Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çoban, iddiaları tek tek yanıtladı

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin
Çoban, iddiaları tek tek yanıtladı

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, kendisine yerel Odak Gazetesi ve afyonzafer internet sitesinde yöneltilen “FETÖ” iddialarına cevap verdi. ATSO seçimlerine müdahale ettiği iddiasıyla ilgili açıklama yapan Çoban, “ATSO seçimleri 2009 yılı Şubat ayında yapılırken ben de ilk kez Belediye Başkan adayı olarak seçim çalışmalarında idim. Dolayısıyla kendi başımın derdi ile uğraşırken ve benim için kendi geleceğim ve Afyon Belediyesi önem arz ederken tam da böyle bir dönemde seçimler ile ilgilenemeyeceğim açıktır. Kaldı ki bir siyasi parti adayı olarak seçimlere müdahil olmam kendi ayağıma kurşun sıkmak olur ki ortalama zekâda bir insan bile bu hatayı yapmaz.  Ben herkesin oyuna talip olan bir Belediye Başkan adayı olarak neden her hangi bir gruba destek vereyim? Diğer grubu da karşıma alayım? Ancak 2009 ATSO seçimlerinde haricen bildiğim bir şey var. Bazı Meslek grupları seçimlerinde ilk etapda AFSİAD ve HÜRSİAD’ın iş birliği yaptığını zaten herkes biliyor. Ancak Meclis’de Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanlığı ve TOBB Delege Seçimlerinde her iki grubun karşı karşıya geldiğini de yine herkes biliyor. Bu seçimler ile benim hiçbir şekilde ilgilendiğimi, her hangi bir grubun lehine ya da aleyhine en ufak bir faaliyette, imada bulunduğumu kimse iddia edemez” dedi.
YÜNTAŞ, BEKİR
YEŞİLAY’A OY VERDİ
2013 seçimlerinde yaşananları da anlatan Çoban, şu açıklamaları yaptı:
“Gelelim 2013 ATSO seçimlerine. Bu seçimde HÜRSİAD ve AFSİAD arasındaki iş birliğine yine benim, dönemin Valisinin ve hiçbir şekilde izah edemediğim bir şekilde Rektör Mustafa Solak Bey’in katkı yaptığı yazılmış. Şunu net bir şekilde söyleyeyim. Allah da şahit, kullar da şahit, Vali İrfan Beyin hiçbir şekilde seçimlere müdahalesi, tavsiyesi, yönlendirmesi vs. hiçbir faaliyeti yoktur. Rektör Mustafa Solak Bey’inde konumu gereği böyle bir seçime taraf olması, yönlendirmesi de zaten olmamıştır, olamaz da.  Bir İlin Rektörü TSO seçimi ile neden ilgilensin ki? Bu dönemlere şahitlik etmiş bir Belediye Başkanı olarak Kamuoyunun doğru bilgilendirmesi amacıyla bu bilgilere yer veriyorum. Lütfen Vali Bey ve Rektör Bey ile olan kişisel sorunlarımız yüzünden yanlış bilgiler ile kurumlarımıza zarar vermekten kaçınalım. Kendim ile ilgili duruma gelince. 2013 ATSO seçimlerinde, Hüsnü Bey’in ifadesi ile 4500 ATSO üyesinden hiç bir kimse Burhanettin Çoban bize şuna oy ver, buna oy verme, sen aday ol, sen aday olma vs. gibi telkinde, imada bulundu diyemez. Yine HÜRSİAD ile AFSİAD’ı bir araya getirip listeleri beraber yaptırdı diye söyleyemez. Ben bu seçimde İlimiz Sanayisine, Ticaretine, kalkınmasına büyük destek sağlayan iki, üç AFSİAD üyesi İşadamımız ile HÜRSİAD üyeleri arasında tam da seçim arifesinde çıkan şiddetli tartışmaları yatıştırmak amacıyla üç dört işadamımız arasında tabiri caizse arabulucu oldum. Bunun haricinde seçim kampanyası boyunca hiçbir faaliyetim olmadı. Hatta enteresan bir bilgi vereyim. Biz ATSO seçimlerinde YÜNTAŞ olarak Ekmek ve Unlu Mamuller/ Akaryakıt/ Otopark/ Çimento– İnşaat Malzemeleri/ Doğaltaş-Mermer sektörlerinde olmak üzere beş oy kullanıyoruz. Hani bizim son seçimlerde hep Mehmet Çarkgil’e destek olduğumuz ve dolayısıyla HÜRSİAD’a destek verdiğimiz yazılıyor ya! Ben YÜNTAŞ Genel Müdürümüz Mehmet Sarlık Bey’e şu talimatı verdim. ‘Çimento-İnşaat Malzemeleri sektöründe oyumuzu Bekir Yeşilay ve ekibine kullanın, diğer grubun mühürlü oy pusulasını da Bekir Bey’e gösterin. Diğer sektörlerde de istediğiniz yere oy kullanın’ diye söyledim. Bu açıklamayı hazırlarken Mehmet Sarlık Bey’i aradım. Diğer 4 sektörde hangi gruba oy verdiniz, diye sordum. Bana Ekmek ve Unlu Mamullerinde Tınaztepe-Karahisar Un listesine, Akaryakıt Sektöründe Öncüller-Hocaoğlu-Miroğlu grubuna, Otopark Sektöründe Saygı-Kanatoğlu grubuna, Doğaltaş ve Mermer Sektöründe ise İlk adım-Merdivenci-Delta Mermer grubuna oy verdik, diye söyledi. Mehmet Çarkgil Bey de bizim oyumuzun kendisine değil, Bekir Yeşilay’a kullanıldığını da çok iyi biliyor. Çünkü ben kendisine oyumuzun bu şekilde olacağını söylemiştim. Tecrübeli bir siyasetçi olarak size şunu söyleyeyim. Ne Afyon’da ne de başka bir İl’de TSO üyeleri, Vali, Milletvekili, Belediye Başkanı vs. istiyor diye onların istediği listeye oy kullanmaz, hatta bu istek ters teper. Bunu bilen bir kişi olarak benim de taraf olmam asla söz konusu olamaz.”
GEZEKLER YAPILDI VE SONA ERDİ
İnternet sitesi tarafından yayınlanan ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı “FETÖ gezeklerine katılmak”la itham eden iddiaya karşılık ise Belediye Başkanı Burhanettin Çoban şöyle dedi:
“Kemal Horzum 3 Eylül 2016 tarihli köşe yazısında gezeklerden bahsederken bizim FETÖ’nün İl İmamı Muhammed Hoca ile gezek yaptığımız bilgisine yer vermiş. O zaman Muhammed Hoca olarak bildiğimiz ama gerçekte isminin Mehmet olduğunu sonradan öğrendiğimiz bu hain hoca geçinen kişi ile ne 2013 öncesinde ve ne de 2013 sonrasında bir kez dahi gezeğimiz olmamıştır. Yine listede ismi bildirilen Mehmet Öndüç, Haydar Kaya gibi isimler hiçbir zaman böyle bir gezeğe katılmamışlardır. Gazlıgöl’de de hiçbir zaman toplanılmamıştır. Biz 2,5 yıl kadar kendi aramızda şehrimizin önde gelen insanları ile böyle bir gezek yaptık. Bu gezeklerde toplam 12’ye yakın katılımcı vardı. Bunlardan sadece 3 tanesi PDY mensubu iken diğer 9 kişinin PDY yapılanması ile hiçbir alakası yoktur. 17/25 Aralık sonrası da PDY mensubu 3 kişi haricinde, diğer dokuz katılımcı ile değerli İl Müftümüz Burhan İşleyen hocamızın önderliğinde gezeğimiz Müftümüzün Diyarbakır’a tayini çıkıncaya kadar devam etmiştir. Müftümüzün ayrılması ile de bu toplantılar sona ermiştir.  17/25 Aralık 2013 öncesi de zaman zaman İl Müftümüz, başka hoca efendiler bu gezeğimize katıldığı gibi 2014 yerel seçimlerinde benim seçilmemem için koca gövdesiyle adeta seferber olan İrfan Bilgin denen hain de birkaç kez bu gezeklere katılmıştır. Bu hain hoca kılıklı zat ile 17/25 Aralık sonrası hiç karşılaşmadım. Karşılaşsam kendisine saldıracağımı çok iyi biliyor. Nitekim yerel seçimlerden FETÖ’cülerin olağan üstü çalışmasına ve ihanetlerine rağmen zafer ile çıkınca hiçbir FETÖ mensubu bana hayırlı olsun amacıyla gelemediği gibi, telefon dahi açamadılar. Sadece o zaman ki HÜRSİAD Başkanı Niyazi Diler ve 3 kişi hayırlı olsun amacıyla beni ziyaret ettiler. Bu ziyaretde bir tanesi Bilgi Evlerinden tahliye edileceklerine dair Belediye tarafından yazı gönderildiği, kira ödeyebileceklerini tahliye edilmemelerini talep edince, ‘Bilgi Evleri’nin santimetresini kiralamaya gücünüz yetmez, bizim paranıza da ihtiyacımız yok’ cevabını verdim.”
FETÖCÜLERLE KAVGA ETTİM
FETÖ’nün sözde imamı ile Korel Termal Otel’de şiddetli bir şekilde tartıştığını hatırlatan Çoban, “Yine Nisan ayında İl İmamı olarak bilinen hain Muhammed Hoca, Korel Termal Otel’de, Zemzem Hotel Sahibi Murat Bey ile görüşürken beni uzaktan görmüş ve yanıma gelmiş, tabi ben farkında değildim. Başkanım diye bir ses duydum. Sese doğru döndüm, baktım Muhammed Hoca denen hain bana şöyle seslendi. Başkanım Hayırlı olsuna gelemedik, inşallah geleceğiz dedi. Ben de ayağa fırlayarak, ‘Ulan hoca hangi yüzle geleceksin?, MHP ile oturup Belediye Meclis Listesini sen yaptın!, CHP il Başkanıyla oturup Pazarlık yaptın!, adamlarını benim seçilmemem için seferber ettin!, Zaman gazetesini seçim boyunca aleyhime tetikçi gibi kullandın şimdi hangi yüzle bana hayırlı olsuna geleceksin? Hani hoca beni çok seviyordu? Hani hoca bana dua ediyordu? Hepiniz iki yüzlüsünüz’ diye bağırdım ve üzerine yürüdüm. Murat bey ve oradakiler bizi ayırdılar, bir daha da o kişi ve FETÖ üyesi kişiler ile hiçbir şekilde açıktan, gizlice, aracıyla vs. hiçbir temasım olmadı. Ancak Bizim 2014 yılında da Müftümüz ile devam ettirdiğimiz gezeklerimiz maalesef AK Parti içerisinde de geçmişde görev almış bazı arkadaşlarımız tarafından kamuoyuna yanlış aksettirildi. Sanıyorum Kemal Horzum’a da böyle yanlış bilgi gitmiş olabilir. Bu gezekler Afyon sorunlarının da konuşulduğu ve hayırlı sonuçlara ev sahipliği yapmış gezeklerdir. Üniversitemizin AÇK kampüsünde yapılan Camii, AKÜ Hastanesine yapılan Diyaliz Merkezi, hayırseverimiz tarafından yapılan Kız Meslek Lisesi, Yeni Müftülük sitesine yapılan Afyon’un en büyük Cami’si ve birçok hizmet hep bu sohbet ortamlarında konuşularak icraata geçirilmiştir” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Çoban, iddiaları tek tek yanıtladı

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin
Çoban, iddiaları tek tek yanıtladı

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, kendisine yerel Odak Gazetesi ve afyonzafer internet sitesinde yöneltilen “FETÖ” iddialarına cevap verdi. ATSO seçimlerine müdahale ettiği iddiasıyla ilgili açıklama yapan Çoban, “ATSO seçimleri 2009 yılı Şubat ayında yapılırken ben de ilk kez Belediye Başkan adayı olarak seçim çalışmalarında idim. Dolayısıyla kendi başımın derdi ile uğraşırken ve benim için kendi geleceğim ve Afyon Belediyesi önem arz ederken tam da böyle bir dönemde seçimler ile ilgilenemeyeceğim açıktır. Kaldı ki bir siyasi parti adayı olarak seçimlere müdahil olmam kendi ayağıma kurşun sıkmak olur ki ortalama zekâda bir insan bile bu hatayı yapmaz.  Ben herkesin oyuna talip olan bir Belediye Başkan adayı olarak neden her hangi bir gruba destek vereyim? Diğer grubu da karşıma alayım? Ancak 2009 ATSO seçimlerinde haricen bildiğim bir şey var. Bazı Meslek grupları seçimlerinde ilk etapda AFSİAD ve HÜRSİAD’ın iş birliği yaptığını zaten herkes biliyor. Ancak Meclis’de Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanlığı ve TOBB Delege Seçimlerinde her iki grubun karşı karşıya geldiğini de yine herkes biliyor. Bu seçimler ile benim hiçbir şekilde ilgilendiğimi, her hangi bir grubun lehine ya da aleyhine en ufak bir faaliyette, imada bulunduğumu kimse iddia edemez” dedi.
YÜNTAŞ, BEKİR
YEŞİLAY’A OY VERDİ
2013 seçimlerinde yaşananları da anlatan Çoban, şu açıklamaları yaptı:
“Gelelim 2013 ATSO seçimlerine. Bu seçimde HÜRSİAD ve AFSİAD arasındaki iş birliğine yine benim, dönemin Valisinin ve hiçbir şekilde izah edemediğim bir şekilde Rektör Mustafa Solak Bey’in katkı yaptığı yazılmış. Şunu net bir şekilde söyleyeyim. Allah da şahit, kullar da şahit, Vali İrfan Beyin hiçbir şekilde seçimlere müdahalesi, tavsiyesi, yönlendirmesi vs. hiçbir faaliyeti yoktur. Rektör Mustafa Solak Bey’inde konumu gereği böyle bir seçime taraf olması, yönlendirmesi de zaten olmamıştır, olamaz da.  Bir İlin Rektörü TSO seçimi ile neden ilgilensin ki? Bu dönemlere şahitlik etmiş bir Belediye Başkanı olarak Kamuoyunun doğru bilgilendirmesi amacıyla bu bilgilere yer veriyorum. Lütfen Vali Bey ve Rektör Bey ile olan kişisel sorunlarımız yüzünden yanlış bilgiler ile kurumlarımıza zarar vermekten kaçınalım. Kendim ile ilgili duruma gelince. 2013 ATSO seçimlerinde, Hüsnü Bey’in ifadesi ile 4500 ATSO üyesinden hiç bir kimse Burhanettin Çoban bize şuna oy ver, buna oy verme, sen aday ol, sen aday olma vs. gibi telkinde, imada bulundu diyemez. Yine HÜRSİAD ile AFSİAD’ı bir araya getirip listeleri beraber yaptırdı diye söyleyemez. Ben bu seçimde İlimiz Sanayisine, Ticaretine, kalkınmasına büyük destek sağlayan iki, üç AFSİAD üyesi İşadamımız ile HÜRSİAD üyeleri arasında tam da seçim arifesinde çıkan şiddetli tartışmaları yatıştırmak amacıyla üç dört işadamımız arasında tabiri caizse arabulucu oldum. Bunun haricinde seçim kampanyası boyunca hiçbir faaliyetim olmadı. Hatta enteresan bir bilgi vereyim. Biz ATSO seçimlerinde YÜNTAŞ olarak Ekmek ve Unlu Mamuller/ Akaryakıt/ Otopark/ Çimento– İnşaat Malzemeleri/ Doğaltaş-Mermer sektörlerinde olmak üzere beş oy kullanıyoruz. Hani bizim son seçimlerde hep Mehmet Çarkgil’e destek olduğumuz ve dolayısıyla HÜRSİAD’a destek verdiğimiz yazılıyor ya! Ben YÜNTAŞ Genel Müdürümüz Mehmet Sarlık Bey’e şu talimatı verdim. ‘Çimento-İnşaat Malzemeleri sektöründe oyumuzu Bekir Yeşilay ve ekibine kullanın, diğer grubun mühürlü oy pusulasını da Bekir Bey’e gösterin. Diğer sektörlerde de istediğiniz yere oy kullanın’ diye söyledim. Bu açıklamayı hazırlarken Mehmet Sarlık Bey’i aradım. Diğer 4 sektörde hangi gruba oy verdiniz, diye sordum. Bana Ekmek ve Unlu Mamullerinde Tınaztepe-Karahisar Un listesine, Akaryakıt Sektöründe Öncüller-Hocaoğlu-Miroğlu grubuna, Otopark Sektöründe Saygı-Kanatoğlu grubuna, Doğaltaş ve Mermer Sektöründe ise İlk adım-Merdivenci-Delta Mermer grubuna oy verdik, diye söyledi. Mehmet Çarkgil Bey de bizim oyumuzun kendisine değil, Bekir Yeşilay’a kullanıldığını da çok iyi biliyor. Çünkü ben kendisine oyumuzun bu şekilde olacağını söylemiştim. Tecrübeli bir siyasetçi olarak size şunu söyleyeyim. Ne Afyon’da ne de başka bir İl’de TSO üyeleri, Vali, Milletvekili, Belediye Başkanı vs. istiyor diye onların istediği listeye oy kullanmaz, hatta bu istek ters teper. Bunu bilen bir kişi olarak benim de taraf olmam asla söz konusu olamaz.”
GEZEKLER YAPILDI VE SONA ERDİ
İnternet sitesi tarafından yayınlanan ve Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ı “FETÖ gezeklerine katılmak”la itham eden iddiaya karşılık ise Belediye Başkanı Burhanettin Çoban şöyle dedi:
“Kemal Horzum 3 Eylül 2016 tarihli köşe yazısında gezeklerden bahsederken bizim FETÖ’nün İl İmamı Muhammed Hoca ile gezek yaptığımız bilgisine yer vermiş. O zaman Muhammed Hoca olarak bildiğimiz ama gerçekte isminin Mehmet olduğunu sonradan öğrendiğimiz bu hain hoca geçinen kişi ile ne 2013 öncesinde ve ne de 2013 sonrasında bir kez dahi gezeğimiz olmamıştır. Yine listede ismi bildirilen Mehmet Öndüç, Haydar Kaya gibi isimler hiçbir zaman böyle bir gezeğe katılmamışlardır. Gazlıgöl’de de hiçbir zaman toplanılmamıştır. Biz 2,5 yıl kadar kendi aramızda şehrimizin önde gelen insanları ile böyle bir gezek yaptık. Bu gezeklerde toplam 12’ye yakın katılımcı vardı. Bunlardan sadece 3 tanesi PDY mensubu iken diğer 9 kişinin PDY yapılanması ile hiçbir alakası yoktur. 17/25 Aralık sonrası da PDY mensubu 3 kişi haricinde, diğer dokuz katılımcı ile değerli İl Müftümüz Burhan İşleyen hocamızın önderliğinde gezeğimiz Müftümüzün Diyarbakır’a tayini çıkıncaya kadar devam etmiştir. Müftümüzün ayrılması ile de bu toplantılar sona ermiştir.  17/25 Aralık 2013 öncesi de zaman zaman İl Müftümüz, başka hoca efendiler bu gezeğimize katıldığı gibi 2014 yerel seçimlerinde benim seçilmemem için koca gövdesiyle adeta seferber olan İrfan Bilgin denen hain de birkaç kez bu gezeklere katılmıştır. Bu hain hoca kılıklı zat ile 17/25 Aralık sonrası hiç karşılaşmadım. Karşılaşsam kendisine saldıracağımı çok iyi biliyor. Nitekim yerel seçimlerden FETÖ’cülerin olağan üstü çalışmasına ve ihanetlerine rağmen zafer ile çıkınca hiçbir FETÖ mensubu bana hayırlı olsun amacıyla gelemediği gibi, telefon dahi açamadılar. Sadece o zaman ki HÜRSİAD Başkanı Niyazi Diler ve 3 kişi hayırlı olsun amacıyla beni ziyaret ettiler. Bu ziyaretde bir tanesi Bilgi Evlerinden tahliye edileceklerine dair Belediye tarafından yazı gönderildiği, kira ödeyebileceklerini tahliye edilmemelerini talep edince, ‘Bilgi Evleri’nin santimetresini kiralamaya gücünüz yetmez, bizim paranıza da ihtiyacımız yok’ cevabını verdim.”
FETÖCÜLERLE KAVGA ETTİM
FETÖ’nün sözde imamı ile Korel Termal Otel’de şiddetli bir şekilde tartıştığını hatırlatan Çoban, “Yine Nisan ayında İl İmamı olarak bilinen hain Muhammed Hoca, Korel Termal Otel’de, Zemzem Hotel Sahibi Murat Bey ile görüşürken beni uzaktan görmüş ve yanıma gelmiş, tabi ben farkında değildim. Başkanım diye bir ses duydum. Sese doğru döndüm, baktım Muhammed Hoca denen hain bana şöyle seslendi. Başkanım Hayırlı olsuna gelemedik, inşallah geleceğiz dedi. Ben de ayağa fırlayarak, ‘Ulan hoca hangi yüzle geleceksin?, MHP ile oturup Belediye Meclis Listesini sen yaptın!, CHP il Başkanıyla oturup Pazarlık yaptın!, adamlarını benim seçilmemem için seferber ettin!, Zaman gazetesini seçim boyunca aleyhime tetikçi gibi kullandın şimdi hangi yüzle bana hayırlı olsuna geleceksin? Hani hoca beni çok seviyordu? Hani hoca bana dua ediyordu? Hepiniz iki yüzlüsünüz’ diye bağırdım ve üzerine yürüdüm. Murat bey ve oradakiler bizi ayırdılar, bir daha da o kişi ve FETÖ üyesi kişiler ile hiçbir şekilde açıktan, gizlice, aracıyla vs. hiçbir temasım olmadı. Ancak Bizim 2014 yılında da Müftümüz ile devam ettirdiğimiz gezeklerimiz maalesef AK Parti içerisinde de geçmişde görev almış bazı arkadaşlarımız tarafından kamuoyuna yanlış aksettirildi. Sanıyorum Kemal Horzum’a da böyle yanlış bilgi gitmiş olabilir. Bu gezekler Afyon sorunlarının da konuşulduğu ve hayırlı sonuçlara ev sahipliği yapmış gezeklerdir. Üniversitemizin AÇK kampüsünde yapılan Camii, AKÜ Hastanesine yapılan Diyaliz Merkezi, hayırseverimiz tarafından yapılan Kız Meslek Lisesi, Yeni Müftülük sitesine yapılan Afyon’un en büyük Cami’si ve birçok hizmet hep bu sohbet ortamlarında konuşularak icraata geçirilmiştir” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti