Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Daylık: Afyon Masası oluşturulsun

DEVA Partisi İl Başkanı

DEVA Partisi İl Başkanı Kadir Daylık, Afyonkarahisar’ın eski çarşılarının bulunduğu mekânlarda yanlış projeler yapıldığını belirtti. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’ten bir “Afyon Masası” oluşturulmasını talep eden Daylık, “Tüm ilgili kuruluşlar Afyon için birlikte neler yaparız, birlikte neler başarabiliriz? Bunlar tartışılmalıdır. Madem hepimiz Afyon sevdalısıyız Afyonkarahisar’a karşı sorumlu olduğunu hissediyoruz bunu yapmalıyız” dedi

 

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Afyonkarahisar İl Başkanı Kadir Daylık, 2. Belediye Şehir Çarşı binası yıkımının birlik ve beraberliğe vesile olmasını diledi.
“ESKİ HAL BİNASI YIKILMASA BUGÜN BU KONULAR KONUŞULMAZDI”
Kadir Daylık, 2. Belediye Şehir Çarşısı yıkım ihalesinin ileri bir tarihe alındığını ifade etti. Daylık, “Umarız yaşanan mağduriyetler bu süreçte giderilir. Yerine yapılacak binada umarız başka bir Belediye Başkanına yıkım kararı aldıracak bir proje olmaz. Eski hal binası yıkılmasaydı bugün bu konular konuşulmayacaktı. İlimizin en eski çarşılarının bulunduğu mekânlarda maalesef yapılan yanlış projeler ve kararlar sonrası çözümü olmayan veya zor olan sorunları beraberinde getiriyor. İlk yapılan 1. Belediye Şehir Çarşısı yapılmadan önce eski hal binası çoğu Afyonlunun hafızasından silinememiş Afyon’un simge binalarındandı. Hep duyarım büyüklerimden keşke eski hal yıkılmasaydı diye. Maalesef alınan yanlış kararlarla yıkılan bu simge binalar eskiyi aratır duruma geldi. Eski hal binası yıkılmasaydı bugün 2. Belediye Şehir Çarşısının yıkım kararı ve hak mağduriyetleri konuşulmayacaktı.” ifadelerine yer verdi.
“BELEDİYE BAŞKANIMIZ AFYON MASASI OLUŞTURMALI”
“Önceki dönemlerde maalesef alınan yanlış kararlar hak sahiplerinin haklı itirazlarına dönüşmüş durumda.” diyen Daylık, “İstişareden, bilimden planlamadan uzak alınan kararlar 10 sene sonra, 20 sene sonra karşımıza sorun olup çıkıyor. Günümüz şartlarında bu sorunlara enflasyonunda eklenmesi, artan inşaat maliyetlerinin de eklenmesi, yenileme maliyetlerinin artması, artan enflasyonun tarihin en yüksek seviyelerine ulaşması, hesapta kitapta mağduriyetleri doğuruyor. Bu vesile ile Sayın Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’e bir çağrımız bir önerimiz olacak. Belediye Başkanımız bir Afyon masası oluşturmalı. Bütün siyasi parti il başkanları, mimarlar odası temsilcilerini, inşaat mühendislerini v.s benzeri meslek örgütlerini bir araya toplamalı. Tüm ilgili kuruluşlar dosyalarını, projelerini getirerek Afyon için birlikte neler yaparız birlikte neler başarabiliriz. Bunlar tartışılmalıdır. Madem hepimiz Afyon sevdalısıyız Afyonkarahisar’a karşı sorumlu olduğunu hissediyoruz bunu yapmalıyız. Şahsen bende doğup büyüdüğüm bu kente bir vefa borcum olduğunu hissediyorum. Çoğu Afyonlu gibi bizde şehrimize sevdalıyız. Bu niyetle çalışıyoruz. Bu niyetle siyaset yapıyoruz. Afyon masası oluşturulsun ki bizlerde taşın altına elimizi koyalım. Koyalım ki bakın bu kararları birlikte aldık diyelim. Bizlerde sorumlu olalım. Masaya Afyon için önemli sorunları, projeleri bırakalım.” ifadelerini kullandı.
“YAP-BOZ PROJELERİN ÖNÜNE BİRLİKTE GEÇELİM”
Afyon masasının oluşturulması halinde şehir için önemli kararlarını siyasi parti ayrımı yapmadan, herrkesle birlikte tartışılabileceğini dile getiren Daylık, “Böylece ilimize katkı sağlayalım. Hepimizin ödediği vergilerle yapılan yatırımlarla harcamalarla yapboz tahtasına dönüşen projelerin önüne geçelim. Geçmiş dönem Bediyelerin yapmış olduğu hataları yapmayalım. Bu hatalardan birlikte ders çıkaralım. Bir belediye başkanı yapsın diğer yeni gelen yıksın olmasın 2. Belediye Şehir çarşında olduğu gibi olmasın. Yıllar boyu halkımıza hizmet edecek projelere birlikte imza atalım. DEVA Partisi olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Farklı bir karar alındığında bize göre yanlış olan bir kararda da bu karara biz itiraz etmiştik ama yapmadılar diyerek eleştiri yapma hakkımızı da kullanalım. Demokrasiyi Afyon’da birlikte inşaa edelim. Belediye Başkanı Sayın Mehmet Zeybek, Taş üstüne taş konulduğu zaman Afyonkarahisar’ın menfatine yapılan her konuda her yatırımda belediye başkanımızın yanında da olalım. Biz buna hazırız.” dedi.
“UZUN ÇARŞI RESTORASYONUNU DESTEKLİYORUZ”
Tarihi Uzun Çarşı restorasyon çalışmalarını desteklediklerini açıklayan Daylık sözlerini şöyle sürdürdü: “Tarihi Uzun Çarşı restorasyon çalışmalarını destekliyoruz. Afyonkarahisar güzel gelişmelerle, yerinde girişimlerle gastronomi kenti ilan edildi emeği geçen tüm siyasilerimizi, idarecilerimizi kutluyoruz. Gastronomi kenti olduğumuzu bulunduğumuz her şehirlerde her ortamda anlatıyoruz. Fakat bu unvan altında ezilmeyelim gerçekten Gastronomi kenti olduğumuzu tüm kesime ispat edelim. Bir öğlen yemeği yemek için bile Afyon’a gidilebileceğini eksiklikleri gidererek tekrar ilan edelim. Gastronomi kenti sağlam temeller üzerine otursun. Şehir merkezindeki otopark sıkıntısının olması gastronomi kentine yakışmıyor. Trafik sorununun olması gastronomi kentine yakışmıyor. Şehir merkezine ulaşım sorununun olması gastronomi kentine yakışmıyor. Afyonkarahisar gastronomi kenti ünvanımızı birlikte geliştirmek için, alt yapısını birlikte oluşturmak için DEVA Partisi olarak üzerimize düşen her göreve hazırız. Uzun çarşıda yapılan göze hoş gelen değişimlerin şehrimize önemli bir hava kattığının farkındayız ve destekliyoruz. Belediyemizi bu konuda kutluyoruz.Yine bu caddelerde yaptığınız dış cephe değişikliklerinin yan sokaklarda da uygulanması gerektiğini düşünüyoruz. Uzun Çarşının paralelinde olan sağındaki ve solundaki sokaklarda bağlantı yollarındaki binalarından dış cephe restorasyon çalışmalarına dahil edilmesi gerekli olduğunu düşünüyoruz. DEVA Partisi olarak ilimizin menfaati için her türlü elimizi taşın altına koymaya hazır olduğumuzu ifade etmek isteriz. Çünkü bizler biliyoruz ki bir Belediye Başkanı seçilinceye kadar partisinin adına çalışmalar yapar. Seçildikten sonra tüm halkı için çalışır. Bizlerde Afyon menfaatinde birleşmeye hazırız. DEVA Partisi de bu bilinçle kuruldu ülkemizi seviyoruz. Memleketimizi seviyoruz.” >> Mustafa ERTÜRK’ün Haberi

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti