Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Depremi Yaşayarak Öğrendiler

AFAD Başkanlığı deprem simülasyon tırı, Afyonkarahisar’ın Şuhut İlçesinde gençlere tanıtıldı. Deprem simülasyon tırının faaliyetleri devam ediyor

AFAD Başkanlığı deprem simülasyon

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından Afyonkarahisar’a gönderilen deprem simülasyon tırı, 29 Mayıs 2024 tarihinde Şuhut İlçesinde gençlere tanıtıldı.

Deprem anında neler yapılması gerektiği konusunda bilinçlendirme amaçlı yapılan etkinlikle, gençlerin deprem gibi doğal afetlere hazırlıklı olmasını amaçlıyor. AFAD ekibi, deprem anında güvenliğin nasıl sağlanacağını ve doğru hareket tarzlarını katılımcılara öğretti. Şuhut ilçesinde gerçekleştirilen ilk etkinlik, büyük ilgi gördü. Gençler, deprem simülasyon tırında gerçek bir deprem anını deneyimleyerek nasıl davranmaları gerektiği hakkında bilgi sahibi oldular.

Depremi Yaşayarak ÖğrendilerSimülasyon tırının içi, deprem anını birebir yaşatacak şekilde dizayn edilmişti. Böylece katılımcılar, sarsıntılarla nasıl başa çıkacaklarını, kendilerini ve sevdiklerini nasıl koruyacaklarını pratikte görme imkânı buldu. AFAD uzmanları, doğru hareket tarzlarını uygulamalı olarak gösterdi ve katılımcılara ayrıntılı bilgiler verdi. Deprem simülasyon tırı ve AFAD ekibi, 30 Mayıs’ta Dinar Haydarlı’da, 31 Mayıs’ta İhsaniye İlçe Meydanı’nda, 1 Haziran’da Afyonkarahisar Zafer Meydanı’nda, 2 Haziran’da Park Afyon AVM’de, 3 Haziran’da Bayat İlçe Meydanı’nda ve 4-6 Haziran tarihleri arasında ise AKÜ FEST’24 alanında gençlere deprem anında neler yapılması gerektiği hakkında bilgiler verecek.

Depremi Yaşayarak Öğrendiler