan, “Partinin ilk kongresini Sivas’ta yapılmıştır. Cumhuriyet Halk Fırkası olarak kuruluş tarihi de 9 Eylül 1923’tür.” diye konuştu.
“BU HUKUK VE ADALET ONLARA DA LAZIM OLACAKTIR”
Çalışan herkesin partide genel başkanlığa kadar görev alabileceğini söyleyen Başkan Ercan, “Bizim herkese ihtiyacımız var. Artık sen ben davasını bırakmamız lazım. Tüm partili üyelerimizin alt birimden tabi ki genel başkanlığa kadar hakları vardır, hayalleri vardır. Bu partide herkes çalıştığı zaman yer bulur. Bunu kendimden de biliyorum. Afyon’da da bu olacaktır. Gidişatımız iyidir. Cumhuriyet Halk Partisi, iktidara gitmektedir, bunun nedenlerini, sebeplerini, görsel medyada ve yazılı medyada görebiliyoruz. Son zamanlarda CHP’ye saldırılar arttı. İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hanımefendinin 7 yıl önce attığı bir twitten dolayı İl Başkanı seçildikten iki gün sonra soruşturma açıldı. Ve bir tiyatro oynandı. Bu tiyatroyu ben de gerçekten izledim. Hukuk yok, adalet yok, bu hukuk ve adalet o hakimlere de bugünkü güç sahiplerini de lazım olacaktır.” dedi.
“CHP LÜKS OTEL LOBİLERİNDE KURULMADI”
CHP’nin Anadolu ve Rumeli Müdafa-i Hukuk Cemiyeti olarak kurulduğunu hatırlatan Milletvekili Köksal, kurtuluş mücadelesinde bağımsızlığın öncülüğünü yapan CHP’nin 9 Eylül 1923’te Halk Fırkası olarak kurulduğunu söyleyerek, “1924 yılında yapılanda kurultayda Cumhuriyet Halk Fırkası, 1935 yılında yapılan kurultayda ise Cumhuriyet Halk Partisi adını almıştır.” ifadesine yer verdi.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin kimsesizlerin kimi olduğunu ifade eden Köksal, “Adaletin, huzurun, barışın, demokrasinin, insan haklarının, temel hak ve hürriyetlerin, teminatı olarak kimseyi ötekileştirmeden, herkesi kucaklayarak, birlik ve beraberlik içinde, yaşanacak bir Türkiye umudunu, yarınlara taşıyacaktır. Mustafa Kemal Atatürk’ün son kurultayında söylediği gibi, ‘Ulusa hizmet yolunda bütün varlığımızla çalışmak, tüm partili üyelerin andıdır.’ İşte biz bu şiarla yolumuza devam etmekteyiz. Cumhuriyet Halk Partisi lüks otel lobilerinde, bir avuç insanın çıkarı için değil, savaş meydanlarında emperyalizme karşı verilen mücadelenin ve zaferin partisi olarak kurulmuştur.” diye konuştu.
Yol arkadaşlarına da seslenen Köksal, “9 Eylül’de başka kurucumuz ve İlk Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm mücadele arkadaşlarına şükran v minnetlerimi sunuyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’negönül veren, bedel ödeyen, omuz omuza mücadele ettiğimiz, fedakar, vefakar, cefakar, alnı açık, başı dik, değerli yol arkadaşlarım hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu. >> Ali Fuat GÜÇLÜER’in Özel Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti