Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Dinar’da belediye kusursuz hizmet etti”

Dinar Belediye Başkanı Saffet
"Dinar'da belediye kusursuz hizmet etti"

Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar 2015 yılını değerlendirerek çeşitli açıklamalarda bulundu.
TEMİZLİĞİN EN İYİSİ YAPILDI
Birim amirleri ile birlikte toplantıların düzenli şekilde yapıldığını söyleyen Belediye Başkanı Saffet Acar, sürekli en iyi hizmeti nasıl verebiliriz sorusuna gereken cevapları aradıklarını dile getirdi. Dinar’ın basın mensupları ve muhtarlarla birlikte bazı toplantılar yaparak ilçe sorunları hakkında istişare ettiklerini belirten Acar; “2015 yılı içinde Bayanlar Meclisimiz evlerinde ve Suçıkan Park’ta büyük bir özveri ile çalışarak yardıma muhtaç çocuklar için maddi yardım kazandılar. Kadınlarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Belediyemizin sosyal sorumluluk projelerinden olan ‘Bebek Seti’ hediyelerimiz 2015 yılında da devam etti. Nüfus Müdürlüğünden aldığımız çocuk doğum sayısına göre bebek setlerimizi ailelerine teslim ettik. Belediyelerin en önemli görevleri arasında yer alan temizlik görevini en iyi şekilde yaptık. Temizlik ekiplerimiz gece gündüz çalışarak, ilçemizi temiz bir şekilde tuttular. Kapalı spor salonumuzu 2015’de tam kapasite çalıştırarak halkımızı spor yapmaya teşvik ettik. Halkımız burada güreş, boks, salon sporları, fitnes gibi bir çok spor dalında burada eğitim gördü” dedi.
DİNAR’IN İÇME SUYU TEMİZ
2015 yılının kış aylarında çok yoğun bir şekilde yağan karın yolları ve caddeleri kapattığını dile getiren Saffet Acar, Belediye ekiplerinin en iyi müdahaleyi yaptığını, ana yolda mahsur kalan yabancılara sahip çıkarak konaklamalarında yardımcı olduklarını söyledi. Acar; “Belediye olarak kardan mahsur kalan vatandaşlarımıza sıcaklığımızı hissettirdik. OSB için aylık olarak düzenli toplantılar yaptık. Yatırımcının ilçemize gelmesi adına var gücümüzle çalıştık. Bu arada Dinar’da, kasaba ve köylerinde bulunan engelli kardeşlerimizi hiç bir zaman unutmadık. Hepimizin birer engelli adayı olduğunu her zaman hatırlayarak engelli vatandaşlarımıza 130 adet akülü ve tekerlekli sandalye hediyesinde bulunduk. Dinar Suçıkan Park’ta 8 Mart günü kadınlarımızı unutmayarak ‘Kadınlar Günü’ etkinlikleri düzenledik. Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Dinar’a gelişini kutlamak adına halkımızla birlikte yürüyüşler düzenledik. Halkımızın sağlığını düşünerek her ay düzenli olarak 2015 yılı içinde içme suyu analiz raporumuzu aldık. Bütün raporlarımızda Dinar’ın içme suyunun temiz ve içilebilir olduğunu göstermekteydi.” diye konuştu.
BELEDİYE’NİN BİR TL BORCU YOK
Dinar Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nün gece gündüz çalışarak ilçe de ya da ilçe dışında meydana gelen yangınlara anında müdahale ettiğini aktaran Saffet Acar, yangın ve yangın tüpü kullanma tatbikatları gerçekleştirildiğini de belirtti. İlçenin göz bebeği olan Suçıkan Park’nda 2015 yaz sezonu için bazı değişiklikler ve yeni düzenlemeler yapıldığını bildiren Acar şöyle konuştu: “Dinar için özel olarak çizdirdiğimiz dev yol projemizin ilk etabını tamamladık. Bilindiği gibi Lise caddesinden başlayan ışıklı yolumuz etap etap Cumhuriyet meydanına kadar gelecektir. Yol yapımında yine metrekarelerce yol yaptık ve akabinde 3 mahallemize birden doğalgaz hatlarını döşedik. Uluslararası 6. Marsyas Kültür Sanat ve Müzik Festivalimizi düzenleyerek ilçe tarihinde bir ilke imza attık. Uluslararası boyutta düzenlenen festivalimiz artık marka haline gelerek her yıl gelişmeye başladı. Bütün bu çalışmalarımızın yanında araç filomuzu genişleterek 7 yılda 26 araç ve iş makinesini belediyemize kazandırdık. Belediyemizin şu ana kadar hiç kimseye bir TL borcu yoktur. 2016 yılında da büyük bir azim ve gayretle bütün belediye personellerimiz ile birlikte sizler için gece gündüz çalışarak en iyi, en kaliteli ve en sağlıklı hizmeti vermeye devam edeceğiz.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti