Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Covid-19 nedeniyle Afyonlu eczacılar olarak 2 şehit verdik”

“Covid-19 nedeniyle Afyonlu eczacılar olarak 2 şehit verdik”

Afyonkarahisar Eczacı Odası Başkanı Eczacı Alper Pehlivanlı, 14 Mayıs Eczacılık Günü’nnde Afyonkarahisarlı eczacıların Covid-19’a karşı gösterdiği çabalardan bahsederken, 2 meslektaşlarını şehit verdiklerini söyledi. Pehlivanlı, eczane tabelalarından vergi alınmaması gerektiğini ifade etti

 

Türk Eczacıları Birliği 33. Bölge Afyonkarahisar Eczacı Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eczacı Alper Pehlivanlı, yaklaşan 14 Mayıs Eczacılık Günü nedeniyle bir açıklama yaptı.
“MELİH BAŞKANIN YOKLUĞUNDA BURUK KUTLAMA”
14 Mayıs Eczacılık Günü’nü, Oda’nın merhum Başkanı Melih Köken’in yokluğunda buruk şekilde kutlayacaklarını belirten Pehlivanlı, “Ülkemiz topraklarında akademik eczacılığa ilk adım 14 Mayıs 1839 tarihinde Mektebi Tıbbiye okuluna eczacılık sınıfının açılması ile atılmıştır. Türk Eczacıları Birliği kararı ile 1967 yılından itibaren her yıl 14 Mayıs, ülkemizde ‘Eczacılık Günü’ olarak kutlanmaya başlanmıştır. Eczacılar, 182 yıllık akademik geçmişe sahip olan eczacılık mesleği için özel bir yere sahip olan 14 Mayıs’ı, pandeminin gölgesinde geçirmekle birlikte Afyonkarahisar’lı eczacılar olarak eczacılık gününü hüzünlü ve buruk bir şekilde kutluyoruz. 4 Ekim 2020 tarihinde elim bir trafik kazası sonucu kaybettiğimiz, odamızın 11 yıllık başkanı, eczacılık mesleğine büyük katkıları olan değerli meslek büyüğümüz Eczacı K. Melih Köken’in 14 Mayıs’ta aramızda olmaması bizleri derinden üzmektedir. Melih Başkanımızı rahmetle ve minnetle anmaya devam edeceğiz.” dedi.
“AFYON’DA İKİ MESLEK ŞEHİDİ VERİLDİ”
Kovid-19 nedeniyle eczacıların 50’nin üzerinde meslek şehidi verdiğinin altını çizen Pehlivanlı, “Pandemi ile birlikte, sağlık sisteminin ilk temas noktası olan eczanelerin ve eczacıların öneminin daha da arttığını görüyoruz. Hastanelerin pandemiye ağırlık vermesi nedeniyle halkımızın eczanelerden ilaç ve sağlık danışmanlığına olan erişimi her zamankinden çok daha önemli hale geldi. Eczaneler, olası Covid-19 hastalarının tespit edilmesi ve sürecin yönetilmesinde de kilit rol oynamakla birlikte, kronik rahatsızlığı olan hastaların, hastanelere gitmeden hastalıklarının seyrinin kontrolünü ve ilaçlarının teminini sağladılar. Yine bu dönemde eczaneler, halkımıza yüzbinlerce maske ve binlerce mevsimsel grip aşısının ücretsiz olarak dağıtımını gerçekleştirdi. Eczaneler toplum sağlığını korumak adına çalışırken, eczacılar ise hem kendilerinin hem de çalışanlarının ve hastalarının güvenliğini sağlamak için gayret sarf ederken, Türkiye genelinde 50’nin üzerinde eczacı, Afyonkarahisar’da ise Eczacı İsmail Düzağaç ve Eczane Teknisyeni Ömer Demir Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti.” ifadelerini kullandı.
“ECZANE TABELALARINDAN
KANUN GEREĞİ VERGİ ALINMAMALI”
Alper Pehlivanlı Afyonkarahisar Eczacı Odası olarak, pandemi süresince meslektaşlarının ve eczane çalışanlarının sağlıklarını ve ekonomik çıkarlarını korumak adına çalışmalar gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Pehlivanlı sözlerini şöyle sürdürdü: “Meslektaşlarımız ve eczane çalışanlarımızın kullanımı için koruyucu maske, gözlük, dezenfektan temin ederek eczanelerimize belirli aralıklarla gönderimlerde bulunduk. Meslektaşlarımızın, özel sağlık kurumları, özel okul, akaryakıt, kırtasiye, elektrik vb. harcamaları için eczacılara özel, indirim anlaşmaları yaptık. Eczanelerden ilan reklam vergisi alınmaması için görüşmelerimiz devam ediyor. Eczacılar ve Eczaneler hakkında kanun gereği, birer sağlık merkezi olan eczanelerin tabelalarından belediyeler tarafından ilan reklam vergisi alınmaması gerekmektedir. Afyonkarahisar merkez ve ilçe belediyeleri ile yaptığımız görüşmeler sonucunda Afyonkarahisar genelinde ilçe belediyelerimizin birçoğu eczane tabelalarından ilan ve reklam vergisi alınmamasına olumlu baktılar. Bu zor dönemde eczacıların yanında olan Belediye Başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Yasa gereği eczanelerden ilan ve reklam vergisi alınmaması ile ilgili olarak Afyonkarahisar Belediyesi ile olan görüşmelerimiz de devam etmektedir.”
“SAĞLIK KURUMLARINA
DESTEKLERDE BULUNDUK”
Pandemi döneminde Afyonkarahisar Eczacı Odası olarak, halk sağlığını korumak amacıyla sağlık kurumlarına desteklerde bulunduklarını aktaran Pehlivanlı şunları kaydetti: “AFSÜ Hastanesi’ne ve Hakkâri Dağ Komando Tugayı’na maske ve koruyucu gözlük gönderdik. İl Sağlık Müdürlüğümüz ile uyumlu çalışmalarımız neticesinde, Covid 19 tanısı için önemli bir ihtiyaç olan PCR tetkik cihazı, odamız tarafından temin edilerek Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ne bağışta bulunuldu. Böylelikle Afyonkarahisar’da daha çok insana Covid-19 testi yapılma imkânı sağlanmış oldu. Ayrıca, Afyonkarahisar Devlet Hastanesi Kan Alma Birimine de ‘Eczacı Melih Köken Kan Alma Merkezi’ adı verildi. Pandemide, Kovid-19 tedavisine yoğunlaşan sağlık sisteminin, yükünü hafifleten biz eczacılar, hastalarımızın tedavilerinin devamı için halkımıza en yakın sağlık danışmanı olarak, ilacın ve sağlığa ilişkin ürünlerin güvenilir adresi eczanelerimizde özveri ile görev yapmaya devam etmekteyiz. Sağlıklı günlerin bizleri beklediğine inancımız tamdır. Meslektaşlarımızın 14 Mayıs Eczacılık Gününü ve halkımızın Ramazan Bayramı’nı kutluyorum.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi