• Haberler
  • Genel
  • 'Defol Git!' Sözlerinin Ardından Muhtar İlk Kez Konuştu!

'Defol Git!' Sözlerinin Ardından Muhtar İlk Kez Konuştu!

Afyonkarahisar'da geçtiğimiz gün Dörtyol Mahalle muhtarına yapılan sözlü saldırının ardından tepkiler artıyor.

Mahallelinin yüzlerce destek yorumunun ardından TV 3 televizyonunda Sami Türkkan’ın sunumuyla yayınlanan “TV 3’te Sabah” programına konuk olan Dörtyol Mahalle Muhtarı Mustafa Akyıldız, mahallesindeki yapılan çalışmaları yakından takip etme hakkı olduğunu söyledi.

'Defol Git!' Sözlerinin Ardından Muhtar İlk Kez Konuştu!

Yapılan kavşak çalışmaları sırasında kavşağa bağlanan yolların ve kaldırımlarının büyük hasar gördüğünü belirten Muhtar Akyıldız, şunları söyledi:
“Karayolları Kavşağı yapılırken kaldırımlarımıza ve yollarımıza, iki sokağımıza ciddi zararlar verildi. Bizim uzun uğraşlarımız sonucunda buraları karayollarına yaptırmaya uğraştık ve kararını aldırdık. Ama bir türlü bir ilerleme kaydedemedik. Yani bir gün geliyorlar, iki gün gelmiyorlar. Kaldırımını yapıyorlar, asfaltına atmıyorlar. Oradaki esnaflar, site yöneticileri bu konuda çok mustarip. Ambulans geçemiyor, herhangi bir araç geçemiyor, bir sıkıntı. Yani bir türlü cevap alamadık. Yine gittim kendisine, sordum. Ne zaman olacak bu dedim. Bana gittiğimde şu cevap verdi. Buradan defol git, git muhtarlığını yap. Biz şunu yaparız, bunu yaparız. Biz mahallemizin seçilmiş mülki amiri olarak bunun cevabını almak durumundayız. Böyle bir durum olamaz. Seçilmiş bir kişiye, kamu görevlisine böyle bir hakaret yapması uygun değil.”

'Defol Git!' Sözlerinin Ardından Muhtar İlk Kez Konuştu!

“BU TÜR İNSANLARIN KAMU GÖREVİ YAPMAMASI GEREKİR”

Çalışmalarda kendisine sözlü saldırıda bulunan şahsın kamu görevine uygun olmadığını düşündüğünü belirten Muhtar Akyıldız, yaşananların devlet ve milletimiz için üzüntü verici olduğunu ifade etti.
Muhtar Mustafa Akyıldız, “Bu üzücü bir durum. İnşallah böyle devam etmez. Ben şunu üzülerek de söylüyorum. Artık anladığım kadarıyla muhtarlarımıza bu kadar değer verilmemeye başladı. Cumhurbaşkanımız bunu duyarsa sorun olacağını düşünüyorum. İnşallah bu sorunlar devam etmez. Böyle arkadaşlarımızın da kamu kurumlarına görev almasının uygun olduğunu düşünmüyorum. Devletimiz için, milletimiz için üzücü bir durum.” diye konuştu.

'Defol Git!' Sözlerinin Ardından Muhtar İlk Kez Konuştu!

“HALKIN SEÇİMİNİ KİMSE GÖRMEZDEN GELEMEZ”

Kavşak çalışmaları nedeniyle Mart ayından bu yana bir sürü olumsuzluklar yaşadıklarını dile getiren Dörtyol Mahalle Muhtarı Mustafa Akyıldız, “Burası sonuçta benim evimin önü değil. Veya orası benim arazim değil. Yani vatandaşımız bize soruyor. Biz de gidip cevabını alıyoruz. Bir günde beş kere de sorsam bunun cevabını vermek zorundasın. Yani sonuçta biz buranın mülkü amiriyiz. Yani nasıl cumhurbaşkanımız seçiliyorsa biz de aynı şekilde siyasi parti gütmeden kendi oyumuzla seçilen kişiyiz. Nasıl Cumhurbaşkanımız kendi ismiyle fotoğrafıyla seçiliyorsa biz de Mustafa Akyıldız ismimizle direkt siyasi partiye bir üye olmadan bu seçime girip kazanıyoruz. Yani herkesin oyunu alıyoruz. Burada bütün kişilerin oyunu alıyoruz. Onlar da bize söylüyor ki muhtarım burası ne zaman olacak, şöyle olacak, böyle olacak diye. Bize defalarca soruyorlar. Biz de bunu gidip gerekli mercilere sorarak bunu vatandaşımıza söylüyoruz. Bunu takip edeceğiz. Çünkü bizim mahallemiz ısınır. Bizim mahallemiz.” şeklinde konuştu.

Kocatepe Gazetesi - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme