Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Davadaki kararlar, yargıya güveni sarstı”

Bu haberin fotoğrafı yok
"Davadaki kararlar, yargıya güveni sarstı"

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, kamuoyunda “Ergenekon” olarak bilinen dava hakkında çıkan kararın, yargıya güveni sarstığını kaydetti

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Yalçın Görgöz, kamuoyunda “Ergenekon” olarak bilinen davayı yorumladı. Görgöz, “Açıklanan kararların çok ağır olduğu ile birlikte en çok konuşulan şeylerin başında, yargıya olan güvenin tamamen yok olduğu geliyor.Yargıya güven özellikle de son yıllarda zaten yok olmuştu. Ama yine de her şeye rağmen yargı, halkımızın en fazla güvendiği kurumların başında yerini almıştır. Şimdi ise durum farklıdır” dedi.
BU MAHKEMELER BAĞIMSIZ MI?
Görgöz, Özel Yetkili Mahkemeler’in bağımsız olmadığını aktararak “Başbakan daha en başında ‘bu davaların savcısı benim’ diyebilmiştir. Dolayısıyla bu mahkemeler bağımsız değildir, siyasal erkin himayesinde olan mahkemelerdir. Eğer ülkemizde gerçekten demokrasi olsaydı, insanlarımız özel mahkemelerde değil, hukukun üstünlüğünün olduğu normal mahkemelerde yargılanırlardı. O yüzden bu mahkemelerin adil olmasını, adalet dağıtmasını beklemek hayaldir. Neticede sonuçlar da ortadadır” diye konuştu.
“HEPİMİZ İÇİN UTANÇ KAYNAĞI”
Özel Yetkili Mahkemeler’in kaldırılması gerektiğini aktaran Görgöz, “Silivri davaları, başlı başına günlerce hatta aylarca, yıllarca görüşülecek çok önemli bir konudur. Ülkemizde böylesine kararların alınmış olması da hepimiz için utanç kaynağıdır. Bundan sonraki gelişmeler çok daha önem arz etmektedir” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti