Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cumhuriyetin 100. Yılında “16. Amatör Çalgıcılar Festivali”

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı tarafından “16. Ulusal Amatör Çalgıcılar Festivali” düzenlendi. Geleneksel olarak her yıl düzenlenen festivale 300’e yakın amatör müzisyen katıldı.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ)

Festivale; Ankara, Antalya, Denizli, Eskişehir, Isparta, İzmir, Kütahya, Muğla ve Uşak illerinden gelen katılımcıların yanı sıra Afyonkarahisar’ın ilçelerinden de birçok amatör müzisyen katıldı. Ayrıca festivale üç farklı öğrenen (otizmli) müzisyen özel olarak davet edildi. Müzisyenlerin sergilediği performans, seyircilere duygusal anlar yaşattı.

Cumhuriyetin 100. Yılında “16. Amatör Çalgıcılar Festivali”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Festival Düzenleme Kurulu Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Filiz Yıldız, Devlet Konservatuvarı olarak amatör müzisyenleri desteklediklerini belirterek, mesleki müzik eğitimi veren tüm kurumların da amatör sanatçılara destek vermeleri gerektiğini kaydetti. Yıldız “Festivalimiz üniversite-halk birlikteliği düşüncesiyle ve amatör sanatçılara destek verebilmek için 2007 yılından itibaren düzenleniyor ve büyük ilgi görüyor” dedi.

Festivalin 2007 yılından itibaren müzik eğitimine ve amatör sanatçıların sanat hayatına büyük katkılar sağladığını hatırlatan Yıldız, festivale katılan tüm amatör müzisyenlerin performanslarının Danışma ve Değerlendirme Kurulu Üyeleri tarafından büyük özenle değerlendirildiğini sözlerine ekledi.

Festival sonunda tüm katılımcılara katılım belgesi ve madalya, eğitimcilere ise teşekkür belgesi ile festivale özel defter ve kalem hediye edildi.

Cumhuriyetin 100. Yılında “16. Amatör Çalgıcılar Festivali”

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti