Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’ye zarar verenler koruma altına, gerçekleri anlatanlar disiplin kuruluna

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Mehmet Çalış yaptığı açıklama ile yedek üyelikten istifa ettiğini bildirmişti. CHP’deki geçimsiz tutumları ve beceriksiz yönetimi ile kendini gösteren CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, CHP gönüllülerinden Mehmet Çalış’ı da disipline sevk etti. Bu durum
CHP kulislerinde “Görgöz yakında partide kendisinden başka kimseyi bırakmayacak” yorumlarına neden oldu

 

“YALÇIN GÖRGÖZ’Ü DESTEKLEMİŞTİM AMA..!”
Mehmet Çalış, CHP İl Yönetim Kurulu Yedek Üyeliğinden istifa gerekçelerini şu sözlerle açıklamıştı: “Hiçbir beklenti, çıkar, menfaat, koltuk hesabı yapmadan CHP Susuz’da yıllarca Belde Başkanlığı yaptım. Gönül verip bedeller ödediğim CHP Afyon İl Yönetim Kurulu yedek üyeliğini kabul etmiştim. Çünkü Afyon CHP darman dumandı. Yalçın Görgöz, ekibi Afyon’da partilileri toplar birliği beraberliği sağlar, küskünleri kırgınları bir araya getirir, omuz omuza çalışırız sanmıştım. Partimizi Afyon’da olması gereken yere getirir, her kesimle görüşüp istişareler yaparak şeffaf oluruz, eleştiriye açık oluruz diyerek inanmış, desteklemiştim. Ama geldiğimiz noktada görüyorum ki herkes koltuk derdinde. Partililer ‘oncu buncu’ diye sınıflandırılmış. Partiye onca emeği geçmiş insanlar dışlanmış küskünler kırgınlar katlanarak artmış. Çalışmalar parti için değil kendi çıkar menfaat koltuk dertleri için. Şovmenlik durumuna gelmişler. Afyon’da koskoca CHP ilde 5-8 kişi ile Merkez İlçe Başkanlığı’nda ise üç beş kişiyle yönetilir duruma gelmiştir. Ana muhalefet partisinin belde binası olmayan beldeleri varken kısır çekişme içine girilmiştir. Son aylarda yerel medyada parti yararına yapılan icraatlarla gündeme gelinmesi gerekirken hep skandallarla gündeme gelinmiştir. CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve yetkililer hatta Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal da gece gündüz yollarda, sahada halkın içinde koşturup, çalışıp çabalarken böyle skandallarla gündeme gelmek o emeklere zarar vermiyor mu? İşte bütün bunları düşünerek ve Afyon CHP İl ve Merkez İlçe Yönetimlerinin partiye olumlu bir şey vereceğine inanmadığımdan yedek il yönetim kurulu üyeliği görevinden istifa ediyorum. Bundan böyle CHP bir üye, partimin bir askeri olarak yola devam edeceğimi beyan eder saygılar sunarım.”
GÖRGÖZ’ÜN PARTİDEN UZAKLAŞTIRMAYA ÇALIŞTIĞI İSİMLERE BİR YENİSİ DAHA EKLENDİ
Çalış’ın bu açıklamaları sonrasında CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, “Partiden kesin ihraç” istemiyle disiplin kuruluna sevk ettiği parti gönüllülerinin arasına Mehmet Çalış’ı da kattı. Görgöz’ün kesin ihraç istemiyle disipline sevk ettiği Mehmet Çalış Disiplin Kurulu’na yazılı savunma verdi. CHP içerisinde yaşanan gerçeklere, Yalçın Görgöz’ün basiretsiz yönetimine işaret etmeye çalışan Mehmet Çalış “kesin ihraç” istemiyle disiplin kuruluna sevk edilirken, CHP’ye zarar veren birçok partilinin Yalçın Görgöz’ün korumasında kalması dikkatlerden kaçmıyor.
“PARTİYE ZARAR VERENLERİ KORUYOR, GERÇEKLERİ ANLATANLARI ATMAYA ÇALIŞIYOR”
Gazeteniz Kocatepe’ye içlerini döken CHP’ye gönül vermiş partililer, Çalış’ın disiplin kurulan sevkinin ardından şu soruları gündeme taşıdılar: “Madem ki partiyi küçük düşürenler disiplin ya da ihraçla cezalandırılıyor; işyerine kumar gerekçesiyle tutanak tutulan Merkez İlçe Başkanı’na, Kadın Kolları eski Başkanı Alev hanıma fiziki ve sözlü şiddet kullandığı iddia edilen yönetim kurulu üyesine, parti yöneticisi kadına ahlaki değerleri çiğneyerek iftira atan ilçe başkanına, kaçak içki üretimiyle partiyi Türkiye’ye rezil eden parti yöneticisine, CHP’li Belediye Başkanlarına hakaret yağdıran il yöneticisine, geçmişteki paylaşımlarında CHP Genel Başkanı’na hakaretlerde bulunan Gençlik Kolları yöneticilerine neden ihraç ve disiplin kurulları işletilmiyor. CHP Yalçın Görgöz’ün babasının çiftliği mi? Kendisiyle hareket edenlere her şey mübah, partideki gerçekleri ortaya koyanlara disiplin… CHP iktidara böyle mi yürüyecek?”
>> Burak AYDIN’ın Haberi