Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’de sular durulmuyor

    Gazeteniz Kocatepe’de

 

 

Gazeteniz Kocatepe’de 14 Nisan 2021 tarihinde yer alan haberde CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz’ün cevaplaması istemiyle bazı soruları gündeme getirmiştik. O günden bu yana bu konuda gelişme sağlanamadı. CHP il Başkanı Görgöz ve yönetimi iddiaları görmezden gelmeye devam ederlerken, söz konusu iddialar CHP Genel Merkezi’nin dikkatinden kaçmadı. Söz konusu iddialarla ilgili olarak CHP Genel Merkezi’nin konuyu Afyonkarahisar’da soruşturacağı öğrenildi.

 

14 Nisan’daki Kocatepe Gazetesi’nde CHP il Başkanı Yalçın Görgöz ve ekibinden aşağıdaki sorulara cevap vermelerini istemiştik:

– CHP İl Kadın Kolları Başkanlığı’ndan olaylı ve kavgalı bir şekilde ayrılan “eğitimli-sosyolog” Alev Doğru’nun iddialarına bugüne kadar neden cevap verilmedi? Alev Doğru tartışmalarında ve kavgalarında yaşananlar kadınlara yapılan ayrımcılığın göstergesi değil midir?

– Parti teşkilatlarında görev alan ve ismini şimdilik yazmadığımız seçkin bir meslek sahibi kadın partili, parti içerisinde parti ahlakına yakışmayan olaylar yaşadığını size anlattı mı?

– Bu seçkin meslek sahibi hanım, önce evinizde sizi ziyaret ederek, eşinizin yanında olayı anlattıktan sonra ilgisiz kalmanız üzerine parti teşkilatına yazılı olarak müracaat etti mi? Yazılı müracaatını kabul etmemeniz üzerine sizden yazılı olarak “red” cevabı vermenizi istedi mi?

– Son olarak seçkin meslek sahibi bu hanım yaşadığı olayları Parti Genel Merkezi’ne aktardı mı?

Bu sorular henüz yanıtlarına kavuşamamışken CHP Genel Merkezi’nin duruma el koyarak bu iddiaları soruşturmak üzere parti yetkililerini Afyonkarahisar’a gönderdikleri öğrenildi.

CHP’deki soruşturmaya katkı sağlamak ve CHP gibi köklü bir partinin isminin olumsuzluklarla anılmasına engel olmak amacıyla yukarıdaki sorulara yenilerini ekliyoruz:

—Cumhuriyet Halk Partisi Emirdağ İlçe Başkanı ve 2019 Emirdağ Belediye Başkan adayı Barış Can ile Musa Kelle isimli CHP üyesi arasında partideki aktif görev alan kadınlara yönelik geçen konuşmaların detaylarından, bu konuşmaların parti içerisindeki yankılarından haberdar mısınız? Bu konuda bir çalışma yaptınız mı?

— Yazılı başvurusu İl Başkanı Yalçın Görgöz tarafından iade edilen partide etkin görevde bulunan kadın üyenin Parti Genel Merkezi’ne başvurmasının ardından Parti Genel Merkezi’nin, parti ahlakına uymayan konuları incelemek üzere Afyonkarahisar’a inceleme heyeti görevlendirdiği doğru mudur?

Tüm bu gelişmelerin ardından kadınların parti içinde cinsiyet üzerinden saldırıya uğramasına yönelik olarak CHP Genel Merkezi’nin  atacağı adımlar merakla bekleniyor.

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti