Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Davaya Barolar Birliği müdahil olacak

Bu haberin fotoğrafı yok
Davaya Barolar Birliği müdahil olacak

Afyonkarahisar’da 30 Mart 2012’de bürosunda uğradğı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Avukat Hüseyin Bürhan Hayran’la ilgili açılan davaya, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Avukat Ahser Coşar’ın da müdahil olacağı belirtildi

Afyonkarahisar’ın İscehisar ilçesinde iki kişinin hayatını kaybettiği saldırıdan yaklaşık yarım saat sonra Afyonkarahisar’daki bürosunda silahlı saldırıda yaşama veda eden Avukat Bürhan Hüseyin Hayran’la ilgili davaya, Türkiye Barolar Birliği’nin kurumsal olarak, Birlik Başkanı Ahsen Coşar’ın da bireysel olarak müdahil olacağı belirtildi. Cinayetin sebebinin, Hayran’ın avukatlık mesleğinin gereğini yerine getirmesi olarak kabul eden TBB’nin, aynı zamanda Hayran’ın mesleğini icra ettiği yer olan bürosunda öldürülmesinin de üzerinde duracağı bildiriliyor.
“MUTLAKA KATILACAĞIZ”
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Avukat Ahsen Coşar’ın Afyonkarahisar İkinci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşmada bir irtibat eksikliği nedeniyle katılamadığı, ancak mahkemenin 10 Ağustos 2012’de için “Mutlaka katılacağız. Bu mahkeme, avukatlık mesleğini ilgilendiriyor” dediği öğrenildi.
3 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ
İscehisar İlçesi’nde 30 Mart 2012 tarihinde aralarında 10 yıl öncesine dayanan husumet bulunan İscehisar Belediye Başkan Vekili 48 yaşındaki Seydi Aşkın’ı makamında, babası 74 yaşındaki Mustafa Aşkın’ı ilçedeki fırınında, Aşkın Ailesi’nin avukatı 56 yaşındaki Hüseyin Bürhan Hayran’ı, Afyonkarahisar kent merkezindeki bürosunda kurşun yağmuruna tutarak öldürdükten sonra yakalanan tutuklu sanıklar Bayram Aslan ile azmettiricilikle suçlanan ağabeyi Harun Aslan’ın yargılanmasına Afyonkarahisar 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanmıştı. (Kocatepe)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti